En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 15 de juny de 2014

COCA DE RATAFIA

Hola tots ......com anem .....ja ha començat la caló  i ara ja fa més mandra encendre el forn, però avui que ha refrescat l'he encès, ja que no podia deixar passar més dies sense fer aquesta coca de ratafia. Mira que fa anys que hem faig la ratafia, i sempre pensava que l'havia de fer, però per unes raons o per altres sempre quedava pendent, així que avui m'he llevat amb l'idea al cap de que la faria ( no sé si es perquè ara ja es temps de recollir les herbes per la ratafia d'aquest any) .....bé sigui pel motiu que sigui la qüestió es que l'he feta. 

 INGREDIENTS:
3 ous
1 iogurt de llimona
3 vasos farina ( mesura iogurt)
2 vasos de sucre
1 vas d'oli de girasol
1 vas de ratafia
1 sobre de royal
1 pela de llimona ratllada
sucre i granet d'ametlla per decorar.
  • Posem els ous en una amassadora amb el sucre i ho amassem fins que hagin aumentat unes 3 vegades el seu volum . En ha de quedar una pasta blanquinosa. 
  • Hi afegim el iogurt, l'oli , la pela de llimona i la ratafia i ho remenem bé. 
  • Ara hi afegirem la farina barrejada amb el llevat poc a poc i ho remenem amb una espàtula amb moviments envolvents, amb compte de que no s'abaixi la barreja. 
  • Preparem una plata del forn, la meva rectangular, hi posem paper sulfuritzat i untem amb mantega. 
  • Hi aboquem la barreja i ho posem al forn previament escalfat a 170 º amb calor dalt i baix (sense aire calent) uns 30 minuts. El temps dependrà del forn de cadasqún.

I pels que us animeu a fer la ratafia , ara ja podeu començar a recollir les herbes . Si us agrada aquest licor val la pena fer-la un mateix, ja que no té res a veure amb la comercial.


9 comentaris:

  1. quina pintassa Quima!!!! el que donaria per tenir-ne un trosset per esmorzar... No he fet mai ratafia, però si que m'agrada. A veure si m'animo. petonets

    ResponElimina
  2. Maravillosa coca de ratafia y seguro que esta tremenda tu ratafia casera
    peto

    ResponElimina
  3. coca de iogurt amb ratafía, ummmmm, m'encanta

    ResponElimina
  4. quina pinta tan bona que fa! me l'apunto Quima, ha d'estar de vici! Una abraçada maca

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Queda al llistat de pendents...ha de ser deliciosa...i si és amb ratafia casolana encara millor! Petons!

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta, Quima!! sembla molt esponjós!! Jo en faig una, de coca de ratafia, que em queda més comptacta, com un plum cake. M'apunto la teva ara mateix!

    ResponElimina
  7. Un coc boníssim... amb ratafia! Jo el darrer el vaig fer amb crema d'orujo i també va ser una passada de bo. Aquests licors casolans donen un gustet molt especial a la rebosteria.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Oh! què bona amb el gustet de la retafia! queda anotada!!

    ResponElimina
  9. mmm... amb el gustet de la ratfia ha de quedar deliciosa!!!

    ResponElimina