En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 31 d’agost de 2014

GRASTRONOMIA DE VANCANCES

Que tal ha anat l'estiu ?????????? ............ Bé suposo , al menys que hagi servit per desconectar una mica , descansar i renovar les energies. 
Jo vaig optar per anar a un Hotel SPA, per relaxar-me i descansar i a fe que ho vaig aconsseguir, i a més vaig tenir la sort de que la cuina era excel.lent , així que vaig veure l'opotunitat de fer una mica de relat gastronòmic de les vacances i ja hem veieu a mi fotografiant tots els plats que menjavem .........  per`no vaig comptar amb el factor de que sempre hi erem a l'hora de sopar i les fotografies no van quedar massa bé ......ja que si les feia sense flash quedaven fosques i amb flash tampoc . Bé la meva al.legria de poder ensenyar uns bons plats va durat fins que vaig arribar a casa i vaig mirar les fotografies ............ però que hi farem ... l'intenció de fer-ho més maco ja hi era
El lloc escollit per les vacances va ser l'hotel SPA LA CENTRAL de Massanet de cabrenys

La cuina jo la vaig trobar molt bona , amb força varietat per escollir uns 12 plats de primer, 12 de segon i 12 de postres i canvien cada setmana,  i la presentació molt acurada, de fet anava amb consonància amb el meravellòs menjador que tenen
Alguns del primer plats que hi ha per escollir:
Timbal de verdures a la brasa amb formatge de cabra i romesco
 Amanida variada amb formatge de cabra
Carpaccio amb parmesà ( no sempre era a temps de fer la foto quan el plat era intacta)
 Simfonia d'amanida amb fruites del teps ( realment refrescant)
Alguns segons plats ( aquestes fotografies si que no han sortit massa bé)
Rap amb salsa de musclos
 Secret de por iberic amb salsa de Jabugo
Magret d'ànec a l'oporto 
I el Pop de Roses era espectacular  ( no en tinc cap fotografia)
L'apartat de postres no es quedava curt
El carpaccio de pinya natural amb gelat  Bonissim.........
Coulant d'avellana amb gelat straciatella .........sense paraules
Pastis de formatge amb coulis de gerds
Una altre activitat que vam fer, aprofitant que estaven a L'empordà va ser visitar una celler. Vam visitar el celler LA VINYETA de Mollet de peralada, un celler petit, portat per dos joves emprenedors en JOSEP I la MARTA que el portem amb tota l'il.lusió i que ells mateixos ens varen ensenyar les vinyes i l'el.laboració del vi, seguit d'una cata dels seus vins i amb unes explicacions molt interesants. 



I desprès de les quasi dues hores de visita, era l'hora de dinar i vam trobar un restaurant CA LA MARIA, a vell mig del poble de MOLLET DE PERALADA,un lloc típic i acollidor on hi vam menjar un arròs de vinyater amb conill i trompetes de la mort per llepar-se els dits

 El més curiós es que no hi havia carta de postres, simplement passaven amb aquest carret i podies escollir el que més et venia de gust .............. totes les postres eren casolanes i tenien una pinta ..............

Com que no en podiem escollir de totes vam escollir una schacher
 I una tarta de pomma amb gelat de vainilla
Un altre dels llocs que vam anar, (si us agrada el bacallar val la pena) , va ser a  CAN TENLI de Maçanet de Cabrenys. La seva especialitat es el bacallà i crec que totes les taules que hi havia en menjavem. 
Us recomano que si mengeu alguna cosa de primer, a l'hora del bacallà compartiu una ració entre dos, a no ser que tingueu molta gana ...............
la ració es completa com podeu veure a la fotografia de sota, el que vaig servir-me al plat era mitja ració, bé de bacallà ja que de patates n'hi havia més. Vaig trobar curiós la forma de fer les patates per acompanyar, eren com chips però més gruixudes i posades en vertical al plat al voltant del bacallà de manera que una part tocava a la salsa i agafaven els gust del bacallà i l'altre part es mantenia cruixent ...............no sé que eren millor si el bacallà o les patates. 
Les porcions de bacallà eren molt maques i grans i estava perfectament dessalat. 
 De primer van pendre una amanida de favetes molt gustosa i bona

Fins aquí la meva mini crònica de vacances, espero no haver-vos aborrit massa i tornar a a agafar el ritme de publicar periodicament alguna recepta. 

7 comentaris:

  1. Benvinguda de nou Quima! No pateixis que a les fotos ja es veu que debia estar tot boníssim, perquè tot fa molt bona pinta! Segur que va ser una gran estada :)

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  2. Això són unes vacances gastronòmiques amb tots els ets i uts! La Central és un gran lloc...fantàstic per descansar! Petons!

    ResponElimina
  3. Unes molt bones vacances amb una gastronomia fora de sèrie

    ResponElimina
  4. No ens has avorrit gens però ens has fet salivar moooolt!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Osatres m'encanta aquesta entrada, l'alñt empordà em queda bastant a prop i alguns dels restaurants que ha visitat no els coneixia així que fantàstic tenir impressions de primera mà! Un petó

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  6. Wow!!! quines bones vacances!!! veig que ho has gaudit d'allò més, quina passada.
    Un petonàs

    ResponElimina
  7. Quima quines vacances¡¡¡¡¡¡¡¡
    Descans i gastronomia.
    Que mes es pot demanar....
    M'alegro que ja siguis aquí.
    Benvinguda.
    Petons

    ResponElimina