En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 13 de setembre de 2014

TARTA AL WISKY SEMIFREDA

Un dia tafanejant per internet vaig veure una recepta de tarta al wisky (ja hem disculpareu però no recordo a quin blog la vaig veure) i com que es la preferida del meu marit,( sempre que anem a un restaurant hem demana per postres) vaig pensar que un dia l'hi faria. Un dia d'aquest estiu que van venir els meus fills a sopar vaig tenir l'ocasió per fer-la i  no hem va decebre . Va agradar a tothom i això que la majoria no som fans de la tarta al wisky. Te el gust just de wisky però sense molestar i semifreda passava molt bé. 
Amb les quantitats que he posat surt una tarta molt més gran que la que jo he fet, així que vaig aprofitar el que hem sobrava i vaig fer-ne en copes i no les vaig posar al congelador, simplement a la nevera i també van sortir molt bones . 
La crema de wisky la vaig trobar boníssima i ja m'ha donat idees per fer altres postres amb aquest farcit. A veure quan les puc posar en pràctica
 INGREDIENTS:
1 base de bescuit (la recepta aqui
bé l'he tallat en 3 trossos i n'he fet servir una
 O també podeu fer servir la base del braç de gitano ( la recepta  aqui )
PER LA CREMA DE WISKY:
150 gr. de sucre
4 ous
80 grs. de llet
3 fulles de gelatina
70 grs. de wisky( s'en podria posar més)
400 ml. de nata

PER L'ALMIBAR:
50 GS. de sucre
80 grs. d'aigua
1 raig de wisky

COBERTURA DE YEMA:
3 yemas
1 ou
150 grs. d'aigua
150 grs. de sucre
2 fulles de gelatina
1 bossa de crocant
PÈR FER L'ALMIBAR:
  • Posem l'aigua i el sucre en un cassó i quan arrenqui el bull i afegim el raig de wisky i deixemq ue es refredi.

PER FER LA CREMA DE WISKY:
  • Montem les clares amb 50 grs. de sucre a punt de neu i les guardem a la nevera,  també muntem la nata amb 50 grs. de sucre i també les guardem a la nevera.
  • Posem la gelatina en remull perquè s'hidrati.
  • En un cassó hi posem la llet, les yemas, els 50 grs. de sucre que ens queden i ho posem al foc. Quan estigui calent hi afegim el wisky i la gelatina i remenem fins que ens quedi tot ben integrat. Ho deixem refredar del tot. 
  • Un cop fred, hi afegim les clares amb molt de cura i ho remenem amb una espàtula , hi afegim també la nata i ho remenem bé fins que ens quedi una crema homogèna.
  • Posem la base del bescuit en un aro desenmotllable  i emborratxem tota la base amb l'almíbar que hem preparat. 
  • A sobre hi posem la crema de wisky i ho deixem unes 2 hores a la nevera (jo com que ho vaig fer al vespre li vaig deixar tota la nit)
PER FER LA COBERTURA DE YEMA:
  • Posem la gelatina a hidrata amb aigua. 
  • Batem els ous i els posem amb la resta d'ingredients en un cassó i ho posem al foc. Quan arrenqui el bull hi afegim la gelatina i un cop estigui dissolta ho deixem refredar una mica. 
  • Un cop s'hagi atemperat ho posem per sobre la crema de wisky i ho tornem a la nevera una estona més. 
  • Hi posem per sobre el crocant i ja la tenim llesta. 
  • La posem al congelador . 
  • Si la volem tipus pastis gelat millor que ho fem un dia per l'altre i quan la volguem desentmotllar la deixem una estona a temperatura ambient i ho podrem fer sense cap tipus de problema. 
  • Jo com que no tenia temps, la vaig posar al congelador unes 8 hores i va quedar com un semifred que era boníssim. 
  • Si en quedar la podem guardar al congelador i quan la volguem menjar la traiem una hora abans i la tindrem gelada però no congelada.  

9 comentaris:

  1. T'ha quedat preciosa. Jo també la tinc al blog. Espero que fos molt assaborida.

    ResponElimina
  2. A mi tambê m'agrada molt la tarta al wisky, me l'apunto! Un petó!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  3. És un clàssic sensational que té l'èxit assegurat. Porta una mica de feina, però el resultat val la pena! Et va quedar sensacional!

    ResponElimina
  4. OOOOH!, aquesta me l'apunto!, sembla exquisida i feta amb molt de gust!. Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Ostres quines ganes de provat-ne un trosset! A mi la tarta al wisky sempre m'ha agradat, però ara no sé quan de temps fa que no en menjo!! Té una pinta estupenda, segur que no va durar gaire!! hehehe

    Petons!

    ResponElimina
  6. T'ha quedat espectacular!!! quin tall! queda apuntat!

    ResponElimina
  7. Fantàstic aquest pastís, ha de ser molt bo.

    ResponElimina
  8. Quin goig...era la preferida del meu avi...quins records!!! Petons!

    ResponElimina