En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimarts, 14 d’octubre de 2014

COCA DE IOGURT AMB MEL I NOUS CARAMELITZADES

Tenia unes quantes nous que es tenien que gastar si o sí. Cada cop que les veia rumiava que faria amb elles i el dissabte passat s'hem va encendre la bombeta.............. una coca de nous.
El bescuit queda humit i a l'endemà encara es bo i gens sec.
 INGREDIENTS PEL BESCUIT:
190 grs. de mantega a temperatura ambient
190 gr. de sucre
190 grs. de farina
3 ous
1 sobre de royal
1 pessic de sal
1 iogurt grec natural
una mica de vainilla
2 cullarades de mel
70 grs. de nous

PER CARAMELITZAR LES NOUS:
50 grs. de nous pelades
50 grs. de mel
35 grs. de sucre 
50 ml. d'aigua
1/2 branca de canyella
ARA PREPARAREM EL BESCUIT:
  • Pre-escalfem el forn a 170 º. Engrassen un motlle; jo el meu era rectangular de 20x25 cms: 
  • Amb la batedora de varilles, batem el sucre i la mantega. Quan tinguem una crema esponjosa i anem afegim els ous d'un a un.
  • Hi afegim el iogurt, la mel i la vainilla. 
  • Tamissem la farina amb la sal i el llevat hi l'anem afegim a la barreja. Ho barregem amb un espàtula. 
  • Per últim hi afegim les nous que previament haurem trossejat petites. 
  • Afegim la barreja al motlle que ja teniem preparat hi ho enfornem uns 30 minuts. Passat aquest temps fem la prova del escuradents i si no surt net, li deixem una estona més. Jo vaig tenir que deixar-li uns 10 minuts més. 
  • Un cop cuit el deixem refredar dintre el motlle: 
ARA CARAMELITZAREM LES NOUS:
  • posem en un cassó per anar al foc, l'aigua, la mel, la canyella i les nous i ho deixem bullir  2 minuts.
  • Ho deixem refredar i ho tornem posar a bullir 2 minuts més. 
  • Les deixem refredar dintre l'almíbar . 
  • Les escorrem i les eixugem amb un drap. 
  • Posem oli de girasol en una paella i les fregim fins que les veiem daurades, 
Jo vaig tallar la coca a quadrats i hi vaig posar una nou a sobre cada un.

9 comentaris:

  1. Mmmmm que bo! Aquesta coca te un aspecte boníssim! Amb aquestes nous ha d'estar ben bona, una abracada,

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  2. a mi m'encnata posar-hi fruits secs, i el toc de mel trobo que també li va genial! petons

    ResponElimina
  3. Quina coca mes golossa, te una pinta boníssima.
    Un abrac

    ResponElimina
  4. M'encanta la coca de iogurt i les nous! una coca genial!

    ResponElimina
  5. amb les nous caramel·litzades encara ha de quedar més bo.
    Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar amb el cafè amb llet ;)

    ResponElimina
  6. Aquesta coca no falla mai! el toc de les nous caramel·litzades segur que el milloren!!! bona setmana!

    ResponElimina
  7. Esta coca siempre apetece y esta siempre muy buena, ideal para cualquier momento del dia¡
    peto

    ResponElimina
  8. Aquest bescuit me l'apunto..precisament dissabte vaig comprar nous...a veure si encara en queden prous per fer-lo!!! Petons!

    ResponElimina
  9. L'he provat avui i ha sigut un èxit total

    ResponElimina