En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 21 de gener del 2015

CREMA DE BRÒCOLI

M'agraden molt les cremes de verdures, sobretot a l'hivern, encara que fredes a l'estiu també son una bona opció. 
No hem pregunteu per quin motiu però sempre les faig per sopar, serà perquè amb un bon plat de crema i poca cosa més ja tens el sopar llest. 
De bròcoli no n'havia fet mai i això que es una verdura que al vapor me'n faig sovint.
INGREDIENTS:
1 bròcoli
1 porro
1 ceba
3 grans d'all
oli d'oliva
brou de verdures o de carn
(en cas de no tenir-ne ens serveix aigua )
nou moscada 
sal
crema de llet
  • Netegem i tallem la ceba. També tallem les fulles mes verdes del porro, el netegem i tallem la part blanca. 
  • Pelem i tallem els alls. 
  • Tallem i rentem el bròcolí. 
  • En una olla hi posem 3 cullerades d'oli d'oliva i hi posem la ceba, el porro i els alls I els sofregim una estona. 
  • Quan comencin a agafar color hi afegim el bròcoli i el brou fins que cobreixi i ho deixem coure uns 25 minuts . 
  • Ho rectifiquem de sal i hi posem nou moscada. 
  • Ho passem per turmix fins que ens quedi una crema ben fina. Es millor treure una mica de brou abans de començar a triturar-ho i anar-lo afegint fins que ens quedi la textura que ens agradi. 
  • Agafem la part menys verda del porro i ho tallem en juliana com més fina millor I ho fregim amb abundant oli d'oliva: Un cop fregit ho posem sobre paper absorbent i ens serveix per decorar el plat. També podem decorar-lo amb crema de llet. 


9 comentaris:

  1. Una crema com aquesta és una molt bona proposta per a aquests dies de fred!

    ResponElimina
  2. Molt bona! Jo si que la faig i m'agrada molt, la teva fa molt bona pinta! Un petonet!

    ResponElimina
  3. Jo també trobo que són un recurs ideal per sopar!!! La de carbassa és la reina de casa...però aquesta teva també apuntaria moltes maneres en el rànquing! Petons!

    ResponElimina
  4. Hola Quima! Jo estic prenent moltes cremes aquest hivern, i estic d'acord amb tu...no sé perquè però sempre per sopar.
    Aquesta m'agrada molt!
    Petons

    ResponElimina
  5. jo també sóc molt de cremes de verdures per sopar. Calentones ara a l'hivern es posen divinament. I la de bròquil ha de quedar molt gustosa.

    ResponElimina
  6. No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot deproductes Castey valorat en 160€ i m'agradaria molt comptar amb tu,tens tota la informació al blog, a veure si t'animes! Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  7. Hola Quima, els meus sopars també són cremes. La teva ha de ser boníssima de la manera que l'has fet. Una abraçada

    ResponElimina
  8. Yo tambien soy de cremas para cenar y ademas en cualquier epoca del año.Una buena crema la que nos traes.
    Bona setmana

    ResponElimina
  9. Una crema de verdures sempre cau bé!!! de bròcoli no n'he fet mai , ja la provaré!

    ResponElimina