En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 20 de març del 2015

PASTÉIS DE BÉLEM O PASTÉIS DE NATA

Continuem amb receptes del país veí. Ja feia molt temps que volia fer aquests pastissets, no perquè el hagués provat en la meva visita a Oporto ( si ho vaig fer no ho recordo), si no perquè n'havia sentit a parlar i volia comprovar si realment eren tant bons com deien i .................. realment no hem van defraudar ....... estaven BONISSIMSSSSSSSS .......... suaus i passaven molt bé.
Precisament quant estava pensant en fer-los el blog COCINANDO CON NEUS, els va publicar i vaig seguir al peu de la lletra la seva recepta i el resultat va ser excel.lent. Si teniu ocasió feu-los , amés de molt bons són fàcils de fer.
INGREDIENTS: 
1 làmina de pasta de full
PER EL FARCIT:
3 rovells d'ou
200 ml de nata
1 cullarada de farina
la ratlladura de 1/2 llimona
75 grs. de sucre

PRIMER FAREM LA CREMA: 
  • Ratllem la llimona, només la part groga ja que la blanca amargaria. 
  • En un cassó posen els rovells, la nata; el sucre, la farina i la llimona. 
  • Ho barregem bé amb unes varilles i ho posem al foc, remenant sense parar fins que espesseixi. 
  • La reservem i mentre es refreda preparem la pasta de full
  • Agafem un motlle de magdalenes, els que son una bandeja . 
  • Amb un aro d'emplatar una mica més gran que el motlle, tallem rodones de pasta de full. 
  • Amb sprai antiadherent ruixemt els forats del motlle. Sino tenim sprai hi podem pasar una mica de mantega fosa, així evitaremt que s'enganxi. 
  • Folrem el forats del motlle amb la pasta de full procurant que ens quedi ben folrat. 
  • Els omplim amb la crema, sense arriba a dalt, ja que al coure la pasta de full puja i si els haguessim omplert massa la crema ens vessaria pels costats. 
  • Els enfornem durant 15 minuts a 200º. 
  • Els traiem del forn i els deixem refredar una mica. Per sobre hi posem sucre glas. 


8 comentaris:

  1. Fa poc també els vaig fer i queden boníssims! t'han quedat molt macos! bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Fa poc també els vaig fer i queden boníssims! t'han quedat molt macos! bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Ohhhh...quins records de les darreres vacances a Portugal...en vaig menjar tants!!!! A la pastisseria original del barri de Belém hi havia una cua...però pagava la pena, i vaig poder veure l'obrador i tot! Aquests teus t'han quedat genial!!! Petons!

    ResponElimina
  4. Em copio la recepta, fa temps que en vull fer i encara no m'he animat. A veure si els faig ben aviat perque tenen un aspecte magnífic.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Jo els vaig provar a Lisboa i, realment, son espectaculars de bons!!
    Petons

    ResponElimina
  6. Tinc moltes ganes d´anar a Portugal a tastar els autèntics Pasteis de Belem.. però de moment vaig fen boca amb aquest que presentes.... Que bons!!!! Petons,

    ResponElimina
  7. Buenas tardes Quima. Fantásticos como te han quedado estos ricos y típicos pastelitos de Belén. Tienen que ser un bocado impresionante, muchas gracias por compartir tan buena receta.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  8. Els he tastat algun cop i són un vici... m'apunto la recepta per provar-los!

    ResponElimina