En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dijous, 26 de març de 2015

ROSTES DE SANTA TERESA

Les Torrades de Santa Teresa m'evoquen a la meva infantesa, Recordo que la meva mare en feia quan li quedava pa sec. Eren unes postres que, no se ni quan ni de quina forma, van quedar el el oblit en la meva memòria. Fa uns quants anys, vaig veure una recepta de "Torrijas" , i va ser com si obrissin el meu cofre de la memòria . Només de llegir la recepta hem vaig recordar de les "Torrades de Santa Teresa" que quan era petita feia la meva mare . Com podeu imaginar vaig còrrer a fer-les i van tenir un èxit rotund. Als meus fills els hi van encantar i el meu marit no recordava haver-ne menjat mai. 
Des de les hores n'he fet unes quantes vegades, a temporades més sovint que altres, per això quan vaig veure la proposta de MEMÒRIES D'UNA CUINERA, no vaig dubtar en fer-les.
Les meves son fetes a la manera tradicional, simplement he canviat la pell de llimona per la de taronja i per sobre les he banyat amb un almívar de taronja . 

INGREDIENTS:
Pa del dia anterior
500 ml. de llet
pela de taronja
1 canó de canyella
2 ous
Oli de girasol
sucre i canyella amb pols 
  • Primer posem la llet amb el canó de canyella i la pela de taronja al foc i quan bulli apaguem el foc i ho deixem refredar. Un cop freda la colem. 
  • Batem els ous en un bol o plat on ens hi cabi el pa. 
  • Tallem el pa a llesques de 1 cm. o 1,5 cms. i  les passem per la llet. Ens ha de quedar ben xopes però sense passar-nos ja que es trencarien. 
  • Amb compte les passem per l'ou batut i les posem a la paella  i les courem amb abundant oli.
    Un cop ben roses per les dues bandes les traiem i les posem sobre paper de cuina per  que treguin l'excés d'oli. 
  • Les arrebossem amb una barreja de sucre i canyella. 
  • Jo les vaig arruixar amb un almívar que tenia d'haver confitat taronges. 
  • Al moment de menjar-les hi vaig posat un tros de taronja confitada per sobre. 
Amb aquesta recepta participo al repte d'aquest mes de MEMÒRIES D'UNA CUINERA


5 comentaris:

  1. Amb la tarinja han d'star molt bones! Què bones són , eh?petó

    ResponElimina
  2. hauré de posar la pell de taronja la próxima vegada! Moltíssimes gràcies per participar a mmòries. petonets i bones vacances!!! ;)

    ResponElimina
  3. Unes postres super de temporada. I amb l'almívar de les taronges segur que encara més bones!

    ResponElimina
  4. Un "afegit" ben bo a una recepta de tota la vida.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  5. Decorades així, amb la taronja... quina bona pinta!! El toc se li deu notar, queda molt original!
    Marta

    ResponElimina