En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 5 d’abril de 2015

MONA DE PASCUA 2015-TIPUS SARA

Que tal va la Setmana Santa ? ......be espero .....ja sé que vaig dir que intentaria posar una recepta cada setmana, però no he complert , i això que vaig fer el tortell del Ram i també com no vaig fer bunyols , però impossible de poder posar les receptes.
Avui he fet la mona i com que hi ha molta gent que la menja per la diada del dilluns de pasqua encara hi sou a temps a fer-la.
Aquest any la volia fer tipus sara i encara que tingui la recepta de la sara posada, he canviar una mica la crema , així que la posaré.
 INGREDIENTS:

PEL BESCUÏT:
3 ous
90 grs. de farina
90 grs. de sucre

PER L'ALMÍVAR:
100 grs. de sucre
100 ml. d'aigua
unes gotes de llimona
licor

PER LA CREMA DE MANTEGA:
150 grs. de mantega
4 rovells d'ou
200 grs. de sucre
50 grs. d'aigua

PER DECORAR:
ous kinders dels petits
granet d'ametlla
plomes, pollets ............ etc. 
Per fer el Bescuït:

  • Es baten els ous i el sucre , amb una batedora elèctrica . Han de triplicar el seu volum. 
  • Desprès s'incorpora la farina tamisada i ho remenem amb suavitat de dalt a baix amb una llengua pastissera. 
  • S'aboca la massa al motlle amb una cullera o mànega pastissera ,  i es posa al forn 15-20 minuts a 180 º. (el temps deprendrà del forn de cadasqú)
  • Un cop està cuit el deixem refredar al motllo.
  • Ara agafem les ametlles I les posem a torrar al forn ....vigilant de que no es cremin. 
 Per fer L'almívar:
  • Posem el sucre i l'aigua en un cassó juntament amb unes gotes de llimona I ho deixembullir uns 5 minuts. Ho retirem del foc i hi afegim el licor. Ho reservem.
Per fer la crema de mantega:
  • En un cassó que puig anar al foc hi posem el sucre i l'aigua i ho deixem coures uns 4 minuts. Ens ha de quedar un almívar fort. 
  • Posem els rovells en el bol de la batedora elèctrica i anem tirant l'almívar , mentre anem batent amb les varilles.
  • Un cop l'almívar estigui fred hi afegim la mantega textura pomada i ho remenem bé. Ens ha de quedar una crema amb consistència. Ho reservem. 
MUNTEM LA MONA:
  • Tallem el pastis en dos discos i es mullen amb l'almívar. Al disc de sota hi podem posar una capa de crema de mantega, tapem amb l'altre disc . 
  • Amb una espàtula anem cobrint tot el pastís tant pels costats com per a part de sobre. 
  • Un cop cobert hi posem el granet d'ametlla que previament l'haurem torrat un xic al forn.
  • Per sobre ho decorem amb kinders xocobons, pollets; plomes o qualsevol figura de xocolata i ja tenim la mona feta. 


 El pastís el podem fer amb antel.lació i congelar-lo. Jo sempre procuro tenir-ne un parell de fets al congelador, així quan el necessites només l'has de treure una estona abans i ja el pots decorar.
Animeu-vos a fer-les que son molt bones i a més surten molt econòmiques.

6 comentaris:

  1. m'encanta la mona de mantega! la millr! i t'ha quedat de vici! petons

    ResponElimina
  2. Què maca t'ha quedat!! i bona no cal dir-ho!!!

    ResponElimina
  3. Una tarta muy buena y ademas versátil así transformada también en mona.

    ResponElimina
  4. Te ha quedado estupenda y muy bonita!!
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  5. Aquesta versió, arrebossada de granet d'ametlla, m'encanta i recorda la meva infantesa...l'hauré de fer un any! Petons!

    ResponElimina