En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 8 d’octubre de 2016

FILET WELLINGTON

La recepta d'avui la vaig treure de la revista COCINA PRACTICA de LECTURAS, la mateixa que hi vaig treure la tarta de taronja que vaig publicar fa uns dies. 
Porta una mica de feina, però el resultat s'ho val la pena. 
INGREDIENTS:
 2 filets de porc
1 o 2 làmines de pasta de full 
350 grs. de xampinyons (aprox)
1 llauna de paté ibèric
pernil salat
1 ou
vi blanc
Oli, sal i pebre
  • Salpebrem els filets i en una paella amb oli d'oliva el rossegem per cada costat. Un cop rossejats el guardem. 
  • Netegem uns 100 de xampinyons i el filetegem.A la mateixa paella on hem rossejat els filets els deixem coure un 2 minuts a foc viu. 
  • Els filets o bé els tallem per la meitat o els podem fer enters. 
  • Agafem la pasta de full i la tallem a la mida del filet (pensem que l'hem d'embolicar amb la pasta de full)
  • A sobre la pasta de full hi posarem una capa de paté i una llesca de pernil salat(Si hem deixat el filets enters ni posarem dues de llesques de pernil)  i els xampinyons . 
  • A sobre hi posarem el filet . L'embolicarem amb la massa i procurarem que l'afegit ens quedi a la part de sota. Apretarem be els costats perquè ens quedi ben enganxada la massa i així al coure no s'obrirà. 
  • Farem la mateixa operació amb l'altre filet . 
  • Amb els trossets de massa que han quedat els tallers a tires fines i hi podem fer un enreixat per la part de sobre . 
  • Ho pintem amb ou batut i hi escampem semilles de sèsam. 
  • Els posem en una plata del forn. A sota hi posem paper del forns perquè no se enganxin. Els hi deixem uns 20-25 minuts o fins que la pasta de full estigui rossa. 
  • Netegem i tallem la resta dels xampinyons i els saltegem a la paella amb oli d'oliva. Hi afegim el vi blanc i ho deixem coure fins que s'hagi reduït el vi. 
  • Un cop cuit servim els filets tallats a rodelles  juntament amb els xampinyons. 



diumenge, 2 d’octubre de 2016

PASTIS FRED DE SALMO

Amb la caloreta que fa encara podem fer aquest pastís fred, que es molt bo i el podem tenir preparar amb antelació. 

INGREDIENTS: 
1 paquet de pa de motlle sense crosta i millor del rectangular
1 paquet de salmó fumat
2 ous durs
6 barretes de surimi
2 llaunes de tonyina
1 llauna d'olives de les petites
maionesa
olives negres per decorar
  • Primer bullim els ous amb aigua i sal 10 minuts. Un cop freds els pelem i els triturem juntament amb les barretes de surimi. Ho barregem amb dues o tres cullerades de maionesa i ho reservem. 
  • Triturem les olives i les barregem amb la tonyina i dues cullerades de maionesa i ho reservem. 
  • Per muntar el pastís agafem un motlle de silicona de plum cake, i el folrem amb el salmó fumat. 
  • Hi posem una llesca de pa ( si en fer servir del rectangular) o sino dues del quadrat. A sobre hi posem la barreja de ous i surimi. 
  • Posem una altre capa de pa i a sobre i posem la barreja e tonyina i olives. 
  • Acabem amb una capa de pa. Ho deixem a la nevera millor unes hores . 
  • Al moment de dinar l'aboquem en un plata de servir i ens quedarà el salmó a la part de sobre. Ho podem decorar amb olives negres i també hi podem posar amanida al voltant.