En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 11 de febrer de 2017

BESCUIT DE POMA AMB ROSES

Si us agraden els bescuits , aquest segur que us encantarà. Es un tipus de bescuit humit i que aguanta molt bé un parell de dies sense que quedi sec. Si a més sous dels que celebreu Sant Valentí  , una bona ocasió per fer-lo.
El vaig treure de la revista EL MUEBLE, que aquest mes portava al final una sèrie de receptes amb el títol  "plats per enamorar", i els altres no els he provat, però aquest bescuit si que es per repetir i enamorar.

 INGREDIENTS.
4 ous
200 g. de farina
250 g. de sucre (150+100)
170 g. de mantega
1 sobre de llevat tipus royal
1 iogurt
3 pomes (1 millor si es de pela vermella per fer les flors)
2 c/de postre de canyella (si ens agrada el gust de la canyella)
100 ml. d'aigua
  • Pre-escalfem el forn a 180 º
  • Agafem 2 pomes , les pelem i traiem les llavors. Les ratllem ben fines. 
  • En un bol (jo el de la amassadora) hi posem els ous i 150 g. desucre i els batem fins que tinguem una barreja espumosa i fina. 
  • Fons els 150 g. de mantega i els afegim als ous i ho barregem bé. (jo en aquest punt he canviart les barilles d'amassar per la pala)
  • Afegim el iogurt, la canyella i la farina tamissada amb el llevat. Per últim hi afegim la poma ratllada
  • Un cop la barreja feta ho posem en un motlle (rodo o de plum cake) i ho enfornem durant 40-50 minuts aproximadament. El temps dependrà del forn de cadasqú. 
  • Mentrestant fem l'almíbar. Posem en un cassó els 100 ml. d'aigua i la resta del sucre i deixem que bulli 1 minut,
  • Tallem la poma a làmines ben fines amb la pela i tot. Les covem amb el almíbar fins que veiem que està tova. No la deixem coure massa que es deferia (3-4 minuts)
  • Les posem en un escurridor i les deixem refredar. 
  • Farem les roses enrotllant una làmina ben junta per fer el cor i després anem afegint làmines fins que tinguem la mida que ens agradi. Jo en vaig poder fer quatre. 
  • Un cop haguem tret el bescuit del forn el podem regar amb l'almíbar que ens ha quedat de coure la poma. 
  • Deixem que es refredi del tot (jo el vaig fer al vespre i li vaig deixar tota la nit) 
  • El decorem amb les roses i l'empolsinem amb sucre fi. 
  • La recepta original portava palets d'ametlla per sobre . 


2 comentaris:

  1. m'encanten els bescuits i si porten pomma, hmmm,

    ResponElimina
  2. Però quin bescuit mès bò que has preparat. Me'n porto un troç.
    Petons.

    ResponElimina