En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 2 d’abril del 2017

PASTÍS DE FORMATGE AMB LLIMONA

Un pastís de formatge suau i gustós.  Amb el toc de la llimona passa molt bé. Aquest pastís el vaig veure al blog CUINA PER LLAMINERS
 Aquest pastís és millor preparar-lo el dia abans.

Ingredients: (per a un motlle de 20 cm de diàmetre)

- Per a la base:
  • 150 g de galetes maria
  • 75 g de mantega fosa a temperatura ambient
- Per a la crema de llimona:
  • 150 ml de suc de llimona
  • 100 g de sucre
  • 2 ous
  • 15 g de farina de blat de moro
- Per al farcit de formatge:
  • 550 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • 225 ml de nata líquida
  • 125 g de sucre
  • el suc de mitja llimona
  • la meitat de la crema de llimona
  • 4 fulles de gelatina de 2 g cadascuna o bé 1 sobre de gelatina en pols


Preparació:

- Per a la base:

Es preescalfa el forn a 180ºC 
Es trituren les galetes col·locant-les dins una bossa tancada hermèticament i aixafant-les amb un corró fins que quedin fetes pols.
S'hi barreja la mantega fosa.
Es col·loca la pasta resultant al fons d'un motlle desmuntable o d'un cèrcol de 20 cm de diàmetre i s'aixafa amb una cullera.
Es cou al forn durant uns 10 minuts.
Es deixa refredar a temperatura ambient i es reserva.

- Per a la crema de llimona:

En un cassó, es barreja el suc de llimona i el sucre, i s'escalfa a foc mig fins que bulli. (De tant en tant, cal remenar per assegurar que el sucre es dissol).
Mentrestant, es baten els ous i la farina de blat de moro amb el túrmix.
Quan la barreja del suc de llimona bulli, s'aboca a poc a poc als ous batuts, tot batent per tal que els ous no es prenguin.
Es retorna la mescla a foc baix fins que espesseixi.

- Per al farcit:

Primer de tot, en un bol amb aigua freda, s'hidraten les fulles de gelatina durant 10 minuts.
En un cassó, s'hi barreja la nata líquida i el formatge cremós i s'escalfa a foc baix fins que la barreja sigui tèbia. 
Tot seguit s'hi afegeix el suc de llimona i el sucre i la meitat de la crema de llimona, i es barreja tot plegat amb l'ajuda d'una espàtula.
Es desfà la gelatina al microones durant 10 segons i s'afegeix a la mescla de formatge tèbia.

- Muntatge:

S'aboca la preparació al damunt de la base de galetes. Al damunt s'hi reparteixen unes tires de crema de llimona amb l'ajuda d'una màniga pastissera i amb l'ajuda d'una forquilla o un escuradents es dibuixen unes aigües.
Es reserva a la nevera durant un mínim de 6 hores fins que qualli completament.Jo l'he fet el dissabte al vespre i el diumenge al matí l'he desemmotllat. Després l'he guardat a la nevera fins a l'hora de servir-lo

3 comentaris:

  1. Ummm que pinta!!!Tiene un corte muy bueno y con el saborcito a limón muy bueno.
    Besoss

    ResponElimina
  2. Quina bona cara que fa aquest pastís.
    Avui jo tambè he cuinat pastis de formatge, pero diferent al teu.

    ResponElimina
  3. Buenos días Quima. Que tarta tan rica y fresca que has preparado, te ha quedado francamente con una pinta extraordinaria, a mi el limón me encanta, así que no te puedes ni imaginar lo que me apetece poder probarla.
    Un beso Paco

    ResponElimina