La recepte que us presento avui es molt corrent, però no per això menys bona. He de dir que hem va costar trobar-li el punt; ja que no atinaba amb els tipus de fideus o la manere de fer-los, i crec que degut això era un plat que no feia gaiere soveint , ja que no entusiamabaa ningú, però la cosa va canviar quean hem varen explicar aquesta recepta i els vaig probar.
INGREDIENTS:
1 paquet de fideus del nº 2
1 ceba
tomaquet
brou de peix
1 sepia
escarmarlans o gambes
musclos
cloises
Tallem la ceba ben petitona i la posem a sofregir en una cassola amb una mica d'oli d'oliva, quant esta ben dauradeta hi afegim el tomàquet i deixem que es cogui una miqueta, després hi afegim la sepia i la deixem coure a foc baix, i tapem la cassola, normament amb l'aigua que deixa anar ja ni ha prou perquè es cogui, sinó hi podem afegir una miqueta d'aigua fins que estigui ben tova. Quan la sepia està cuita hi posem el musclos i les almejas perquè s'obrin. Traiem toto el sofregit de la cassola i el reservem .
A la mateixa cassola hi posem una mica d'oli d'oliva i ja podem posar-hi els fideus per rossejar-los. Han de quedan ben rossets, aixó els tenim que anar remanant perquè no s'ens cremin.
Si us hi fixeu han de quedar ben marronets. Quan ja estiguin ben rossejats hi tornem a tirar el sofregit que teniem reservat.Si us agrada que quedi ben sec sense gens ni mica de suc, quean us falti una miqueta per la cocció poseu la casola al forn a gratinar i a més us quedaran el fideus de sobre tos de punta.
El brou de peix el feu com tingueu costum de fer-lo, oen el seu cas els que venen ja preparats també van bé.
Normalment es menja amb allioli, però com que a mi no màgrada, no ni faig . Aixó va a gust del consumidor. o del que cuina
Quima, a casa sempre estem disposats a menjar-nos una bona fideuà!
ResponEliminaI la teva és extraordinaria!!!!
Petonets maca,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Ja saps que jo no soc de cuinar , pero l'unic que em surt força bé es l'arrosejat. El faig mes o menys com tu pero jo faig servir el fideus de cavell d'angel. roser
ResponEliminaEn casa nos encanta la fideuá. Con esos ingredientes sólo puede estar no buena, buenísima.
ResponEliminaBesos
Doncs si, té molt bona pinta!!! Qui te la va explicar en deu saber un munt, jejejeje! Jo no n'acostumo a fer, som més d'arossos però ens agrada, un bon plat de diumenge.
ResponEliminaUna abraçada!
Ese es un plato buenisimo¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
ResponEliminaBesos
Quima te ha quedado deliciosaaaa. besitos y feliz día.
ResponEliminaDe corrent no té res, a mi em sembla un plat de diumenge de luxe!
ResponEliminaHola, soy de las Islas Canarias, entré al ver tu blog en Carles, he vivido años en Catalunya y me gusta mucho su gastronomía, en mis Islas es diferente pero tenemos platos riquisimos, típicos de cada Isla, creo que podríamos intercambiarnos alguna de tus aficciones, me encanta tu blog.
ResponEliminaConozco Banyoles y su lago, un lugar muy bonito, creo que conozco casi toda Catalunya, lo menos es Lérida.
Enhorabuena, y saludos desde Las Islas Canarias.
hola quima sta tambien la he hecho me ha quedado buenisima,gracias,saludos desde banyoles
ResponElimina