Si us agraden els bescuits , aquest segur que us encantarà. Es un tipus de bescuit humit i que aguanta molt bé un parell de dies sense que quedi sec. Si a més sous dels que celebreu Sant Valentí , una bona ocasió per fer-lo.
El vaig treure de la revista EL MUEBLE, que aquest mes portava al final una sèrie de receptes amb el títol "plats per enamorar", i els altres no els he provat, però aquest bescuit si que es per repetir i enamorar.
INGREDIENTS.
4 ous
200 g. de farina
250 g. de sucre (150+100)
170 g. de mantega
1 sobre de llevat tipus royal
1 iogurt
3 pomes (1 millor si es de pela vermella per fer les flors)
2 c/de postre de canyella (si ens agrada el gust de la canyella)
100 ml. d'aigua
- Pre-escalfem el forn a 180 º
- Agafem 2 pomes , les pelem i traiem les llavors. Les ratllem ben fines.
- En un bol (jo el de la amassadora) hi posem els ous i 150 g. desucre i els batem fins que tinguem una barreja espumosa i fina.
- Fons els 150 g. de mantega i els afegim als ous i ho barregem bé. (jo en aquest punt he canviart les barilles d'amassar per la pala)
- Afegim el iogurt, la canyella i la farina tamissada amb el llevat. Per últim hi afegim la poma ratllada
- Un cop la barreja feta ho posem en un motlle (rodo o de plum cake) i ho enfornem durant 40-50 minuts aproximadament. El temps dependrà del forn de cadasqú.
- Mentrestant fem l'almíbar. Posem en un cassó els 100 ml. d'aigua i la resta del sucre i deixem que bulli 1 minut,
- Tallem la poma a làmines ben fines amb la pela i tot. Les covem amb el almíbar fins que veiem que està tova. No la deixem coure massa que es deferia (3-4 minuts)
- Les posem en un escurridor i les deixem refredar.
- Farem les roses enrotllant una làmina ben junta per fer el cor i després anem afegint làmines fins que tinguem la mida que ens agradi. Jo en vaig poder fer quatre.
- Un cop haguem tret el bescuit del forn el podem regar amb l'almíbar que ens ha quedat de coure la poma.
- Deixem que es refredi del tot (jo el vaig fer al vespre i li vaig deixar tota la nit)
- El decorem amb les roses i l'empolsinem amb sucre fi.
- La recepta original portava palets d'ametlla per sobre .
m'encanten els bescuits i si porten pomma, hmmm,
ResponEliminaPerò quin bescuit mès bò que has preparat. Me'n porto un troç.
ResponEliminaPetons.