En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 30 d’agost del 2010

RATAFIA

Arriba Sant Joan i també arriba el temps de posar la "ratafia" a fer.La Ratafia es un licor de herbes que es fa aqui a catalunya. S'hi pose 40 herbes; encara que pot variar en mes o menys, segons les receptes. S'ha de posar la nit de Sant joan i despres s'ha de deixar 40 dies a Sol i serena.

Con la llegada de Sant juan y hay que poner LA RATAFIA, (licor de hierbas) . Lleva mas o menos unas 40 hierbas diferentes y despues hay que dejarlo 40 dias al sol.
 
  La base es l'ANIS

Les Herbes
 Els condiments
 I ja nomes falta esperar els 40 dies per obtenir una bona RaTAFIA

Solo nos falta esperar los 40 dias a que macere para obtener un buen licor.

3 comentaris:

  1. hola,
    òndia quina pilar d'herbes i espècies per la ratafia..nosaltres n'havíem fet fa temps, però no li posavem tanta cosa (i no ens acabava de quedar com cal)...li poses clau, anis estrellat, canyella , cafe, nou moscada i les altres coses? es pot saber??? o és un secret?? :-)

    ResponElimina
  2. Hola, a aquesta pàgina web esta molt ben explicada. Pero això s'ha de fer ja!
    http://www.bankofcommons.org/archives/intercambios/Recepta_de_la_ratafia.pdf

    ResponElimina
  3. HOLA, JO FA 3-4 ANYS QUE FAIG TATAFIA AMB UNA RECEPTE MOL SENCILLA, ME LA VA PASSAR UNA PERSONA DE POBLE, PER 1 LITRE D'ESPERIT DE VI, 2 LITRES D'AIGUA, 1 KL SUCRE, UNA NOU MOSCADA, 9 GRANS DE CAFE, 50 GR, SALIANDRIA, 50 GR MATAFALUGA, I ELS CLASICS 40 DIAS A SOL I SERE. DIR.VOS QUE L'ANY PASAT VAREM INTENTAR POSAR UN REMENAT D'HERBES QUE ENS VAREN VENDRE EXPRESAMENT PREPARADES EN UNA BOTIGA PER AQUEST FET I NO ENS VA AGRADAR, ACOSTUMO A FER BASTANTA UNS 20 LITRES PER REGALAR I ES UN EXIT.

    ResponElimina