En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 1 d’abril de 2013

MONA 2013 - MONA DE XOCOLATA AMB TRUFA DE TARONJA


Avui dilluns de pasqua ha tocat MONA......... no sòc padrina de ningú però m'agrada fer-la per menjar-la a casa.  He volgur fer una mona una mica diferent, així que he fet la base un pa de pessic de xocolata y la trufa l'he fet amb xocolata de taronja.......... la mateixa que vaig fer servir per fer els bombons i realment ha sortit bona I així una mica diferent de les dels altres anys. 
INGREDIENTS:
Per el pa de pessic:
120 grs. de farina
120 grs. de sucre
4 ous
2 cullerades de cacao en pols
1 cullaradeta de royal

PER LA MOUSSE:
250 ml. de nata liquida
100 grs. de xocolata per fondre de taronja
25 grs. de sucre

PER L'ALMIBAR:
 50 ml. d'aigua
50 grs. de sucre
un raig de licor (cointreau)

PER DECORAR:
granillo de  xocolata
ous
plomes
pollets
1 niu de xocolata 
perles


Pel pa de pessic:
  • Muntem amb unes varilles electriques els ous amb el sucre; fins que ens quedi uma massa blanquinosa i doblin el seu volum. 
  • Hi anem afegin la farina tamissada amb el llevat de  mica en mica i ho remenem amb compte. 
  • Preescalfem el forn a 160 º
  • folrem amb paper per anar al forn un motlle de 20 cms: o bé l'untem amb mantega: 
  • Un cop folrat el motlle i aboquem la barreja . 
  • Ho posem al forns Uns 20 minuts I passat aquest temps ho punxem i si ens surt brut li deixem una estona més. 
  • Un cop cuit el traiem del forn i el deixem refredar. 
Ara preparem al trufa: Ho fem el dia abans .
  • En un cassó hi posem la nata liquida i un cop arrenqui el bull la traiem del foc i hi tirem la xocolata remenat bé dins que la xocolata estigui ben desfeta i ens quedi una massa homogenia. 
  • Ho guardem a la nevera fins l'endemà.
L'endemà al mati: ( el bescuit el podem tenir fet del dia abans o bé fer-lo primer de tot al matí)
  • Primer montarem la trufa que teniem a la nevera amb les varilles elelctriques i quan quasi estigui a punt hi afegim el sucre hi l'acabem de muntar. La guardem a la nevera 
  • Després rectegem la part de sobre del pa de pessic. 
  • amb un ganivet a bé un tallapastissos el partim per la meitat. 
  • Bañem els dos trossos de pa de pessic amb l'almibar que ja tenim fet (per fer l'almibar fem bullir l'aigua i el sucre durant 5 minuts. Un cop tret del foc i afegim el licor)
  • Hi posem un a fina capa de mermelada de taronja o els que ens agradi. (també hi podriem posar una mica de trufa) i ho tapem amb l'altre part.. 
  • Agafem la trufa montada de la nevera I amb l'ajuda d'una espatula l'escampem per sobre i els costats cobrint bé tot el pastis. 
  • La decorem al gust i ja tenim la mona llesta. La guardem a la nevera fins l'hora de dinar. 
  • Per fer el niu on hi he posat els ous, vaig fondre xocolata la micro i amb una boquilla ben fina vaig anar fen tiretes sobre una tassa tombada que previament havia folrat amb paper fils i la vaig deixar a la nevera tota la nir. Avui al mati solsament he tingut que desenmotllar i ja he tingut el niu de xocolata fet.

20 comentaris:

  1. Espectacular, Quima! Quin goig que fa! i ha de ser boníssima aquesta trufa!

    ResponElimina
  2. Quima ets tota una mestra pastissera

    ResponElimina
  3. Que original i que bona! T'ha quedat maquíssima, m'agrada molt!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Quima, la trufa de taronja és tot un descobriment!!! Una mona genial!!!

    ResponElimina
  5. mmm...amb aquesta mousse...ha d'estar realment exquisita! petons

    ResponElimina
  6. T'ha quedat preciosa!
    I amb el toc de taronja ha de ser ben bona, que ja se sap que la combinació de taronja i xocolata queda boníssima ;)

    ResponElimina
  7. T'hi has ben lluït, és preciosa!

    ResponElimina
  8. Oooooohhh!!! Quima t´ha quedat preciosa!!!! fantàstic aquest coloret i la decoració magnifica. Ets tota una professional. Petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  9. Una mona moníssima!!! quina casualitat, vaig posar els mateixos ouets! bona setmana!

    ResponElimina
  10. Quina cucada!!!!! t'ha quedat molt bonica :). Quin goig veure els blogs plens de mones de pasqua, oi?. Passa't a veure les meves!
    Petons, Sandra.

    ResponElimina
  11. La combinació de taronja i xocolata m'agrada molt, però amb el que em quedo es amb el niu de xocolata!!! Quina idea!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Jo com la Gemma, m'ha encantat el nou de xocolata! Quina monada! La mona deu ser espectacular!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. Quima t'ha quedat fantàstica, quin goig que fa.

    ResponElimina
  14. Quin farciment més bo. I amb el niu t' has lluït. M' apunto la idea.

    ResponElimina
  15. Que bona ha de ser, Quima.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  16. Molt bona pinta, el detall del niu fabulós.
    Petons

    ResponElimina
  17. T' ha quedat molt maca, i amb aquesta xocolata al gust de taronja ha de ser molt bona.

    ResponElimina
  18. magnifica aquesta miona... ni les de pastisseria tenen millor aspecte!!

    ResponElimina
  19. Hola Quima,

    Aquesta mona té molt bona pinta!. No fa gaire que vaig descobrir el teu bloc, i m'agrada molt. Per això t'he deixat un premi al meu bloc e-cuina (http://www.e-cuina.blogspot.com.es).

    Una abraçada,

    Marta

    ResponElimina