--------------------------
Tenemos la navidad a la vuelta de la esquina y seguramente muchos ya estamos pensando en que menus haremos, asi que la receta que os traigo hoy nos sirve tanto como primer plato o como aperitivo. He hecho dos versione suna lithg y la otra un poco mas contundente con salsa roquefort.
VERSIÒ LITHG
INGREDIENTS: ( 8 flamets)
100 grs. de pebrot escalivat
100 grs. d'alberginia escalivada
3 cebes petites escalivades
4 tomaquets sec amb oli d'oliva
100 ml de nata liquida
2 ous
sal i pebre
- Primer escaliven les verdures; al forn o al foc a terra. Un cop fredes les pelem i les pesem.
- Posem tots els ingredients en el vas de turmix i els triturem. Un cop triturats hi posem sal i pebre al gust .
- Ho posem en motlles Individuals de flam i ho posem al forn , que tindrem preescalfat a 180ª-200º, al bany maria durant uns 25 minuts, passat aquest temps mirem si esta cuit; sino li deixem una estona més.
- Ho deixem refredar del tot, un cop fred ja el podem desentmotllar i emplatar.
- La versiò lithg l'he acompanyada amb una amanida d'escarola i magrana.
INGREDIENTES: (8 flanecillos)
100 grs. de pimiento asado
100 grs. de berenjena escalivada
3 cebollas pequeñas asadas
4 tomates secos con aceite de oliva
100 ml de nata liquida
2 huevos
sal y pimienta
- Primero asar las verduras; al horno . Una vez frías las pelamos y las pesamos.
- Ponemos todos los ingredientes en el vaso de turmix y trituramos. Una vez triturados ponemos sal y pimienta al gusto.
- Lo ponemos en moldes individuales de flan y lo ponemos en el horno, que tendremos precalentado a 180 ª -200 º, al baño maría durante unos 25 minutos, pasado este tiempo miramos si esta cocido; sino le dejamos un rato más.
- Lo dejamos enfriar del todo, una vez frío ya podemos desmoldarlo y emplatarlo.
- La versión lithg la he acompañado con una ensalada de escarola y granada.
AMB SALSA ROQUEFORT
Els ingredients per als pastissets son els mateixos. També podem doblar la recepta i portar a la taula les dues versions i que tothom agafi el que més li agradi.
Us poso la recepta de la salsa que jo he fet, segurament molts tindreu la vostra manera de fer-la, aixì que tothom la faci al seu gust.
INGREDIENTS SALSA ROQUEFORT:
200 ml. de nata liquida
100 grs. de roquefort
1 ceba petita
1 gra d'all
julivert
pebre, nou moscada i sal
1 mica d'oli d'oliva
- Piquem l'all i el julivert ben petit i el reservem.
- Tallem la ceba ben petita i la posem a enrossir en una paella amb una mica d'oli d'oliva.
- Quan een quedi transparent hi posem la crema de llet i el formatge esmicolat i ho deixem coure , sense parar de remenar uns 10 minuts a foc fluixet.
- Hi posem la picada d'all i julivert, una mica de nou moscada, sal i pebre i ho deixem uns minuts més.
- Podem fer la salsa amb antelació i al moment de servir-la la fem escalfar al microones.
Los ingredientes para los pastelitos son los mismos. También podemos doblar la receta y llevar a la mesa las dos versiones y que cada comensal coja el que más le guste
Os pongo la receta de la salsa que yo he hecho, seguramente muchos tendréis vuestra manera de hacerla, asi que todo el mundo la haga a su gusto.
INGREDIENTES SALSA ROQUEFORT:
200 ml. de nata liquida
100 grs. de roquefort
1 cebolla pequeña
1 diente de ajo
perejil
pimienta, nuez moscada y sal
1 pizca de aceite de oliva
Os pongo la receta de la salsa que yo he hecho, seguramente muchos tendréis vuestra manera de hacerla, asi que todo el mundo la haga a su gusto.
INGREDIENTES SALSA ROQUEFORT:
200 ml. de nata liquida
100 grs. de roquefort
1 cebolla pequeña
1 diente de ajo
perejil
pimienta, nuez moscada y sal
1 pizca de aceite de oliva
- Picamos el ajo y el perejil muy pequeño y lo reservamos.
- Cortamos la cebolla bien pequeña y la ponemos a dorar en una sartén con un poco de aceite de oliva.
- Cuando een quede transparente ponemos la crema de leche y el queso desmenuzado y dejar cocer, sin parar de remover unos 10 minutos a fuego flojo.
- Ponemos la picada de ajo y perejil, una pizca de nuez moscada, sal y pimienta y lo dejamos unos minutos más.
- Podemos hacer la salsa con antelación y al momento de servirla la basura calentar en el microondas.
Cualquiera de las dos versiones me vuelven loca, la escalivada es uno de mis platos preferidos, y esta te ha quedado de lujo. Mil besicos cielo
ResponEliminaque xules les dues versions
ResponEliminaale ,,,que todo lo que pones esta requetebueno....
ResponEliminaJo també el vaig fer el nadal de l'any passat, mig de pebrot, i mig d'albergínia, i va ser un èxit total! Va molt bé per untar torradetes o menjar sol, oi? petons!
ResponEliminaoohhh que bo! un flam salat d'aquells tan bons!! per quantes persones surt amb aquestes quantitats!!?? petons
ResponEliminaRoser amb aquestes quantitats en van sortir 8 flams
Eliminaquina magnífica idea per als entrants de Nadal!"
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Trobo que és una recepta sana que pot menjar tranquil.lament sense patir gaire pels quilets.
ResponEliminaUn bon entrant per a les festes que ja s'apropen!
ResponEliminados buenas soluciones para un entrante muy adecuado para estas fiestas¡
ResponEliminaBss
A casa faig un pastís d'escalivada gaire bé igual i sempre té molt èxit.
ResponEliminaper mi, em quedo amb la versió light :)
Divins!
ResponEliminaUn pastisset salat diví!!! I que ben presentat!!!! Petons!
ResponEliminaMolt ben presentat, ha de d'estar boníssim!!!!
ResponEliminaDe les dues maneres m' agrada aquestes pastisset, una presentació molt maca!
ResponEliminala versió light esta bonissima aixi que ja puc imaginar-me la més contundent ....extraordinaria !!!
ResponElimina