En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 27 de gener de 2013

CUIXETES DE POLLASTRE AMB ROVELLONS

Hola a tos, bé de moment seguim sense cap recepta de postres .......bé millor dit que sí que n'he fet però no es poden publicar ....................avui he fet una recepta nova de tortada d'ametlla ..........de gust bonissima, però no puc dir el mateix de la presentació ...............jejejje............a la propera vegada espero poder-la ensenyar ..............es que sóc molt tossuda i fins que no aconseguixi el resulat que a mi m'agrada no pararé ................avui ja he descobert que reduïnt les quantitats de la recepta original m'ha anat molt millor ..............
Bé amb deixo de xerrameca i un port un segon plat ben fàcil de fer i bonissim.
INGREDIENTS:
1 bandeja de cuixetes de pollastres (ni anaven 12)
2 cebes mitjanes
1 tomaca
2 pots de rovellons
oli d'oliva
sal i pebre
1 copa de vi blanc
1 mica de brou
  • Primer salpebrem les cuixetes i les posem en una cassola amb una mica d'oli d'oliva a foc fort. 
  • Quan estiguin roses, les posem a foc més baix i hi afegim la ceba tallada en juliana hi afegim la copa de vi blanc i ho anem rostin. 
  • Al cap de 20 minuts hi afegim el tamaca tallat a dauets i deixem que es vagi couent. (si veiem que les cuixetes estan molt cuites, les traiem de la cassola i aixó no s'esmicolaran)
  • Escorrem els bolets i els posem a la cassola i afegim una mica de brou i deixem que facin la xup xup uns 15 minuts. 
  • Fem una picada amb 1 gra d'all , una ica de julibert 1/2 torradeta de pa i 10 ametlles torradas, i ho afegim a la cassola 5 minuts abans d'acabar la cocció . (aqui jo hi he afegit les cuixetes altre vegada a la cassola) 
  • Ho emplatem i ja ho tenim a punt per menjar. 
BON PROFIT !!!


diumenge, 20 de gener de 2013

PASTIS DE PURE DE PATATES AMB VERDURES

La recepta d'avui es ben sencilla . Es d'aquelles receptes que serveixen per aprofitar verdures que tinguis a la nevera, ja que pots posar-hi el que en aquell moment tinguis a má.
El puré de patates por ser casolá o bé  pot fer servir un sobre del que venen en qualsevol super. 

 INGREDIENTS: Han sortir 6 pastissets
1,5 sobre de puré de patates MAGGI
4 pastenagues
1 porro
1 ceba
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 carbassó
1 llauna de xampinyons (no en tenia de frescos )
2 rovells d'ou
1 copeta de vi blanc
sal, pebre, oli
  • Tallarem o bé picarem les verdures ben petites i les posem en una paella, amb una mica d'oli d'oliva, a rossejar. Les posem a foc no molt alt i que es vagin fen poc a poc. 
  • A mitja cocció hi posem la copa de vi blanc i deixem que es cogi una estona més, fins que s'hagi evaporat el vi. 
  • Ho rectifiquem de sal i pebre i ho reservem. 
  • Ara fem el puré de patata, o bé com tinguem costum o si es comprar seguint les indicacions del paquet. 
  • Un cop tinguem el pure fet i s'hagi atemperat una mica, hi barregem 2 rovells d'ou. 
  • Ara posem el puré en una maniga pastissera amb boquilla arrissada. 
  • Agafem un aro d'emplatar i als fon hi fem una capa de pure, llavors hi posem una capa de verdures (aprox. dues cullerades soperas ben generosas) i amb la cullera ho aplanen una mica. lllavors hi tornem fer una  altre capa de pure.
  • Hi posem una mica de formatge ratllat i gratinem. 
NOTA:   Ho podem emplatar-ho directament en el plat de servir o bé ho podem posar en un bandeja per    anar al forn i aixi els gratinem tots alhora. Jo per poder-los servir bé sense que es desfessin he tallat cuadrats de paper de la mida del aro i els he emplatat a sobre, així ha estat més fàcil a l'hora de servir-los. 
També podriem fer servir blondes petites i emplatar-los a sobre


dimarts, 15 de gener de 2013

RIGATONE AMB BACALLÀ I ALL I OLI


 Després de les comilones d'aquestes pasades festes, la veritat es que hem venia de gust reposar una mica de la cuina; així que aquest últims dies m'he dedicat a fer coses sencilles i  sense  haber d'estar pendent de la màquina de fotografiar.
La recepta que us ensenyo avui, la vaig ja fa un temps, però ara m'he adonat que no l'havia posat al blog. Tenia un paquet de rigatone que m'havien portat d'Italia I ja estava a punt de caducar, així que s'havien de fer si o sí. No recordo d'on vaig treure la recepta.
 INGREDIENTS:
 1 paquet de Rigatone
bacalla desalat i esmicolat
1 tomaquet
1 ceba
1 pebrot verd
1 cullarada de pebre vermell 
all i oli
  • En una paella pochem les verdures, primer hi posem la ceba i el pebrot verd i quean estan una micha pochades hi posem el tomaquet tallat ben petit i  sense llavors i el pebre vermell. Deixem que es cogui bé. 
  • Mentre bullim la pasta segons le sindicacions del fabricant. Quan està cuita barregem la pasta amb el sofregit i ho posem en una plata que pugui anar al forn . 
  • Per sobre hi posem el bacalla esmicolat , que previament ja haurem desalat, . 
  • Hi posem l'all i oli per sobre i una mica orenga o el condiment que ens agradi, ho posem a gratinar una mica i ja està llest.

dimarts, 8 de gener de 2013

PASTIS DE CREMA CATALANA

El dia de reis es el cumple del meu fill i a part de fer el tortell, procuro fer-li un pastís. Aquest any no sabia quin fer-li ........... no en trobava cap del meu gust .............un que si massa feina i no tenia temps, algun altre que ja l'havia fet diverses vegades i justament el dia abans veig en el blog de la  CRISTINA  de Buffet de Postres, un preciós pastís de crema catalana .......................ohhhhhhhhh ..............ja està ja tinc el pastis. A més tenia una base de pa de pessic al congelador; així que encara hem va ser més fàcil. Tothom el va trobar bonissim i amb la crema fresqueta pasava d'allò més bé.
INGREDIENTS:
1 BASE DE PA DE PESSIC  la recepta la trobareu aqui 

Per la crema catalana: (jo en vaig fer la mitad)
1/2 litre de llet
4 rovells d'ou
65 grs. de sucre
25 grs. de maicena
-1 branca de canyella.
-1 pela de llimona.
-5 fulls de gelatina (10 gr)
- 
 En un cassó es bull la llet amb la canyella i la pell de llimona.
 -En un altre cassó que pugui anar al foc es barregen els rovells i el sucre. Un cop mesclat s' hi afegeix la maizena. Mesclem fins que quedin ben integrat. 
-Quan la llet arrenqui el bull la deixeu entebeir a fi que infusioni la canyella i la llimona. 
-Un cop tèbia, la coleu, i l´afegiu a de mica en mica, a la mescla dels ous. Remeneu bé i la porteu a foc.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
-Amb les varilles remeneu bé la mescla dels ous fins que comenci a espesseir. Retireu del foc la crema. Es remena enèrgicament. Es cola pel colador xinès. i s´afegeixen els fulls de gelatina escorreguts. Remeneu fins que es dissolguin completament.
-S' aboca la crema catalana sobre la base de pa de pessic i es deixa refredar a temperatura ambient i després es reserva en la nevera. Millor fer-lo d´un dia per l´altre a fi que quedi ben quallat.
-Just abans de servir, s'hi escampa sucre pel damunt i amb l'ajuda d'una pala roent o bé un cremador es crema.


JO el vaig fer el dia abans i al matí del dia següent els vaig desentmotllar i el vaig cremar amb una pala

diumenge, 6 de gener de 2013

TORTELL DE REIS

 Be el dia de Reis ja ha arribat i no podia faltar el tortell de reis . Per no arriscar-me he fet el mateix de l'any passat i la veritat es que ha quedat bonissim . Molt i molt esponjòs i tothom a la taula m'ha dit que era molt millor que els de compra.
El que no hi acabo de trobar el truquillo es a fer-lo ben rodonet. Aixi que el proper any el que faré serà o bé fer la mitad de la massa o fer-ne dos , ja que un de sol queda massa ampla.

Ha llevat tan que quasi no es veien les fruites i el massapà ha quedat a un costat. Aixi que espero el proper any millorar en presentació.
I com que el dia d'avui es el cumple del meu fill , dons he volgut vestir la taula per l'ocasió . Sencilla però quedaba arreglada. 
 La bola de porexpan del centre es aquesta,  esta feta amb la técnica del patch sense agulles.

I aqui tenim el detall que vaig fer aprofitan diverses robes amb motius de nadal i que donaven el toc nadalenc a la taula.
A la propera entrada us ensenyaré el pastis que li he fet al meu fill .

dimarts, 1 de gener de 2013

TRONC DE NADAL FARCIT DE MOUSSE DE TORRÓ DE XIXONA

 Arriba l'ultima nit de l'any i com sempre hem toca fer les postres i per segon any he decidir fer un tronc de xocolata. Aquest any volia que fos diferent del de l'any passat pero el farcit que habia triat com a primera opcio una crema de nous va fallar i no va quedar espesa, així que vaig recorrer a una mousse de torro de xixona que ja habia fet l'any passat i que va quedar bonissima ............a més vaig tenir la sort de que ningú es va adonar que era el mateix farcit que l'any anterior ................serà que aquest any hem va quedar una mica més ben presentat .............jejejjejej



INGREDIENTES:
PARA EL ALMIBAR:
100 gr. de azúcar
100 gr. de agua
2 cucharadas de licor ( brandy, ron, mistela)
unas gotas de zumo de limón

PER LA MOUSSE:
500 gr. de nata de montar de 35,1 % de materia grasa
50 gr. de azúcar
50 gr. de leche
300 gr. de turrón blando de jijona
1 sobre de gelatina neutra 10 gr.
PER LA COBERTURA DE XOCOLATA: 
200 gr. de chocolate para fundir
50 gr. de mantequilla
50 gr. de agua

 PER EL BESCUIT:
3 ous
110 grs. de sucre extrafi
110 grs. de farina de reposteria
1 cullarada de royal
Primer de tot farem el farcit. 
  •  Posem la llet al microones i l'escalfem hi hi desfem el sobre de gelatina.
  • Montem la nata i hi anem afegin el sucre de mica en mica.
  • Hi afegim la llet amb la gelatina i ho muntem 15 segons més
  • Esmicolem el turro de xixona i l'afegim a la barreja, remenat-ho amb compte i ho guardem a la nevera i ho deixem reposar unas 2 hores.
Ara farem la planxa de bescuit:
  •   Primer muntem les clares a punt de neu amb les varilles electriques i anem afegin poc a poc el sucre.
  •  Amb les varilles en marxa hi afegim els rovells d'ou de un en un, fins que veiem que estigui ben barrejat, ens quedara una massa de color groc molt pàlid. 
  • Tamissem la farina i el royal tres vegades sobre un paper de cuina o dins un bol. 
  • Llavor anem afegim poc a poc la farina a la massa de les clares i els rovells i ho remament amb una espatula de silicona, amb molt de compte perquè no s'abaixin i sempre de sota cap amunt. 
  • Forrem una bandeja en forma de rectangle amb paper del forn i aboquem la massa tienguen en compta de que ens quedi el màxim d'igualada posible. 
  • posar-la al forn que previament haurem escalfat a uns 200 graus, uns 8 minuts. Jo la vaig posar primer al foc de sota i quan ja habia passat el temps encara era molt crua li vaig posar 3 minuts més amb el forn a dalt i baix i aire . No ens ha quedar massa cuita la massa, ja que sino no podriem enrollar-lo. L'hem de tocar hi ha de ser toveta, encara que no ens quedi rossa. 
  • Posem un drap humit  a sobre el marbre i a sobre hi posem un paper per anar al forn . sobre hi tomben el bescuit i amb compte traiem el paper que habiem fet servir per courel. Amb un ganivet ben afilat li retallem els cotats que es on quede més dur i així el podrem enrotllar bé sense que es trenqui.
  •  amb l'ajuda del drap l'enrotllem i el deixem enrotllat fins que es refredi
FEM L'ALMIBAR:
  • Posem els ingredients en un cassó i ho deixem bullir 5 minuts.  
MUNTEM EL TRONC:
  • Desenrotllem el bescuit i amb l'ajuda d'un pincell el pintem amb l'almibar que tenim fet. 
  • Amb l'ajuda d'una espatula hi escampem la mousse, procurant de que ens quedi ben repartida.
  • Amb l'ajuda del paper l'enrotllem i millor si el deixem embolicat amb el paper una estona a la nevera. 
Ara farem la cobertura de xocolata: 
  • Posem els ingredients de la cobertura en un cassó i desfem la xocolata al bany maria. 
Agafem el tronc de la nevera el desemboliquem i hi tallem un trosset amb diagonal que ens servira de branca. LLavors o bé el posem sobre una reixeta o bé tapem amb paper d'alumini la safata on el servirem perque així no s'embruti al banyar-lo amb la xocolata. 
Amb l'ajuda d'un pincell o d'una espatula el pintem amb la cobertura procurant de que ens quedi ben tapat. 
Jo ho vaig fer amb un pincell i així ja hem varen quedar les ratlles com si fos un tronc. Hi vaig fer unes quantes pasades perque ni quede més gruix.
El trossos que no volem que ens quedin coberts de xocolata els tapem amb una mica de paper d'alumini.
LLavors el decorem al gust i el deixem refredar unes dues hores o més.
Jo el vaig deixar refredar fora de la nevera així la xocolata queda més brillanta. 
Si voleu fer-vos una idea millor del que he explicat mireu el video de webos fritos que ens explica tots els secrets de com fer un tronc de xocolata

Espero que en aquest any que just acaba de començar, poder seguir gaudint de les vostres receptes i continuar ensenyan-vos les meves.