En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 28 de juny del 2014

COCA DE SANT PERE

Ja sé que es més tradició fer-les per Sant Joan, però aquest any la revetlla de Sant Pere es dissabte i podem aprofitar per fer unes coques molt bones que de ben segur que agradaran a tothom.
Aquestes les vaig fer per Sant Joan; però com que no vaig tenir temps de publicar-les , l'he poso ara i així encara sou a temps de fer-la . De fet jo la tornaré a fer, ja que demà es el sant del meu marit.
Un cop superat l'ensurt de veure que la massa mare no ha llevat, vaig fer-la diferent i van quedar molt bones, tant que amb aquest ingredients en surten dues de grans i quasi  les vam menjar totes el dia de la revetlla.
Acompanyades d'una mica de cava ben fresc mentre fem tertúlia , passen sense adornar-nos.

MASSA MARE:
70 grs. de llet
10 grs. de llevat fresc
130 grs. de farina
1 c/p de sucre

2NA MASSA:
350 grs. farina
100 gr. de sucre
10 grs. d'oli
45 gr de llet
2 ous
80 gr. de mantega
La ratlladura d'una llimona
Unes gotes de essència de vainilla
fruites confitades, pinyons i crema per decorar
  • Barregem els ingredients de la massa mare i fem una bola que la posarem en un bol amb aigua tèbia, fins que hagi doblat el seu volum. Tarda uns 15 minuts. 
  • Posem tots els ingredients de la segona massa a la panificadora; juntament amb la massa que teniem a l'aigua i jo vaig programat el programa que amassa i lleva. 
  • Un cop es va acabar el programa , traurem la massa i la posem sobre el marbre de la cuina o un silpar . La dividim en dos i amb el corró li donem la forma de la coca, la posem en una bandeja que pugui anar al forn, prèviament hi posarem paper del forn. 
  • La pintem amb ou batut i la decorem amb crema i fruites. Hi posem pinyons i sucre moll i la deixem dintre el forns de la cuina fins que hagi doblat el seu volum. 
  • Preescalfem el forn a 180 º dalt i baix, i enfornem la coca , amb uns 15 minuts ni haurà prou o fins que la veiem ben daurada. 
  • La deixem refredar i l'empolsinem amb sucre glas.


4 comentaris:

  1. que bones que són les coques!! pero sort que ja s'ha acabat la temporada, perquè en pocs dies la operaci´´o bikini marxa!! ejej petons

    ResponElimina
  2. bonísima, a veure si l'any que ve m'animo a fr-la de crema, t'ha quedat de luxe! Un petó

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  3. Bonísssima!! tot i amb retard espero que fos una bona revetlla!
    Petonassos

    ResponElimina
  4. Això "d'ofegar" la massa mare es veu que va ser una gran solució...ho hauré de provar! Unes coques magnífiques! PEtons!

    ResponElimina