Tal i com vaig dir avui os poso la recepta de la tarta facil de pinya,
INGREDIENTS:
Bescuits de compra o madelenes cuadrades.
1 Llauna de pinya de les grans, millor que sigui en el seu suc
3 cullerades soperes de maicena
3 rovells d'ou
3 cullarades de sucre
1,5 got d'aigua
1 fulla de gelatina o dues
PER LA MOUSSE DE CHOCOLATA:
150 grs. chocolata de postres
4 ous
100 grs. de nata per montar
75 grs. de mantega
50 grs. de sucre
1 fulla de gelatina
Els que jo vaig fer servir son aquests bescuits que m'agraden més que les madelenes .
Agafem la pinya i la posem juntament amb el suc en un vas i la passem pel minipimer fins que ens quedi una pasta ben fina.
en una mica de l'aigua hi desfem la maicena, elsrovells d'ou i el sucre i ho remenemt bé fins que estigui ben disolt.
Posem l'aigua restant en un cassó al foc i quan estigui calente hi desfem les fulles de gelatina, i afegim l apinya triturada i la barreja que hem fet abans i hom com si fessim una crema pastissera, o sigui que ho anem remenant fins que ens quedi espessa.
Ara forrem el fons d' un motlle(millor cuadrat o rectangular) amb paper vegetal
Pimer hi posem una capa fineta de la crema de pinya, despres Agafem els bescuits i els partim per la meitat, ja que sino ens quedaria massa gruixut
i els anem posant a sobre la capa de crema i els apretem una mica perque ens quedin ben enganxats amb la crema. Ens ha de quedar tot el fons ben cubert.
Després ls banyem amb una mica d'almibar. Si no tenim almibar també els podem passar per una mica de moscatell o qualsevol licor dolç.
A sobre els bescuits, hi posem una capa de la crema de pinya i la posem a la nevera que es refredi i qualli. Si no hi volem posar la mouse ara hi posariem una altre capa de bescuits i ja el tindriem llest, només tindriem que esperar a que es refredes i llestos. La recepte que jo sempre habia fet era fins aqui , però aquesta vegada vaig voler lluir-mi una mica més.
Mentrestant preparem la mousse:
Trocejemt la xocolata i juntament amb la mantega la desfem al bany maria o al microones. En un bol posem els rovells i el sucre i ho barrejem bé fins que hagi doblat el seu volum i després les afegim a la xocolata.
Motem la nata i amb una espatula de goma l'anem afegin a la xocolata .
Despés montem les clares i també les afegim a la mescla de la xocolata i amb una espatula i amb moviments de dalt cap a baix ho barrejem tot ben barrejat, Possem la mousse a la nevera perque es refredi.
Quan tinguem la crema freda , el temps de fer la mouse ja te consistencia, treiem el motllo de la nevera i hi posem la mousse per sobre la crema i desseguida i posem una altre capa de bescuits, també apretant bé perque ens entrin una mica a la mousse
Tornem a banyar els bescuits amb almibar i a la nevera perque quedi ben fred. i ja tenim el pastis llest. He de dir que es millor fer.ho d'un dia per l'altre.
Ara ja només ens quedara desenmotllar-ho i decorar-ho al gust, amb trocets de pinya i cireres i una mica de caramel liquid.
També podem posar caramel liquid al fons del motllo
Espero que us agradi i es molt sencill de fer, sobretot si el feu sense la mousse que es com hem varen explicar a mi la recepta, però crec que val la pena variar-lo una miqueta, ja que guanya molt.
BON PROFIT ¡¡¡¡¡¡¡¡
Dues cosetes, ara veient la recepta he vist que m'habia oblidat de dir un parell de cosetes.
De bescuits vaig necesitar-ne quasi dos paquets, dependra del motllo, i amb la quantitat de crema que posa la recepta es per un de gran o com vaig fer jo que si veieu a les fotos en vaig fer-ne dos.
Veieu que la primera capa que poso es de crema, ja que jo el desetmotllo donat-li la volta, per tant el fondo del motllo es per mi la part de sobre. Si teniu un motlle del que es treu el voltant i que no s'ha de tombar heu de començar a l'inversa, osigui primer pels bescuits i acabar amb una capa de crema.
Pàgines
En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.
-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.
-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s
Seguidors
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Hoola Quima, como me gustaría vivir en tu casa para no perderme nada de todas estas delicias que cocinas,jaja. Esta tarta se ve deliciosa y el arroz de la entrada anterior ni se diga, qué antojada me he quedado.
ResponEliminaBesos.
que bo , que bo , i que macu.
ResponEliminauna pregunta quima , tu estas prima ????
ostres es que jo m'estic posat molt rodoneta i si faig d'aquests pastisos no paro fins que no en queda res.
roser
Qué tarta más sugerente y fresquita. Y con el mousse de chocolate debe de estar de quitar el hipo.
ResponEliminaBesos
Roser doncs si estic prima ..............et deixaré amb la intriga fins a veure si ens coneixem algun dia ............ Ara si que estic normal, pero he de confesar-te que aquest hivern m'he tret 7 kilos de sobre, bé eren 8 però un l'he recuperat. Reconec que uan m'ho proposo tinc molta força de voluntat i ja tinc els meus conillets d'indies ....jejejejej
ResponEliminaQue pastel mas sencillo y que resultado tan delicioso ..besos MARIMI
ResponEliminaNo podría estar dos días seguidos en tu casa, quima.... no tendría la voluntad suficiente como para no "atacar" a tus platillos... no...
ResponEliminaMolt bona aquesta recepta, me l'emporto!!!
ResponEliminaSencillo y a la vez rico, ¿se puede pedir más?
ResponEliminaUn beso.
Hola, he entrado en tu blog y te felicito porque me ha gustado mucho esa tarta de aspecto tan jugoso y rico .Tendré que intentar hacerla. Un saludo :)
ResponEliminaCaray qué tarta más rica y fácil, me la llevo pero ya, me ha encantado. A ver si la hago y te lo digo. besitos guapa..
ResponEliminaQueda un pastís molt maco i segur que ben bo.
ResponEliminaxocolata + fruita = èxit assegurat
ResponEliminaTé molt bona pinta!