Avui dilluns de pasqua ha tocat MONA......... no sòc padrina de ningú però m'agrada fer-la per menjar-la a casa. He volgur fer una mona una mica diferent, així que he fet la base un pa de pessic de xocolata y la trufa l'he fet amb xocolata de taronja.......... la mateixa que vaig fer servir per fer els bombons i realment ha sortit bona I així una mica diferent de les dels altres anys.
INGREDIENTS:
Per el pa de pessic:
120 grs. de farina
120 grs. de sucre
4 ous
2 cullerades de cacao en pols
1 cullaradeta de royal
PER LA MOUSSE:
250 ml. de nata liquida
100 grs. de xocolata per fondre de taronja
25 grs. de sucre
PER L'ALMIBAR:
50 ml. d'aigua
50 grs. de sucre
un raig de licor (cointreau)
PER DECORAR:
granillo de xocolata
ous
plomes
pollets
1 niu de xocolata
perles
Pel pa de pessic:
- Muntem amb unes varilles electriques els ous amb el sucre; fins que ens quedi uma massa blanquinosa i doblin el seu volum.
- Hi anem afegin la farina tamissada amb el llevat de mica en mica i ho remenem amb compte.
- Preescalfem el forn a 160 º
- folrem amb paper per anar al forn un motlle de 20 cms: o bé l'untem amb mantega:
- Un cop folrat el motlle i aboquem la barreja .
- Ho posem al forns Uns 20 minuts I passat aquest temps ho punxem i si ens surt brut li deixem una estona més.
- Un cop cuit el traiem del forn i el deixem refredar.
- En un cassó hi posem la nata liquida i un cop arrenqui el bull la traiem del foc i hi tirem la xocolata remenat bé dins que la xocolata estigui ben desfeta i ens quedi una massa homogenia.
- Ho guardem a la nevera fins l'endemà.
- Primer montarem la trufa que teniem a la nevera amb les varilles elelctriques i quan quasi estigui a punt hi afegim el sucre hi l'acabem de muntar. La guardem a la nevera
- Després rectegem la part de sobre del pa de pessic.
- amb un ganivet a bé un tallapastissos el partim per la meitat.
- Bañem els dos trossos de pa de pessic amb l'almibar que ja tenim fet (per fer l'almibar fem bullir l'aigua i el sucre durant 5 minuts. Un cop tret del foc i afegim el licor)
- Hi posem un a fina capa de mermelada de taronja o els que ens agradi. (també hi podriem posar una mica de trufa) i ho tapem amb l'altre part..
- Agafem la trufa montada de la nevera I amb l'ajuda d'una espatula l'escampem per sobre i els costats cobrint bé tot el pastis.
- La decorem al gust i ja tenim la mona llesta. La guardem a la nevera fins l'hora de dinar.
- Per fer el niu on hi he posat els ous, vaig fondre xocolata la micro i amb una boquilla ben fina vaig anar fen tiretes sobre una tassa tombada que previament havia folrat amb paper fils i la vaig deixar a la nevera tota la nir. Avui al mati solsament he tingut que desenmotllar i ja he tingut el niu de xocolata fet.
Espectacular, Quima! Quin goig que fa! i ha de ser boníssima aquesta trufa!
ResponEliminaQuima ets tota una mestra pastissera
ResponEliminaQue original i que bona! T'ha quedat maquíssima, m'agrada molt!
ResponEliminaUna abraçada!
Quima, la trufa de taronja és tot un descobriment!!! Una mona genial!!!
ResponEliminaXulíssima!!!
ResponEliminammm...amb aquesta mousse...ha d'estar realment exquisita! petons
ResponEliminaT'ha quedat preciosa!
ResponEliminaI amb el toc de taronja ha de ser ben bona, que ja se sap que la combinació de taronja i xocolata queda boníssima ;)
T'hi has ben lluït, és preciosa!
ResponEliminaOooooohhh!!! Quima t´ha quedat preciosa!!!! fantàstic aquest coloret i la decoració magnifica. Ets tota una professional. Petons, i bona setmana.
ResponEliminaUna mona moníssima!!! quina casualitat, vaig posar els mateixos ouets! bona setmana!
ResponEliminaQuina cucada!!!!! t'ha quedat molt bonica :). Quin goig veure els blogs plens de mones de pasqua, oi?. Passa't a veure les meves!
ResponEliminaPetons, Sandra.
La combinació de taronja i xocolata m'agrada molt, però amb el que em quedo es amb el niu de xocolata!!! Quina idea!!!
ResponEliminaPetonets.
Jo com la Gemma, m'ha encantat el nou de xocolata! Quina monada! La mona deu ser espectacular!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quima t'ha quedat fantàstica, quin goig que fa.
ResponEliminaQuin farciment més bo. I amb el niu t' has lluït. M' apunto la idea.
ResponEliminaQue bona ha de ser, Quima.
ResponEliminaPtnts
Dolça
Molt bona pinta, el detall del niu fabulós.
ResponEliminaPetons
T' ha quedat molt maca, i amb aquesta xocolata al gust de taronja ha de ser molt bona.
ResponEliminamagnifica aquesta miona... ni les de pastisseria tenen millor aspecte!!
ResponEliminaHola Quima,
ResponEliminaAquesta mona té molt bona pinta!. No fa gaire que vaig descobrir el teu bloc, i m'agrada molt. Per això t'he deixat un premi al meu bloc e-cuina (http://www.e-cuina.blogspot.com.es).
Una abraçada,
Marta