INGREDIETNS:
1 filet de porc
sal i pebre
oli d'oliva
PER LA REDUCCION DEL OPORTO:
2 Vasos de vi d'oporto
2 cullarades de sucre moré.
PER EL PURE DE POMA:
Una mica de mantega
3 ó 4 pomes
50 grs. de sucre
un mica d'aigua
un mica d'aigua
1/2 canó de canyella
2 brots de menta
- Netegem el filet de la grassa que pugui portar i el sapebrem generosament.
- posem una mica d'oli d'oliva en una paella i marquem el filet . Li donem voltes a fí de que es vagi enrossin. Si tenim un termometre de carn quan viem que la temperatura de dintre arriba a 60º, ja el tenim llest si ens agrada rosadet com m'ha quedat a mi, sino li deixem una estona més.
- Posem el vi en una paella i deixem que bulli. Ens fará bombolles de seguida però ja podem deixar que vagi bullin. Hi afegim el sucre i ho vigilem de que no es cremi.
- Jo ho remanava amb una espatula de fusta i ho anava apartant del foc per mirar la consistencia del liquid. Pensem que ha de reduir a 1 tercera part aprox. Quan ho apartem del foc i veiem que al agafar-ho amb la cullera ens queda com un xarop espés , ja ho tenim llest. Pensem que al refredar s'espessirà més encara.
- Pelem i tallem les pomes ben finetes.
- En una cassola o paella hi posem la mantega hi quan estigui desfeta hi afegim les pomes, el canó de canyella I els brots de menta i el suc de la llimona I ho posem a foc no gaire fot. Ho remenem a fí de que no s'enganxi.
- A mesura de que ens vagi quedan sec hi posem una mica d'aigua i així no s'ens torrará.
- Quan veiem que les pomes estan ben cuites, ho traiem del foc . Traiem la canyella i la menta i posem la poma en un bol hi ho triturem fins a deixar-lo ben fi.
- Un cop el filet està fred el tallem a rodelles i ja podem emplatar-lo , amb una mica de puré i la reducció d'oporto per decorar.
* Podem servir la resta del puré apart per si es vol repetir
* ho podem fer tot el dia abans i alhora d'empltar-ho només tenim que escalfar-ho un minut al micoroones.
m'agrada molt la poma per les carns, és una combinació que m'agrada molt
ResponEliminaUn plat molt ben decorat amb el puré de poma el trosset de menta i a més és boníssim!!!
ResponEliminaHa d'estar boníssim, i sense massa complicació.
ResponEliminaLa poma amb el porc lliga moltíssim.
PTNTS
Dolça
Quina gran combinació de sabors!
ResponEliminaque buena combinacion y veo que te gusta el punto de la carne como a mi,una receta para triunfar
ResponEliminaBuen finde
La combinació de fruita amb la carn de porc queda perfecta.
ResponEliminaT'ha quedat al punt just de cocció!
Una recepta de diumenge! i amb la carn al punt que m'agrada, quina pinta
ResponEliminaPetonets
Sandra
Aquest puré de poma d'acompanyament, no tardaré en fer-lo!
ResponEliminaQue buenooooo
ResponEliminaLa presentacion es de lujo, preciosa. Besos
Això de poder comprar la carn per peces és una sort...saps el que compres! M´agradat aquest plat de diumenge que ens presentes. El puré de poma, o la poma, lliga molt bé amb la carn...i ja no et dic si l´acompanyes amb la reducció de porto.
ResponEliminamolt ben cuit i molt ben acompanyat, Quima!
ResponEliminaUn bon dinar de diumenge!!! i una combinació boníssima!
ResponEliminaEl porc amb la poma combina molt bé, deuria ser molt bo.
ResponEliminaBuenas tardes Quima. Que buen plato que has preparado, te ha quedado de maravilla este solomillo de cerdo, con ese puré de manzana y la reducción de Oporto. Tiene un colorcito extraordinario, que delata como tiene que estar.
ResponEliminaUn beso Paco
Ostres Quima, com t'ho curres, eh?? cada vegada que miro el teu blog m'entra un no sé que per cuinar, ja,ja,ja. No tinc molt de temps però vaig fent cosetes, menys de les que voldria, però és així. El que faig més sobint són melmelades.
ResponEliminaVinga Xef! segueix així. Petons