En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 13 de febrer de 2011

DE DIUMENGE A DIUMENGE

TORTADA D'AMETLLA
la recepta d'avui es la de la TORTADA D'AMETLLA, com molts sabeu tipic d'aqui a Banyoles. Aquesta recepta me la va donar la MARIA una companya amb qui compartia clases de patchwork, i la veritat es que surt molt bona. 
INGREDIENTS:
4 ous . clara i rovell
6 cullerades soperas de sucre
150 grs. de farina d'ametlla
2 cullarades de farina de reposteria
la ratlladura d'una llimona
1 cullarada sopera d'oli
1 paquet de royal
Aquesta recepta s'ha de fer per l'ordre que estan els ingredients i barrejar-ho amb la varilles de montar les clares. 
Jo no tinc la termomix però tinc aquesta batedora que al portar soport va molt be i aixi va treballant mentr jo hi vaig afegint els ingredients
Quan esta tot ben barrejat, passem mantega i enfarinemt el motllo. Jo encara que sigui de silicona I com que es molt nou , prefereixo fer-ho
I abocament la massa i ja el podem posar al for a 160 º uns 30 minuts. el temps deprendra del forn de cadasqú.
Quan punxem la massa amb una brocheta i ens surt neta ja la tenim cuita.  La treiem del motllo i la deixem refredar i per sobre i posem sucre glas.
No se si son manies meves o qué, però m'agradaria que les més expertes hem donessiu la vostra opinió. Jo sempre habia fet servir un motllo metàlic per fer la tortada i just es la segona vegada que faig servir aquest de silicona i a mi hem sembla que el gust no es el mateix i hem queda massa cuita. portser serà que no li tinc près el pols encara.
I acompanya de una bona ratafia ja tenim les postres del diumenge .
 QUE VAGI DE GUST ¡¡¡¡¡¡¡


21 comentaris:

  1. Pues esta para darle un bocao y eso que yo ahora esoy llena ,,,me acabo de comer un trozo de pastillo de almendras ...

    ResponElimina
  2. Tinc un motlle idèntic que el teu i del mateix color, així que provaré aquesta tortada tan bona!

    ResponElimina
  3. quina pinta més bona!!!!

    jo tinc un motlle de silicona i sempre em passa el mateix, se'm crema pel cul .... encara no li he agafat el truc .... els que més m'agraden són uns que crec que són d'alumini...

    que tinguis bona setmana!!!

    ResponElimina
  4. hola Quima , ummmmm que bo , fa temps que no en faig cap , haure de fer un pensament.
    roser

    ResponElimina
  5. Quina pinta més bona!!!
    Ja el provaré i et diré. Moltes gràcies maca!!
    Ptons.

    ResponElimina
  6. Ostres Quima, no la coneixia la tortada d'ametlla de Banyoles!! :(
    Realment té moooolt bona pinta! I aquests dolços típics de cada indret són taaaaaaan bons!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  7. Hola Quima, t'ha quedat perfecte, el truco de la tortada és montar els ous molt bé fins que ens quedin espumosos, i si! no són manies teves els motlles de metall són molt millors perquè la cocció és més lenta i no queda tant ressec de les vores, sino prova-ho de fer amb pa de pèssic i veurà la diferència.

    Judith

    ResponElimina
  8. No coneixia aquesta tortada, però els`pans de pessic amb fruits secs queden molt bons!Una tortada fantàstica!

    ResponElimina
  9. Ui, la tortada de Banyoles, em porta molts records. El millor dels diumenges a la tarda de quan era petita era que els meus pares decidissin anar a Banyoles, la tortada queia segur i t'asseguro que no arribava a casa, que total era a Salt! Provaré la teva recepta!

    ResponElimina
  10. La tortà por aquí también se hace mucho mas o menos es la misma receta, ahora el molde de silicona lo utilizo para flanes o pasteles frescos pero para hornear si no es en microondas no lo suelo utilizar, creo que suben mejor los bizcochos en el metálico.
    Saludos

    ResponElimina
  11. Saps que no coneixia aquesta torta? té molt bona pinta, i tot alló que porta farina d'ametlla és boníssim. De fet hi he arribat anar ben poques vegades a Banyoles, això que està aquí al costat, i el llac és preciós!Jo amb els motlles de silicona no me'n sorto, se'm crema tot, i no vegis quan vaig provar de fer-hi un pa de pessic, horroròs! M'agraden molt aquests moltlles amb aquesta forma, em sembla que serà la meva pròxima adquisició, queden molt bonics.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Gracies a totes per els vostres comentaris i per la vostra informació. Aixií que la proxima ja se amb quin motlle el faré el de sempre , el metàlic.
    petons guapes

    ResponElimina
  13. hola, quima, vaya pinta que tiene el bizcocho!!!!!!!, en cuanto al molde de silicona, yo también tengo ese molde,y siempre lo he usado para hacer pudín o pasteles salados y solo le poco un poco de aceite para untarlo. Y si lo que se ha quemado a sido la harina que le has puesto al molde?.

    un bst.
    Es una pena que teniendo el molde no lo uses...

    ResponElimina
  14. Gracias Mere, por tu informacion. Lo tendre en cuenta de no ponerle haria la proxima vez que lo use.

    ResponElimina
  15. Es mi primera visita a tu blog y me apunto a seguirte ..me encanta ver al cocinero haciendo el menu..delicioso.Tienes un molde como el mio ..que casualidad . Te invito a compartir mis recetas y blog .besos MARIMI

    ResponElimina
  16. El bizcocho precioso¡¡¡¡
    Me encanta el patchwork y la cocina¡¡¡¡¡
    Besos

    ResponElimina
  17. Holita, muchas gracias por seguirme y visitar mi blog. Te devuelvo la visita y me quedo por aquí.
    Tremendísimo bizcocho!!

    Besitos

    ResponElimina
  18. No havia sentit mai aixó de la Tortada d'tmetlles...
    bon cap de setmana
    un petonet

    ResponElimina
  19. A mi nene le encanta el bizcocho de almendras, pero lo hago diferente..........lo tengo que probar como me lo cuentas, Quima.
    Millones de gracias, cielo.

    ResponElimina
  20. HOla Quima, ja l'he fet, estava bonísim, ha volat!!
    Moltes gràcies.
    Ptons

    ResponElimina
  21. Avuí he probat la recepte, boníssima!!!!!!

    ResponElimina