La recepta la vaig treure del blog de la LA COCINA DE LOS INVENTOS, i el resultat espectacular.
INGREDIENTS:
Masa mare
100 gr de farina de froça
100 ml de llet tebia
30 gr de llevat fresc (levital)
100 ml de llet tebia
30 gr de llevat fresc (levital)
Per la coca
350 grs. farina de força
100 gr. desucre
350 grs. farina de força
100 gr. desucre
45 gr de llet
2 ous
80 gr. de mantega
La ratlladura d'una llimona
Unes gotes de esencia de vainilla
2 ous
80 gr. de mantega
La ratlladura d'una llimona
Unes gotes de esencia de vainilla
Un puntet de sal
Per decorar:
CREMA PASTISSERA
Pinyons
Fruites confitades varies
1 ou batut
sucre ( jo amb unes gotetes d'anis)
El dia anterior vaif fer la massa mare, barrega bé tots els ingredients i la deixes reposar en bol tapada en un lloc fresc, jo la vaig posar a la nevera.CREMA PASTISSERA
Pinyons
Fruites confitades varies
1 ou batut
sucre ( jo amb unes gotetes d'anis)
Ala dia seguent vaig fer la massa, jo no tinc ni termomix ni amasadora; així que ho vaig fer a má. Hem vaig ajudar solsament de les varilles electriques que faig servir per fer les clares a punt de neu.
En un bol hi posem la llet,la sal, la mantega, la ratlladura de llimona, la vainilla i el sucre i ho barregem be amb les varilles, despres hi afegim el ous i ho continuem tot.
Després hi afegim la farina de mica en mica, jo a partir d'aqui ho vaig fer amb les mans .Quan hi vaig tenir tota la farina incorporada, hi vaig afegir la massa mare, llavors ho vaig posar sobre un silpar i ho vaig anar amassant amb les mans.
he de dir que hi vaig tenir que afegir més farina , ja que s'enganxava a les mans. S'ha de amassar molt bé i ens ha de quedar una massa elastica, però que no s'enganxi , que la poguem treballar bé.
Quan la tenim ben amasada jo la vaig estirar amb el curro donat.li forma de coca,. ens ha de quedar una lamina de 1,5 o 2 cm de gruix.
La deixem llevar fins que hagi doblat el volum, en el meu cas tota la nit.
Després la pintem amb ou, hi posem les fruites i la crema pastissera, hi posem pinyons pel damunt i sucre, jo l'he mullat una mica amb anis, perqué quedesin grumolls.
L'he posat al forn dalt i baix i aire calents uns 15 minuts i llesta.
No m'he pogut ressitr a la tentació i ja l'he probada per esmorzar. Bonissima¡¡¡
Ah la crema passtissera la podeu fer el dia abans i la guardeu a la nevera posant-hi un tros de paper film que ens toqui la crema i així no ens fara pela a la part de sobra.
BON PROFIT¡¡
FELIZ DIA DE SANT JUAN I MOLTES FELICITATS A TOTS ELS JOANS I JOANES