De tots es ben sabut que la pasta de full la podem fer dolça, salada, la podem omplir de mil maneres diferents i que sempre ens soluciona unes postres per un imprevist, ja que es ràpida de coure.
Aquesta es una d'aquelles receptes expres tal i com la va titular la Mª Dolors del blog CUINANT . Es fa en un tres i no res i surt deliciosa. El dia que la va posar al seu blog he de dir que vaig còrrer a fer-la, ja que tenia tots els ingredients.
INGREDIENTS:
1 làmina de pasta de full (la meva del lidl)
2 pomes golden
sucre moreno
canyella en pols
una mica de mantega
1 ou
- Estirem la làmina de pasta de full i li marquem la meitat per la part ampla. Jo ho vaig fer tal i com diu la Mª Dolors; la vaig doblar per la meitat i així hem va quedar marcada.Llavors la vaig tornar a estirar i en una de les meitats amb un ganivet hi marquem uns talls, però que no ens arrivin de punta a punta. Hem de deixar-hi un marge a cada costat.
- pelem i tallem les pomes ben finetes.
- Les posem a sobre la pasta de full, en la meitat que no hi tenim els talls.
- per sobre hi posem el sucre, la canyella en pols i unes boletes de mantega .......jo hi he posat 4 o 5 boletes de la mida d'una avellana.
- Tamquem la pasta de full amb la meitat que hi tenim els talls. La segellem ben segellada dels costats i la pintem amb ou. Jo hi he afegit granet d'ametlla per sobre.
- La posem al forn que ja tindrem escalfat a 180 º amb aire calent a dalt i baix, aproximadament uns 20 minuts o fins que la veiem ben dauradeta