Vaig veure en diferents blogs aquestes postres anomenades GALETTES, i hem va picar la curiositat. Desprès de llegir amb calme les receptes i informar-me una mica que aquesta recepte era tipica de la regió de la Bretanya francesa vaig decidir fer-la. La massa la vaig fer igual que la que va fer la Joaquina de LA COCINA DE LOS INVENTOS i per el farcit hem vaig guiar pel blog de COM A CASA RES.
Si us tinc que ser sincera, la massa l'he trobat molt bona; però el farcit i les fruites cuites no m'acaben de convèncer. La propera vegada ho faré amb tamany individual que al hora de tallar-lo es una mica delicat.
INGREDIENTS :
Per la massa:
130 grs. de farina
2 cullarades de sucre
85 grs. de mantega
2 cullarades de formatge d'untar
1 cullarada de suc de taronja
Pel farcit:
85 grs. de farina d'ametlla
Mermelada de maduixa
500 grs. de maduixes
Sucré moré
ametlles laminades
- Posem la farina, el sucre i la mantega en un bol i ho remenem. Ens ha de quedar com sorra, llavor hi afegim el formatge fresc i el suc de taronja i ho remenem fins que ens quedi tota la massa fent una bola.
- L'emboliquem amb paper film i la deixem reposar 30 minuts a la nevera.
- Un cop passat els 30 minuts l'estirem amb un rodat donant-li forma rodona.
- Hi posem una fina capa de melmelada i a sobre hi psoem la farina d'ametlla.
- Hio posem les maduixes que previament haurem tallat a trosset ( ben exutes millor si les exuguem amb paper de cuina), procurant que el farcit no ens arribi fins al final de la massa. Ens ha de quedar uns 4 cms sense farcit.
- Doblem la massa cap a sobre el farcit per el regruix del voltant.
- Pintem la massa amb llet i per sobre hi posem sucre moré i les làmines d'ametlla. També posem una mica de sucre per sobre les maduixes.
- Ho posem al forn que previament tindres preescalfat a 180 º uns 30 minuts. Jo primer ho vaig posar amb el forn a dalt i baix sense aire calent I no va quedar ni daurada ni cruixent, llavors vaig posar-hi aire calent i ho vaig deixar uns 10 minuts més.
- Un cop està cuita la deixem refredar , i per sobre hi posem sucre glas.