Fullejant una revista de LECTURAS POSTRES vaig veure aquest pastis de formatge i , encara que a casa meva no en son massa fans, vaig optar per fer-lo i variar un xic.
Jo en vaig fer la mitat del ingredients que posava a la recepta ai tot i així va sortir ben macu.
INGREDIENTS:
150 Gr de galetes maria (jo barreja de napolitanas i chiquilin)
75 grs. de mantega
2 c/soperas de cacao en pols
1 c/postres de canyella
1 cullarada de esencia de vainilla
3 ous
300 grs. de formatge philadelfia
200 ml. de nata liquida
1 iogurt de llimona
50 grs. de farina
100 gr. de sucre
- Triturem les galetes o bé amb el rodet o amb una picadora.
- Desfem la mantega uns segons al microones i la barregem amb les galetes juntament amb la canyella i el cacao, fins que ens quedi tot ben integrat. Ens quedarà una pasta de color negròs.
- Folrem la base i les parets del motlle, que previament haurem folrat amb paper sulfuritzat. Ens ha de quedar una capa de 1/5 cm. de gruix. Ho enfornem 10 minuts a 180º.
- Batem els ous amb el sucre, hi després hi afegim la nata, el formatge, la farina el iogurt i la vainilla fins que tinguem una barreja cremosa.
- Un cop tinguem la barreja feta ho aboquem sobre la base de galetes i ho enfornem durant 50-60 minuts.
- Durant una part de la cocció la tapem amb paper d'alumini i així no ens quedarà cremada de la part de sobre. Un cop cuita la deixem refredar dins el forns de la cuina amb la porta una mica oberta.
- Un cop freda la desmotllem i la deixem refredar completament a la nevera.
- Podem servir-la acompanyada de melmelada de maduixa o simplement sola.
Tot i no ser-ne gaire fans dels pastissos de formatge no en va quedar gens.