Ara es temps de maduixes i val la pena aprofitar per fer un munt de receptes amb ellas, ja que a part d'estar en el seu millor moment de gust, també es quan el preu es més ecònomic.
Tenia a la nevera unes quantes maduixes que havien quedat ja una mica toves i com a postres no servien així que vaig comprar-ne una altre caixa i vaig fer melmelada. Va quedar bonissima i per esmorzar sobre una tall de pa o bé per postres amb un iogurt o formatge fresc es ideal.
INGREDIENTS:
1 k. de maduixes netes
500 gr. de sucre
el suc d'una llimona.
- Rentem les maduixes i traiem la part de les fulles. Les tallem i les posem dintre un bol.
- Hi afegim el sucre i el suc de la llimona i ho deixem macerar unes 2 hores ( jo tota la nit).
- Aboquem les maduixes I el suc que han tret durant la maceració en una plata o olla que pugui anar al foc hi ho covem a foc mitjà durant uns 25-30 minuts.
- Un cop passat aquest temps ho triturem amb el turmix , si en agrada fi, i ho deixem coure uns 15 minuts més o fins que veiem que té la consistència que ens agrada. Pensem que al refredar sempre agafarà més consistència.
- Un cop apagat el foc,omplim els pots fins a dalt. Els tapem bé i el posem de cap avall, per fer el buit) fins que estigui ben freda. Jo els deixo sobre un drap de cuina unes 24 hores.
- Passat aquest temps ja només ens queda etiquetar-lo i tenim la melmelada llesta per menjar. Es guardaran uns quant mesos.
- Amb aquestes quantitats van sortir 3 pots com la mostra i un altre de la meitat .