Amb aquesta caló , el que menys ve de gust es encendre el forn. Per això quan vaig veure aquest pastís al blog LA COCINA DE FABRISA, no vaig dubtar ni un instant a fer-lo. Va ser un èxit total, tal que ja l'he repetit.
INGREDIENTS:
Base:
130 grs. de galetes
50 grs. de mantega (fosa o pomada)
FARCIT:
200 grs. de nata
150 gr. de xocolata blanca
125 grs. de philadelfia
100 grs. de llet
60 grs. de sucre
1 sobre de cuallada
PER DECORAR:
1 pot de melmelada de cireres LA VIEJA FABRICA.
- Agafem un motlle de 20 cms i el folrem la part de sota amb paper per anar al forn. Als costat hi posem un aro de "acetato" , així ens quedarà el farcit amb els costats ben uniformes.
- Triturem les galetes i les barregem amb la mantega. Ho posem al fons dels motlle i ho guardem a la nevera.
- Ara anem pel farcit, posem la nata i el sucre en un cassó hi ho posem al foc. Quan arrenqui el bull ho traiem i hi posem la xocolata blanca, ho deixem reposar un instant i ho remenem be fins que es desfaci.
- Hi afegim la llet i el formatge i ho tornem a posar al foc sense deixar de remenar. Un cop torni arrencar el bull ho traiem del foc i hi afegim el sobre de la cuallada que haurem desfet amb una cullerada d'aigua.
- Ho tornem a posar al foc sense deixar de remenar, fins que torni a arrencar el bull, apaguem el foc i ja tenim el farcit llest.
- Agafem el motlle amb les galetes que teniem a la nevera i hi posem el farcit per sobre. Quan tirem el farcit ho fet a sobre una cullera al revés i així no ens farà forat a la base.
- Ho deixem un parell d'hores a la nevera fins que qualli.
- Agafem la melmelada de cireres i la escalfem uns segons al microones; així la gelatina que porta es fondrà i ens anirà millor per posar-la al damunt.
- Escampem la melmelada pel damunt i la tornem a deixar a la nevera, com a minin dos o tres hores, millor d'un dia per l'altre.
Es un pastís molt suau i deliciós. A més es ideal ja que no necessita forn i amb la calor que ens fa s'agraeix.