Vaig estar tafenejants pels bloc mirant les receptes de panellets i entre els que vaig trobar aquesta hem va picar la cuirositat de probar-la . La vaig treure del blog de la cuina de casa, on la gemma ens explica un petit truc perque ens quedin brillants com els de pastisseria. La recepte que jo tenia desde fa molts anys es feien amb patata, però he de dir que jo n'habia reduit molt la quantitat i només n´hi posava una miqueta per ajudar a amassar l'ametlla i el sucre, però aquesta vegada vaig fer-ho tal i com explica l'gemma
INGREDIENTS:
250 grs.de farina d'ametlla
250 grs. de sucre
50 ml. d'aigua.
un tros de bomiato bullit:
Barregem la farina i el sucre i hi anem afegint l'aigua i ho remenem bé. Quant estigui ben remenat, agafem una part de la massa i incorporem el boniato ben xafat. (aixó si en volem fer de moniato), sinó deixem tota la masa junta. Emboliquem les dues masses amb fils i la deixem a la nevera. Jo li vaig deixar tota la nit.
L'endemàamb la massa que tenim sense moniato fem unes quantes boletes i les arrebossem amb pinyons. (aqui també la gemma ens diu un petit truc perque els pinyons s'agafim més bé) barregem 20 gr. de rovell d'ou i 20 grs. d'almivar amb els pinyos i amb el sucre de l'almivar ajuda que els pinyons s'agafin més bé a la massa. (per fer l'almivar la mateixa quantitat d'aigua que se sucre, ho posem en un cassó al foc i quan arrenqui el bull es treu del foc i el deixem refredar.
Pels d'ametlla fem el mateix proces que els de pinyons però els fem allargats.
Els posem en una bandeja per anar al forn i els tornem a pintar amb la barreja d'ou i almibar:
El forn el posem a 200 º i uns 8 minuts n'hi ha prou.
Per fer els de moniato, fem boletes amb la massa , l'arrebossem amb sucre i els posem a la bandeja del forn i posem a sobre mitja cirera confitada I l'aplastem una mica amb el dit.
Els posem al forn igual que els de pinyons .
Quan treiem del forn els de pinyons, els pintem amb l'almibar que hem fet i ens quedaran brillants.