El dia 8 de setembre va ser el cumple de la meva filla petita (la meva doctora particular) .................. bé això de petita..... 25 anys ............ i vam fer un dinar amb la familia y vaig fer-li aquest pastis tipus sant marc. feia temps que tenia ganes de fer-lo i aquesta va ser l'ocasió. El vaig fer el dimecres abans i el vaig congelar sense la yema de sobre i va sortir igual de bó i així vaig estalviar-me feina d'ultima hora.
Un cop hi vaig posar la yema per sobre ho vaig cremar amb un bufador, que m'havien deixat i va quedar força bé per ser la primea vegada que el feia servir. No tinc cap foto del tall, ja qu eno hi viag pensar.
INGREDIENTS:
per el pastís.
6 ous
180 grs. de farina
180 grs. de sucre
Per la trufa:
200 ml. de nata liquida
40 grs. de xocolata
20 grs. de sucre
Per la Yema:
3 ous
el mateix pes en sucre
10 grs. de maicena
50 grs. d'aigua
Per la nata:
jo vaig comprar-ne un pot ja montada a la pastisseria
EL DIA ABANS
PREPAREM LA TRUFA:
- Posem la nata i el sucre en un cassó que pugui anar al foc, i ho escalfem.
- Quan sigui calent hi psem la xocolata trossejada i remenem fins que estiqui ben desfet, ho aboquem en un bol , ho tapem i ho guardem a la nevera 24 hores.
- Pasades les 24 hores la muntem com si fos nata i ja tenim la trufa llesta.
PREPAREM EL PASTIS:
- Batem el ous amb el sucre fins que tripliquen el seu volum i veiem que quedn blanquinosos. Llavors amb molt de compte i amb una espatula de silicona hi afegim la farina de mica en mica I hi anem remenan amb moviments envolvents.
- Forrem i untem amb mantega Un motlle d'uns 22 cms. de diàmeto.
- Hi aboquem la pasta i la posem al forn que previament haurem escalfat a 160º dalt i baix uns 20 minuts. Passat aquest temps ho miren i si ens cal ho deixem una estona més.
- Quan ja està cuit el traiem del motlle i el deixem refredar sobre una reixa i el guardem fins l'endema.
PREPAREM LA YEMA:
- Batre els ous I els barregem amb l'aigua. Ho passem per un colador.
- Després barregem el sucre i la maicena I barregem les dues mescles i ho
possem en un cassó al foc. Ho remenemt continuament fins que
s'espesseixi.
- Ho traiem del foc ,si tenim temps ho deixem en un bol a la nevera tota la nit, sinò ho posem sobre el marbre de la cuina perquè es refredi ràpidament.
A l'endemà muntem el pastis:
Tallem el pastis en tres trossos. Jo vai agafar un aro i li viag posar al voltan ben apretadet.
Primer hi vaig posar un disc de pastis, a sobre hi vaig posar la trufa, un altre disc de pastis i a sobre la nata. Ho tapem amb el disc que en queda i jo ho vaig posar al congelador , fins el dia del dinar i va anar molt bé per posar-hi la yema.
El mateix dia el vaig treure del congelador al matí i llavors vaig fer la yema. La posem per sobre i pels costats i al voltant hi podem posar palets d'ametlla que previament haurem torrat al forn.
Hi escampem sucre hi la cremen amb un bufador, hi la podem decorar amb el que més ens agradi. Com que ja l'havia fet abans no tenia ni nata ni trufa, així que solament hi vaig posar un disc de xocolata de per molts anys.
Una fotografia de la taula amb el que va ser l'aperitiu.
El ram que li van regalar els seus amics