El cap de setmana passat va ser el meu cumpleanys i com que va coincidir en diumenge vaig fer un dinar amb la família per celebrar-ho, però aquesta vegada no vaig fer jo el pastís, el va voler fer la meva filla. He de confessar que no les tenia totes ......... i no sabia quin pastís hem faria, ja que va començar .... jo pastissos gaire macos no en ser fer, que el faré a la meva manera ............. mare meva, ja hem veia un pa de pessic de xocolata ( que li surt molt bé), però per esmorzar o berenar perfecte , així que li vaig deixar clar .......fes el que vulguis però pa de pessic de xocolata no !! ............ hem va mirar amb una cara com dient i ara que li faig .......
El dissabte a la tarda la vaig trobar a la cuina tota enfainada fent la base del pastís ...quan li vaig preguntar quin feia hem diu un de pastanaga .......altre cara rara per part meva, ja que el pastís de pastanaga es el seu preferit i no el meu .......... No puc dir que sigui una experta ja que només l'havia provat una vegada , que ella en va portar un d'una pastisseria i no hem va convèncer. No cal que ens posem nerviosos abans d'hora i dona-li un marge de confiança vaig pensar ........... a sobre arriba el meu marit i hem diu de pastanaga ?? brrrrrrrrr....... això ja va ser el remate, sort que no hi era a casa, ella .........
he de reconèixer que fent bases de pastissos o pa de pessic es única........... fent servir els mateixos motlles meus li queden enormes i esponjosos i aquest no va ser menys.
Li va quedar boníssim un pastís esponjós i molt sucòs i el frosting de marscarpone gens empalagós ....... total que el pastís va ser un èxit que no vaig tenir temps ni de fotografiar-lo bé.
INGREDIENTS:
300 G. de pastanaga ratllada
200 g. de sucre
200 g. de farina
1/2 sobre de llevat
3 ous
100 ml. d'oli de girasol
un pessic de sal
una mica de canyella en pols
FROSTING:
300 g. de formatge mascarpone
40 g. de mantega a temperatura ambien
50 grs. de sucre glass
- En un bol, amb l'ajuda de l'amassadora o d'una batedora, mesclem l'oli i el sucre i anem batent.
- Hi afegim els ous, un per un, i seguim batent a velocitat lenta fins que ens quedi una pasta ben emulsionada
- Tamissem la farina i el llevat i ho afegim a la barreja. Afegim la resta d'ingredients i els incorporem bé a la massa.
- Cobrim un motlle rodó amb paper de forn i hi aboquem la massa. Sacsegem el motlle perquè quedi ben repartida.
- Enfornem uns 30-35 minuts a 170ºC aproximadament. Passat aquest temps feu la prova de l'escuradent si es cuit li deixeu una estona més
- Un cop l'hàgim tret del forn, el deixem refredar i el desemmotllem.
Ara farem el frosting
- En un bol, barregem la mantega a temperatura ambient, el mascarpone i el sucre. Podem ajudar-nos de l'amassadora o la batedora. Quan estiguin els ingredients ben mesclats, aboquem la barreja per sobre el pastís i la deixem ben escampada amb l'ajuda d'una espàtula.
La meva filla va fer la base el dia anterior i a l'endemà hi va fer el frosting i el va decorar
Aquesta recepta la va treure del blog
XOCOLATA DESFETA i coincideixo amb ella que es molt i molt bó........... tant que ja veieu que ens vam descuidar de fer uan foto decenta i l'he només va quedar aquest trosset.
Bé no cal que us digui quans en vaig fer oi ????
MOLTES GRÀCIES GEMMA!!!............. En una altre entrada us posaré el que jo els hi vaig fer per dinar.
Aquesta receta esta treta del
BLOG XOCOLATA DESFETA