En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 24 de juny del 2011

COCA DE SANT JOAN

Encara que tard, no podia passar semse ensenyar-vos la meva coca de Sant joan. ja fa temps que hen vaig publicar una I va quedar molt bona; però aquesta vegada vaig voler experimentar amb una massa que porta massa mare i la veritat es que porta una mica més de feina però també ha quedat molt bona, i enorme, mare meva com va llevar . Jo he de dir que la coca la vaig amassar ahir i l'he deixat llevar tota la nit dintre el forn de la ciuna, ja que el dia de la verbena sempre anem a sopar a fora i es clar no es questió de portar-nos la coca. Però avui no seria Sant Joan sense un trosset de coca.
La recepta la vaig treure del blog de la LA COCINA DE LOS INVENTOS,  i el resultat espectacular.
INGREDIENTS:
Masa mare
100 gr de farina de froça
100 ml de llet tebia
30 gr de llevat fresc (levital)

Per la coca
350 grs. farina de força
100 gr. desucre
45 gr de llet
2 ous
80 gr. de mantega
La ratlladura d'una llimona
Unes gotes de esencia de vainilla
Un puntet de sal

Per decorar:
CREMA PASTISSERA
Pinyons
Fruites confitades varies
1 ou batut
sucre ( jo amb unes gotetes d'anis)
El dia anterior vaif fer la massa mare, barrega bé tots els ingredients i la deixes reposar en bol tapada en un lloc fresc, jo la vaig posar a la nevera.
Ala dia seguent vaig fer la massa, jo no tinc ni termomix ni amasadora; així que ho vaig fer a má. Hem vaig ajudar solsament de les varilles electriques que faig servir per fer les clares a punt de neu.
En un bol hi posem la llet,la sal, la mantega, la ratlladura de llimona, la vainilla i el sucre i ho barregem be amb les varilles, despres hi afegim el ous i ho continuem tot.
Després hi afegim la farina de mica en mica, jo a partir d'aqui ho vaig fer amb les mans .Quan hi vaig tenir tota la farina incorporada, hi vaig afegir la massa mare, llavors ho vaig posar sobre un silpar i ho vaig anar amassant amb les mans.
he de dir que hi vaig tenir que afegir més farina , ja que s'enganxava a les mans. S'ha de amassar molt bé i ens ha de quedar una massa elastica, però que no s'enganxi , que la poguem treballar bé.
Quan la tenim ben amasada jo la vaig estirar amb el curro donat.li forma de coca,. ens ha de quedar una lamina de 1,5 o 2 cm de gruix.
La deixem llevar fins que hagi doblat el volum, en el meu cas tota la nit.
Després la pintem amb ou, hi posem les fruites i la crema pastissera, hi posem pinyons pel damunt i sucre, jo l'he mullat una mica amb anis, perqué quedesin grumolls.
L'he posat al forn dalt i baix i aire calents uns 15 minuts i llesta.
No m'he pogut ressitr a la tentació i ja l'he probada per esmorzar. Bonissima¡¡¡
Ah la crema passtissera la podeu fer el dia abans i la guardeu a la nevera posant-hi un tros de paper film que ens toqui la crema i així no ens fara pela a la part de sobra.
BON PROFIT¡¡
FELIZ DIA DE SANT JUAN I MOLTES FELICITATS A TOTS ELS JOANS I JOANES

12 comentaris:

  1. Bien rica esta coca, con esa colorida frutita.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. Quima, t'ha quedat espectacular!! Suposo que ja els hi has enviat la recepta a les noies de Memòries d'una cuinera!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. ostres l'any que be , venim a banyoles a la verbena de Sant Joan i a menjar coca de la teva , que segur que per la pinta que te era mes bona que la que vam comprar .

    roser
    el sotaescala

    ResponElimina
  4. Qui es resisteix a esmorzar coca? mmmmm!!! Segur que vas esmorzar de gust- M´agradat la decoració de la coca...la trobo colorista i original.

    ResponElimina
  5. quina bona pinta!!!! ja tinc recepta per l'any vinent! jijijijiji. Si et ve de gust ens la pots enviar a Memòries d'una cuinera com et diu la Sandra! aquest mes són les coques de Sant Joan!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  6. Uyyyyyyyyyyyyy!!! QUé mala debe estar..... qué mala!!! :D
    Tiene una pinta horrenda!!! No quiero ni mirar!!
    :D

    ResponElimina
  7. Hola Quima, que coca más bonita te ha quedado, tiene que estar buenísima.
    Saludos (^_^)

    ResponElimina
  8. Totalment d'acord, un Sant Joan no seria Sant Joan sense un bon tall de coca tan bona com aquesta!

    ResponElimina
  9. Quina coooooca!!!! Quin goig que fá. La veritat es que amb aquelles quantitas en donaria per dues coques sencilles o una gran farcida de crema com la vaig fer jo. Et felicito, i gràcies per l´enllaç al bloc. Un petó i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  10. Quima!! es la mateixa recepta que vaig fer jo...jejejeje. Te una pinta estupenda i segur que de gust, encara era millor!

    ResponElimina
  11. Quina coca més bona i bonica que t' ha quedat i es veu tan esponjosa...

    ResponElimina