No tinc mai més d'una hor aper preparar el dinar i el tinc que deixar fet abans d'anar a treballar, ja que el meu fill ha de dinar abans jo no arribi. Així que les limitacions a l'hora de cuinar són les mateixes que si hagues de posar-ho en un taper.
El plat que he fet es més adients per l'hivern que per l'estiu i a més com a plat únic perfecte.
Per fer-ho amb una hora el secret es organitzar-se bé.
INGREDIENTS PER LES MANDONGUILLES:
- 400 grs. de carn picada de porc i de vadella
- 1 ou
- molla de pa
- All i julivert picats, sal i pebre
- 1 CEBA
- 1 PEBROT VERD
- TOMATE TRITURADA
- PATATES
- PASTENAGUES
- PESSOLS
- 6 ametlles torrades
- 12 pinyons
- 2 grans d'all
- 1 carquinyoli
Fem el mateix amb les pastenagues.
possem oli en una cassola i hi possem el pebrot vert i ceba tallat ven petit a rossejar.
Mentre possem a escalfar l'oli per fregir les patates.Quan sigui calent hi posemm les patates a coure.
Al mateix temps anem preparant les mandonguilles; barregem tots els ingredients amb les mans o una forquilla. Quan estan ben barrejats anem fent boletes, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli.
Anirem vigilant la cassola amb la ceba i el pebrot, quan estigui dauradet i afegim el tomaquet triturat.
Si las patates ja son rossetes les treiem i les guardem.
El mateix farem amb les mandonguilles quan estiguin fregides.
Al sofregit hi afegim una miqueta s'aigua obrou hi hi posem les pastenagues i els pèsols i ho deixem coure un 20 minuts.
Passat aquest temps hi posem les patates i les mandonguilles, si ens cal hi afegim mes suc, i ho dexem coure uns 10 minuts més.
Mentrestant fem la picada en un morter i quan faltin aproximadament 5 minuts l'fegim a la cassola.
Procurem que ens quedi una mica de suc ja que al cap d'unes jores haura espesseit.
Amb aquesta recepta participo en el concurs de VALIRA que organitza el BLOG DE CUINA DE LA DOLORSS
Espero que us agradi .........BON PROFIT !!!!!
El que tenen les mandonguilles és que inclús fredes son bones!!!per portar a dinar a la feina és una molt bona solució,i amb patatetes és com més m´agraden!!!
ResponEliminaQuima tot un classic que em fa arribar fins i tot la flaire!!!
ResponEliminaQuima...m'encanta!!! jo també les faig aixi i queden perfectes...inclus a dins el tapper recalentat a la feina!!
ResponEliminaSólo con ver las fotos ya te dicen comemé..... Una receta muy completa......... :)
ResponEliminaBesos desde http://angiazucarycanela.blogspot.com
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuima, te deseo suerte en el concurso...... :)
ResponEliminaSuerte desde http://angiazucarycanel.blogspot.com
moltíssima sort en el concurs!!! segur que les teves mandonguilles trionfen!!!! petonets
ResponEliminaUn plat de tupper 100%, boníssim i amb l'èxit assegurat. Molta sort en el concurs!
ResponEliminaDeu estar boníssima amb la combinació de patata. Jo he provat la clàssica versió amb sípia i pèsols. Segur que a la feina seria l´enveja dels compis amb aquest tupper.
ResponEliminaUn plat únic perfecte.. i per emportar o menjar més tart encara millor, a mi aquests estofadets m' agraden més quan els tornes a escalfar que acabats de fer.
ResponEliminaUn platillo d'aquells que sempre van bé.
ResponEliminaUn plat únic perfecte.
Petons
Unes mandonguilles com aquestes a casa meva desapareixerien en un moment!
ResponEliminaMolt bona recepta per emportar a la feina perfecte perque tens un plat ben complert!!
ResponEliminaAquest és un dels plats que més triomfa a casa meva. És ideal per al tupper i confgelat millora i tot! Jo, a més, hi poso carxofa que li dóna molt bon gustet.
ResponEliminaPetons!
Anna
quina pinta!!! al meu fill li encanten les mandonguilles .... jo les faig amb sèpia i estan molt bones també
ResponEliminaque tinguis sort
Bona aportació Quima, moltes gràcies!!!
ResponEliminaPetons
Buf q pinta tan deliciosa!!
ResponEliminaMe encantan las albóndigas!! Muy ricas
Felicidades!!
;-)