ens han proposat per aquest mes les croquetes. Així vais decidir fer aquestes croquetes amb la carn de la botifarra de perol o també anomenada de "parracs"
La botifarra de perol es un embotit del porc cuit, que agafa el nom fen referència al recipient on es cou. es tipica de les comarques gironines I del maresma.
Antigament es feia amb les carns que anaven a la caldera: cap de porc, ronyó, perdiu, cor,... Actualment s'elabora sel·leccionant carns nobles del porc i s'utilitza carn del cap i de l'espatlla, cansalada, papada, freixures, sal, pebre negre i sang, tot cuit. En resulta un embotit molt saborós i melós, que el fan molt apreciat. Es pot consumir al natural o bé es pot deixar assecar com una secallona i aixi és el gust una mica mes fort. També es menja a la brasa, fregida o esparracada, tot acompanyant llegums o vedures.
Be hem deixo de xerrameca i anem a la recepta.
INGREDIENTS:
la carns d'una botifarra de perol
1 ceba mitjana
2 alls tendres
3 cullarades de farina
llet
oli d'oliva
sal i pebre
PER ARREBOSSAR:
Farina
pa torrat
ou
- En una paella hi posem una mica d'oli d'oliva i hi posem la ceba tallada ben petita i els alls tendres i els rossegem. Quan estigui ben pochat , i rossegem la farina, llavors hi afegim la carn de la botifarra que previament haurem tret del seu budell i l'axefem una mica amb una forquilla.
- Hi anem afegint la llet a mesura que la barreja la vagui absorbint. Ens ha de quedat una massa espesa que poguem manipular.
- Quan la tenim llesta ho rectifiquem de sal i si ens hi agrada hi posem una mica de pebre.
- Deisem atemperar una mica la massa, i agafem un tros de film i hi posem una mica de massa i ho emboliquem com si fos una botifarra , la fem de la mida que volem que ens quedin les croquetes. Anem fent botifarres fins que acabem la massa.
- Ho posem a la nevera a refredar.
- Agafem les botifarres de la nevera i les desemboliquem i anem tallant a petites porcions de la mida que volguem.
- Passem les croquetes per la farina, l'ou i el pa torrat. Si volem que ens quedin més cruixents les tornem a passar per l'ou i pel pa torrat.
- Les couem amb abundat oli ben calent i ja les tenim llestes per menjar.
Les podem fer rodones o cuadrades. Jo n'he fet unes cuantes de rodones i amb el pa torrat hi he barrejat unes llavors de sèsam.
A l´olla tot!!! i que surtin croquetones tant delicioses com les teves!
ResponEliminaQuima, molt bona pensada. Boníssim
ResponEliminaQué sabrosas tus croquetas, tienen una textura buenísima
ResponEliminaBesos
se ven muy buenas y coincido con la anterior en eso de la textura....... muy buenas!
ResponEliminaLa botifarra de perol feta croquetes, amb el que m'agrada és com un somni fet realitat! jejeje Boníssimes!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar
Petons
Sandra
Un molt bon farcit!!! que bones les croquetes... petons,
ResponEliminaOh! Quima quines croquetes mes bones!!!! és que m´agraden totes!!!!Petons
ResponEliminaHola Quima!!
ResponEliminaJo mai he provat la botifarra del Perol, ja sé que és un delicte :P
Però amb aquesta bona pinta segur que la provaré algun dia.
Una abraçada.
Qui9ma, quines croquetes mes original i bones!!!!!!!!
ResponEliminaamb botifarra del Perol??? quin luxe Quima!!!! molts petonets
ResponEliminaApa quin luxe!, si és que algú es pensava que les croquetes eren avorrides avui segur s'ho ha tret del cap...Per cert, hem couincidit a fer-ne rodones i amb sèsam! quina casualitat!. Una abraçada Quima!
ResponEliminaAmb aquestes croquetes mates dos ocells d'un tret: la proposta del 15 i el dijous gras!! Que per cert, ja és demà! No amb botifarra de perol, sinó d'ou, però totes dues ben bones! M'agraden molt aquestes croquetes. petons
ResponEliminaQué bones Quima! Aquestes son de les que més m'han agradat, i mira que n'he vist amb la recepta del 15! Tenen una pinta deliciosa. I t'he agafat la recepta del pà (del post passat) perque tinc una gana de fer pà aquest cap de setmana, que m'ha vingut al pèl.
ResponEliminaPetons
Que bones aquestes croquetes Quima, no les he tastat mai, però deuen estar boníssimes!! T'han quedat molt bé així rodonetes.
ResponEliminaPetons
A casa la meva mare són de Linyola (Lleida) i per les terres de ponent també se'n fa de carn i botifarra de perol! Molt bones i molt cuques.
ResponEliminaPetonets
Han de quedar molt gustoses. A més, super adequades per avui, que és dijous gras, je je je...
ResponEliminaEl toc de sèsam a l'arrebossat m'encanta!
Fa poc que he descobert que m´agrada la botifarra de perol i crec que aquestes croquetes serien molt del meu gust!
ResponEliminaPEtons
Buenos días Quima. Que croquetas mas ricas, sabrosas y crujientes que has preparado, con esa estupenda carne de butifarra, un aperitivo ideal para abrir boca.
ResponEliminaMuchas gracias por tu felicitación, yo no quería que se enterara nadie, por que la verdad no se que decir, pero mi hija se me ha adelantado y cuando me quise dar cuenta tenia publicada la entrada.
Un saludo Paco
Hola Quima¡¡ menuda receta rica y bien presentada, es un aperitivo perfecto, me encanta que sea crujiente. Un fuerte abrazo, Teresa
ResponElimina