En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimarts, 8 de gener del 2013

PASTIS DE CREMA CATALANA

El dia de reis es el cumple del meu fill i a part de fer el tortell, procuro fer-li un pastís. Aquest any no sabia quin fer-li ........... no en trobava cap del meu gust .............un que si massa feina i no tenia temps, algun altre que ja l'havia fet diverses vegades i justament el dia abans veig en el blog de la  CRISTINA  de Buffet de Postres, un preciós pastís de crema catalana .......................ohhhhhhhhh ..............ja està ja tinc el pastis. A més tenia una base de pa de pessic al congelador; així que encara hem va ser més fàcil. Tothom el va trobar bonissim i amb la crema fresqueta pasava d'allò més bé.
INGREDIENTS:
1 BASE DE PA DE PESSIC  la recepta la trobareu aqui 

Per la crema catalana: (jo en vaig fer la mitad)
1/2 litre de llet
4 rovells d'ou
65 grs. de sucre
25 grs. de maicena
-1 branca de canyella.
-1 pela de llimona.
-5 fulls de gelatina (10 gr)
- 
 En un cassó es bull la llet amb la canyella i la pell de llimona.
 -En un altre cassó que pugui anar al foc es barregen els rovells i el sucre. Un cop mesclat s' hi afegeix la maizena. Mesclem fins que quedin ben integrat. 
-Quan la llet arrenqui el bull la deixeu entebeir a fi que infusioni la canyella i la llimona. 
-Un cop tèbia, la coleu, i l´afegiu a de mica en mica, a la mescla dels ous. Remeneu bé i la porteu a foc.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
-Amb les varilles remeneu bé la mescla dels ous fins que comenci a espesseir. Retireu del foc la crema. Es remena enèrgicament. Es cola pel colador xinès. i s´afegeixen els fulls de gelatina escorreguts. Remeneu fins que es dissolguin completament.
-S' aboca la crema catalana sobre la base de pa de pessic i es deixa refredar a temperatura ambient i després es reserva en la nevera. Millor fer-lo d´un dia per l´altre a fi que quedi ben quallat.
-Just abans de servir, s'hi escampa sucre pel damunt i amb l'ajuda d'una pala roent o bé un cremador es crema.


JO el vaig fer el dia abans i al matí del dia següent els vaig desentmotllar i el vaig cremar amb una pala

15 comentaris:

  1. OH !!! quin pastís mes maco , penso ferlo el día 19 perque la meva neta Gina fa 8 anyets , Graçies per publicarlo
    Un petò

    ResponElimina
  2. T'ha quedat guapíssim! Per molts anys al teu noi! Avui la meva petita en fa 10!

    ResponElimina
  3. Hola Quima, te ha quedado una tarta super bonita, seguro que a tu hijo le ha encantado.........Besos y feliz Año

    http://angiazucarycanela.blospot.com

    ResponElimina
  4. siii jo també l'he fet, és bo oi??? felicita al teu fill, en té un menys que jo!! jeje petons

    ResponElimina
  5. Felicitats al teu fill! i a tu perquè has fet un pastís boníssim i maco, maco!! petons

    ResponElimina
  6. Buenos días Quima. En primer lugar felicitar a tu hijo por su cumpleaños. El pastel que le has preparado de crema catalana tiene una pinta sensacional, me imagino lo mucho que gusto y seguro que no quedo ni un pedazo para repetir. Sinceramente que me encanta así que con tu permiso me apunto la receta.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  7. quin bon regal Quima! moltíssimes felicitats al teu fill i bon any!!! petonets

    ResponElimina
  8. Una elecció molt encertada, és un pastís ideal i molt elegant per celebrar com cal un aniversari!

    ResponElimina
  9. Quima, un pastis molt maco i te de ser molt bo.
    Felicitats al teu fill.

    ResponElimina
  10. Es un pastís que sempre queda bé..a casa ens encanta!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Oe, oe, oeeee, oe, oe!! Boníssim, oi? Són d'aquells que no te´n cansaries mai de menjar-ne Felicitats!.

    ResponElimina
  12. T'ha quedat fantástic, Quima!!!
    Gràcies per la recepta!
    Petons!

    ResponElimina
  13. Molt bonic i molt bo. Felicitats al teu fill!

    ResponElimina
  14. Un clásico renovado, me encantaa la crema catalana y en formato tarta y con esta presentación más. Dejo bien cerca tu receta, un beso muy grande, Teresa

    ResponElimina