En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimarts, 1 de gener del 2013

TRONC DE NADAL FARCIT DE MOUSSE DE TORRÓ DE XIXONA

 Arriba l'ultima nit de l'any i com sempre hem toca fer les postres i per segon any he decidir fer un tronc de xocolata. Aquest any volia que fos diferent del de l'any passat pero el farcit que habia triat com a primera opcio una crema de nous va fallar i no va quedar espesa, així que vaig recorrer a una mousse de torro de xixona que ja habia fet l'any passat i que va quedar bonissima ............a més vaig tenir la sort de que ningú es va adonar que era el mateix farcit que l'any anterior ................serà que aquest any hem va quedar una mica més ben presentat .............jejejjejej



INGREDIENTES:
PARA EL ALMIBAR:
100 gr. de azúcar
100 gr. de agua
2 cucharadas de licor ( brandy, ron, mistela)
unas gotas de zumo de limón

PER LA MOUSSE:
500 gr. de nata de montar de 35,1 % de materia grasa
50 gr. de azúcar
50 gr. de leche
300 gr. de turrón blando de jijona
1 sobre de gelatina neutra 10 gr.
PER LA COBERTURA DE XOCOLATA: 
200 gr. de chocolate para fundir
50 gr. de mantequilla
50 gr. de agua

 PER EL BESCUIT:
3 ous
110 grs. de sucre extrafi
110 grs. de farina de reposteria
1 cullarada de royal
Primer de tot farem el farcit. 
  •  Posem la llet al microones i l'escalfem hi hi desfem el sobre de gelatina.
  • Montem la nata i hi anem afegin el sucre de mica en mica.
  • Hi afegim la llet amb la gelatina i ho muntem 15 segons més
  • Esmicolem el turro de xixona i l'afegim a la barreja, remenat-ho amb compte i ho guardem a la nevera i ho deixem reposar unas 2 hores.
Ara farem la planxa de bescuit:
  •   Primer muntem les clares a punt de neu amb les varilles electriques i anem afegin poc a poc el sucre.
  •  Amb les varilles en marxa hi afegim els rovells d'ou de un en un, fins que veiem que estigui ben barrejat, ens quedara una massa de color groc molt pàlid. 
  • Tamissem la farina i el royal tres vegades sobre un paper de cuina o dins un bol. 
  • Llavor anem afegim poc a poc la farina a la massa de les clares i els rovells i ho remament amb una espatula de silicona, amb molt de compte perquè no s'abaixin i sempre de sota cap amunt. 
  • Forrem una bandeja en forma de rectangle amb paper del forn i aboquem la massa tienguen en compta de que ens quedi el màxim d'igualada posible. 
  • posar-la al forn que previament haurem escalfat a uns 200 graus, uns 8 minuts. Jo la vaig posar primer al foc de sota i quan ja habia passat el temps encara era molt crua li vaig posar 3 minuts més amb el forn a dalt i baix i aire . No ens ha quedar massa cuita la massa, ja que sino no podriem enrollar-lo. L'hem de tocar hi ha de ser toveta, encara que no ens quedi rossa. 
  • Posem un drap humit  a sobre el marbre i a sobre hi posem un paper per anar al forn . sobre hi tomben el bescuit i amb compte traiem el paper que habiem fet servir per courel. Amb un ganivet ben afilat li retallem els cotats que es on quede més dur i així el podrem enrotllar bé sense que es trenqui.
  •  amb l'ajuda del drap l'enrotllem i el deixem enrotllat fins que es refredi
FEM L'ALMIBAR:
  • Posem els ingredients en un cassó i ho deixem bullir 5 minuts.  
MUNTEM EL TRONC:
  • Desenrotllem el bescuit i amb l'ajuda d'un pincell el pintem amb l'almibar que tenim fet. 
  • Amb l'ajuda d'una espatula hi escampem la mousse, procurant de que ens quedi ben repartida.
  • Amb l'ajuda del paper l'enrotllem i millor si el deixem embolicat amb el paper una estona a la nevera. 
Ara farem la cobertura de xocolata: 
  • Posem els ingredients de la cobertura en un cassó i desfem la xocolata al bany maria. 
Agafem el tronc de la nevera el desemboliquem i hi tallem un trosset amb diagonal que ens servira de branca. LLavors o bé el posem sobre una reixeta o bé tapem amb paper d'alumini la safata on el servirem perque així no s'embruti al banyar-lo amb la xocolata. 
Amb l'ajuda d'un pincell o d'una espatula el pintem amb la cobertura procurant de que ens quedi ben tapat. 
Jo ho vaig fer amb un pincell i així ja hem varen quedar les ratlles com si fos un tronc. Hi vaig fer unes quantes pasades perque ni quede més gruix.
El trossos que no volem que ens quedin coberts de xocolata els tapem amb una mica de paper d'alumini.
LLavors el decorem al gust i el deixem refredar unes dues hores o més.
Jo el vaig deixar refredar fora de la nevera així la xocolata queda més brillanta. 
Si voleu fer-vos una idea millor del que he explicat mireu el video de webos fritos que ens explica tots els secrets de com fer un tronc de xocolata

Espero que en aquest any que just acaba de començar, poder seguir gaudint de les vostres receptes i continuar ensenyan-vos les meves.


16 comentaris:

  1. Te ha quedado fabuloso, seguro que estaba tan bueno el relleno, que no se acordaron del año pasado.
    Mis mejores deseos para este año nuevo 2013!!!
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Fantàstic! El tinc pendent!
    Una abraçada, guapa!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat genial! a veure si m'animo per l'any vinent, ara ja és una mica ard per posar-m'hi! petons!

    ResponElimina
  4. M'encanta el farcit que li has fet de torró! Una delícia! Que tingues molt bon any 2013! Marta

    ResponElimina
  5. M'encanta el farcit de torró, t'ha quedat deliciós!

    ResponElimina
  6. Quima ,,,ese tronco esta para hincarle el diente a cualquier hora ,,,que buenas todas las cosas que haces ,,,,felicidades ,,,
    y me he quedado sin probarlo,,,cachisssssss

    ResponElimina
  7. Ja no en queda, oi? doncs vés preparant un altra que pujo a Banyoles.Bon any!

    ResponElimina
  8. Quina pinta tan fantàstica! Segur que està boníssim. Bon any!

    ResponElimina
  9. Jo també vaig preparar aquest mateix tronc pel dia de Nadal i per fi d´any amb un farcit nou de mascarpone i xocolata, el proper el faré amb aquest farcit de torro. L´has guarnit preciós.!! petons, i bon any!!

    ResponElimina

  10. Buenas tardes Quima. Sensacional tronco el que has preparado. Tiene una pinta espectacular, con un relleno muy bueno y una cobertura de chocolate exquisita.
    FELIZ 2013
    Un beso Paco

    ResponElimina
  11. T'ha quedat preciós! Encara no n'he fet mai... a veure si m'hi poso. Ja tens nova seguidora, un petó!

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta!! Encara sóc a temps de fer-ne un...

    ResponElimina
  13. Este año no lo he preparado, pero no se me olvida lo rico que estaba también lo preparé con turrón el año pasado, es como si fuese mas de navidad¿verdad?
    Saludos

    ResponElimina
  14. Que bonic t'ha quedat! no l'he fet mai i quan el veig penso, l'any que ve... a veure si el proper cau! Bons Reis !

    ResponElimina
  15. Bonica presentació i ha de ser molt bo amb aquest farcit de turró.

    ResponElimina
  16. Quima, de fa uns mesetsq de tant en tant vaig mirant les receptes que hi tens i quant tinc la familia al complert busco receptes i idees de les teves.
    Per aquest diumenge ens atrevirem amb el tronc de Nadal.
    El vaig fer una vegada amb els meus fills, quant eren petits i no n' haig tornat a fer més. Com que treballo sempre no tinc i no tenia massa temps per a ells i quant erem a casa, procuravam compartir alguna activitat el diumenge
    JA ET DIRÉ COM M' HA QUEDAT O SI FINALMENT M' HAIG ATREVIT, CADA VEGADA EL TROBO MÉS DIFICIL, UNA ABRAÇADA. Moltes gràcies per aquest blog.

    ResponElimina