En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 20 d’abril del 2013

BOTIFARRA DOLÇA AMB POMA

Desde fa molts anys; tants com quan als bancs i les caixes et regalaven un llibre per Sant Jordi, i no havies de tenir molts diners, sino que el donaven a tothom qui hi tenia oberta una llibreta...... pero com deia d'això fa molts anys, ja que ara no en regalen de llibres per Sant Jordi.
Ostres m'he enrollat com una persiana ............ dons volia dir que la recepta d'avui l'he treta del llibre LA CUINA GIRONINA  d'en Jaume Fabrega.
Potser molts de la botifarra dolça no n'haureu a sentit a parlar mai, ja que es un producte originariament de L'Empordà. Aqui us deixo l'article que he trobat:

És un embotit tradicional de l'Empordà que es presenta cru, o sec, com si fos un fuet. La seva característica diferencial és que entre els seus ingredients hi ha el sucre, que li dóna un gust dolç molt personal.


  • Botifarra dolça
Antigament era un dels embotits que s'elaborava a les cases de pagès de l'Empordà durant la matança del porc. Actualment és bàsicament un producte de cansaladeria d'alt contingut calòric, elaborat durant tot l'any. Actualment intervenen en l'elaboració d'aquest embotit: carn magra crua de porc, sucre, pell de llimona, sal i opcionalment canyella. En resulta una botifarra rosada i molt lluent quan és crua, i d'un color rosat-grisós quan es deixa assecar. Es tendeix a consumir-la més aviat seca, tot i que les preparacions amb la botifarra crua encara es mantenen: confitada amb poma, a la brasa, fregida,...
Categoria: Embotits.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Selva
------------------------------------------------------------
Despres d'aquesta introducció gastronomica segueixo amb la recepta.  
 INGREDIENTS: per a dues eprsones
2 botifarres dolces crues
1 poma grossa o dues de petites
1 canó de canyella
2 trossos de pel de llimona
1 copa de garnatxe
oli i un mica d'aigua. 
  • Posem l'oli en una paella i quan estigui calent hi posem les botifarres que previament haurem punxat amb un pinxo per tots dos costats (compte de que no sigui massa calent que es reventarien)
  • Les daurem una mica per tots dos costats i hi posem la poma que haurem tallat en 4 talls si son dos de petites (jo com que era molt gran d'una n'he fet 8 talls), la canyella la llimona i el vas de garnatxe. 
  • Hi posem una mica d'aigua , que ens cobreixi les botifarres i ho deixem coure a foc lent, girant les botifarres de tant en tan. 
  • Quan veiem que ja s'ha evaporat tota l'aigua i que ha comença a sortir el sucre , per tant ens quedarà més espés, ja ho podem emplatar. 
  • Es un plat que s'ha de menjar desseguida que està fet, ja que sino el sucre que treuen les botifarres ens quedaria caramelitzat i no les podrien dessenganxar de la paella. 
  • S'ha d'anar amb compte, ja que quan veim que comença a espesseir vigilar-ho  ja que el sucre s'ens cremaria molt facilment
  • Ho he acompnyat d'una amanida d'enciam , rucula; tomate i surimi.

9 comentaris:

  1. Ostres Quima!!! Botifarra dolça, quina il▪lusió que parlis d'un producte tan típic de la meva terra. És tan bona!!! A casa fem poma de relleno, postre típic dels dies de festa mejor. Un 10 per la teva entrada :)
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  2. Ostres Quima!!! Botifarra dolça, quina il▪lusió que parlis d'un producte tan típic de la meva terra. És tan bona!!! A casa fem poma de relleno, postre típic dels dies de festa mejor. Un 10 per la teva entrada :)
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  3. La butifarra ha de ser un escàndol de bona!, i aquesta poma amb el gustet de la garnatxa .... em crida... bon plat!, una abraçada i feliç Sant Jordi!

    ResponElimina
  4. Aquesta recepta teva em retorna a la infantesa. El pare, una de les poques vegades que trepitjava la cuina, era per preparar-se unes botifarres dolces. Ell, amb el suc que desprenien, caramel·litzava unes torradetes per les que tots ens barallaven! Això de la poma, em sembla genial! Una abraçada Quima!

    ResponElimina
  5. Jo l' he provada i, simplement, perquè la meva mare va treballar en una cansaladeria de producció pròpia i la feien de tant en tant...Ah! i aquí al Baix Llobregat.

    ResponElimina
  6. Dons jo no n'havia sentit parlar mai d'estes butifarres... però tenen una pinta!! Marta

    ResponElimina
  7. No he provat mai aquesta botifarra i deu ser ben bona i més combinada amb la poma.

    ResponElimina
  8. L'he tastat un cop i és boníssssssssima. petonets

    ResponElimina
  9. Quima, t'ha quedat molt maco aquest plat de botifarra dolça amb poma.

    ResponElimina