En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 13 de setembre del 2013

FILET DE PORC AMB PURE DE POMA I REDUCCIO D'OPORTO

feia dies que tenia un filet de porc al congelador (jo treballo amb un majorista de carn i llavors sempre compro la carn a peces), i l'ultima vegad que el vaig fer rostit no hem va convencer del tot. Així que buscant per la blogosfera (que feriem sense l'ajuda dels mestres blogaires) vaig trobar algunes receptes amb filet de porc . no vaig seguir cap recepta en concret sino que en vaig mirar un munt i va sortir aquesta recepta.
INGREDIETNS: 
1 filet de porc
sal i pebre
oli d'oliva

PER LA REDUCCION DEL OPORTO:
2 Vasos de vi d'oporto
2 cullarades de sucre moré.

PER EL PURE DE POMA:
Una mica de mantega
3 ó 4 pomes
50 grs. de sucre
un mica d'aigua
1/2 canó de canyella
2 brots de menta
  • Netegem el filet de la grassa que pugui portar i el sapebrem generosament. 
  • posem una mica d'oli d'oliva en una paella i marquem el filet . Li donem voltes a fí de que es vagi enrossin. Si tenim un termometre de carn quan viem que la temperatura de dintre arriba a 60º, ja el tenim llest si ens agrada rosadet com m'ha quedat a mi, sino li deixem una estona més. 
Per fer la reducció:
  • Posem el vi en una paella i deixem que bulli. Ens fará bombolles de seguida però ja podem deixar que vagi bullin. Hi afegim el sucre i ho vigilem de que no es cremi. 
  • Jo ho remanava amb una espatula de fusta i ho anava apartant del foc per mirar la consistencia del liquid. Pensem que ha de reduir a 1 tercera part aprox. Quan ho apartem del foc i veiem que al agafar-ho amb la cullera ens queda com un xarop espés , ja ho tenim llest. Pensem que al refredar s'espessirà més encara. 
Per el puré de poma:
  • Pelem i tallem les pomes ben finetes. 
  • En una cassola o paella hi posem la mantega hi quan estigui desfeta hi afegim les pomes, el canó de canyella I els brots de menta i el suc de la llimona I ho posem a foc no gaire fot.  Ho remenem a fí de que no s'enganxi. 
  • A mesura de que ens vagi quedan sec hi posem una mica d'aigua i així no s'ens torrará. 
  • Quan veiem que les pomes estan ben cuites, ho traiem del foc . Traiem la canyella i la menta i posem la poma en un bol hi ho triturem fins a deixar-lo ben fi. 
  • Un cop el filet està fred el tallem a rodelles i ja podem emplatar-lo , amb una mica de puré i la reducció d'oporto per decorar. 
* A casa meva els hi va encantar.
* Podem servir la resta del puré apart per si es vol repetir
* ho podem fer tot el dia abans i alhora d'empltar-ho només tenim que escalfar-ho un minut al micoroones.


15 comentaris:

  1. m'agrada molt la poma per les carns, és una combinació que m'agrada molt

    ResponElimina
  2. Un plat molt ben decorat amb el puré de poma el trosset de menta i a més és boníssim!!!

    ResponElimina
  3. Ha d'estar boníssim, i sense massa complicació.
    La poma amb el porc lliga moltíssim.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. que buena combinacion y veo que te gusta el punto de la carne como a mi,una receta para triunfar
    Buen finde

    ResponElimina
  5. La combinació de fruita amb la carn de porc queda perfecta.
    T'ha quedat al punt just de cocció!

    ResponElimina
  6. Una recepta de diumenge! i amb la carn al punt que m'agrada, quina pinta
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Aquest puré de poma d'acompanyament, no tardaré en fer-lo!

    ResponElimina
  8. Que buenooooo
    La presentacion es de lujo, preciosa. Besos

    ResponElimina
  9. Això de poder comprar la carn per peces és una sort...saps el que compres! M´agradat aquest plat de diumenge que ens presentes. El puré de poma, o la poma, lliga molt bé amb la carn...i ja no et dic si l´acompanyes amb la reducció de porto.

    ResponElimina
  10. molt ben cuit i molt ben acompanyat, Quima!

    ResponElimina
  11. Un bon dinar de diumenge!!! i una combinació boníssima!

    ResponElimina
  12. El porc amb la poma combina molt bé, deuria ser molt bo.

    ResponElimina
  13. Buenas tardes Quima. Que buen plato que has preparado, te ha quedado de maravilla este solomillo de cerdo, con ese puré de manzana y la reducción de Oporto. Tiene un colorcito extraordinario, que delata como tiene que estar.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  14. Ostres Quima, com t'ho curres, eh?? cada vegada que miro el teu blog m'entra un no sé que per cuinar, ja,ja,ja. No tinc molt de temps però vaig fent cosetes, menys de les que voldria, però és així. El que faig més sobint són melmelades.
    Vinga Xef! segueix així. Petons

    ResponElimina