En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 20 d’octubre del 2013

SARSUELA DE PEIX

Avui he fet un plat que crec que feia molt i molts anys que no en feia .......SARSUELA DE PEIX.  He aprofitat que es la festa major i que a més només erem nosaltres quatre a dinar per fer-lo. Ahir vam fer el dinar amb la familia i perquè tothom pugui gaudir de la festa sempre anem a dinar de restaurant i així tots fem festa, aixi que avui poca feina per fer el dinar. Jo  ho fet amb peix congelat i també ha sortit molt bona. Una de les raons (a part del preu del fresc),  que hem va fer decidir pel peix congelat va ser que ahir era imposible anar a la peixateria a comprar el peix fresc. 
L'he fet com a mi m'ha semblat ja que feia tants anys que no enfeia que ni recordo com ho feia, el resultat ha sortit bó i aixó sí prepareu pa que el suquet es per anar sucant i no parar. 
INGRESIENTS : (per a 4 persones) 
4 cuetes de rap (jo de la sirena)
4 rodanxes de rosada
8 gambes
 (si ho preferiu podeu posar-hi escamarlans, a casa ens agraden més les gambes)
4 sepies petitones
musclos i cloisses
1 got de vi blanc
brou de peix

PEL SOGREGIT:
1 ceba gran
1 pebrot verd
6 cullarades de tomaquet natural triturat

PER LA PICADA:
15 ametlles torrades
3 grans d'all
julivert
1 tros de pa fregit o bé 4 ó 5 palets 
  • Primer de tot 24 ó 36 hores abans posarem el peis en una escurridora a la nevera perqué es vagi descogelant. 
  • A la cassola on volguem fer la sarsula hi posem una mica d'oli d'oliva i hi posem les gambes, uns dos minuts de cada costat i les reservem. Un cop tretes les gambes Hi posem les sepies I les deixem coure uns 5 minuts i tambés les reservem. 
  • En aquest mateix oli hi farem el sofregit, piquem la ceba, el pebrot i l'all ben petit i ho posem a la cassola. Un cop comennci a enrossir-se hi afegim el tomaquet i a mi m'agrada posar-hi una cullarada de pebra vermell dolç. 
  • Deixem que es cogi bé el tomaquet i hi afegim una got de vi blanc hi hi tornem a posar les sepies i les deixem coure uns 25 minuts. Si fa falta hi posem una mica de brou. Després hi posem els musclos i les petxines. Quan s'hagin obert les retiremi traien una clova dels musclos.
  • Mestres es van couent les sepies agafem el rap i la rosada i el salpebrem, enfarinem i el posem en una cassola amb oli ben calent i a foc fort. Ens interesa que es quedi ben rosset per fora, ja que per dintre
  • ja es coura quan ho posem a la cassola. 
  • Afegim el rap i la rosada, i les gambes a la casola, Si cal hi afegim més brou, ja que practicament ha de quedar cobert i ho deixem coure uns 10 minuts més. 
  • Fem la picada en el morter I l'afegim a la cassola. Jo aquest pas l'he fet a l'hora d'escalfar-ho, ja que ho fet al matí i al migdia només ho he tingut que escalfar. Hi he posat la picada i l'he posat al forn a gratinar i ja m'ha servit per escarfar-ho. 
  • Ara només ens quedar portar una mica de pa i un bon vi blanc i a disfrutar. 


14 comentaris:

  1. Quima, un plat de peix, de diumenge, BONISSIM

    ResponElimina
  2. Amb una copa de cava o vi blanc per acompanyar, oi? Un plat imprescindible pels bons gourmands.

    ResponElimina
  3. uau, és que realment és un plat de Festa major, eh?
    Per fer anys que no en feies, t'ha quedat sensacional :)

    ResponElimina
  4. desde luego Quima es un plato festivo de categoria y siempre quedas bien y los comensales agradecidos de poder disfrutarlo,fantastico este tuyo¡
    Bona setmana

    ResponElimina
  5. M'encanten aquestes cassoles. La sarsuela, si està ben feta, sempre és deliciosa. La teva sembla excel·lent, Quima!!

    ResponElimina
  6. Caram Quima! Quina bona pinta que fa aquesta Sarsuela, és un dels meus plats preferits...i després de menjar-la, sucar pa amb la picada que queda al plat!!
    Petons

    ResponElimina
  7. oh si m'agraden aquestes cassoletes de peix!. La sarsuela és d'aquells plats que menjaria sovint si no fos pel preu... T'ha quedat una cassola d'aspecte espectacular!, a reveure!

    ResponElimina
  8. Oh Quima no t'ho creuràs però m'encanta el suquet de peix o sarsuela i sempre que veig receptes em quedo embobada i me les llegeixo però no m'he atrevit mai a fer-la tinc por de que el resultat sigui un desastre, aquesta teva fa tant bona pinta que puc sentir l'oloreta que feia :-)

    ResponElimina
  9. Buenos días Quima. Pedazo de plato que nos dejas hoy, esta zarzuela de pescado esta para chuparse los dedos, con toda esa variedad de buenos ingredientes que le has puesto.
    Yo también para este plato, prefiero las gambas.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  10. Quina pintassa aquesta sarsuela! no dubto pas que havia d'estar boníssima, un plat de luxe!

    ResponElimina
  11. Fantástica, quina bona pinta !!
    Salutacions
    Joan i Sara

    ResponElimina