En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 27 d’abril del 2014

GALETTE DE MADUIXES

Vaig veure en diferents blogs aquestes postres anomenades GALETTES, i hem va picar la curiositat. Desprès de llegir amb calme les receptes i informar-me una mica que aquesta recepte era tipica de la regió de la Bretanya francesa vaig decidir fer-la. La massa la vaig fer igual que la que va fer la Joaquina de LA COCINA DE LOS INVENTOS i per el farcit hem vaig guiar pel blog de COM A CASA RES
Si us tinc que ser sincera, la massa l'he trobat molt bona; però el farcit i les fruites cuites no m'acaben de convèncer. La propera vegada ho faré amb tamany individual que al hora de tallar-lo es una mica delicat. 
INGREDIENTS :
Per la massa:


130 grs. de farina
2 cullarades de sucre
85 grs.  de mantega
2 cullarades de formatge d'untar
1 cullarada de suc de taronja


Pel farcit:
85 grs. de farina d'ametlla
Mermelada de maduixa
500 grs. de maduixes
Sucré moré
ametlles laminades
  • Posem la farina, el sucre i la mantega en un bol i ho remenem. Ens ha de quedar com sorra, llavor hi afegim el formatge fresc i el suc de taronja i ho remenem fins que ens quedi tota la massa  fent una bola. 
  • L'emboliquem amb paper film i la deixem reposar 30 minuts a la nevera. 
  • Un cop passat els 30 minuts l'estirem amb un rodat donant-li forma rodona. 
  • Hi posem una fina capa de melmelada i a sobre hi psoem la farina d'ametlla. 
  • Hio posem les maduixes que previament haurem tallat a trosset ( ben exutes millor si les exuguem amb paper de cuina), procurant que el farcit no ens arribi fins al final de la massa. Ens ha de quedar uns 4 cms sense farcit. 
  • Doblem la massa cap a sobre el farcit per el regruix del voltant. 
  • Pintem la massa amb llet i per sobre hi posem sucre moré i les làmines d'ametlla. També posem una mica de sucre per sobre les maduixes. 
  • Ho posem al forn que previament tindres preescalfat a 180 º uns  30 minuts. Jo primer ho vaig posar amb el forn a dalt i baix sense aire calent I no va quedar ni daurada ni cruixent, llavors vaig posar-hi aire calent i ho vaig deixar uns 10 minuts més. 
  • Un cop està cuita la deixem refredar , i per sobre hi posem sucre glas.

diumenge, 20 d’abril del 2014

MINI MONES 2014


 Avui dia de Pasqua i demà dilluns de Pasqua es dia de mones. Es habituals veure a les pastisseries, els padrisn sortin tot cofois amb la mona pel fillol io la fillolla, encara que cada vegada veig més gent que les elabora a casa seva ................. serà pel que val una mona de pastisseria? o per la satisfacció que dona poder fir ........l'he feta jo !!!
Bé sigui comprada o feta casolana, i encara que no sigui padrina de ningú, m'agrada fer la mona i com que aquests dies ja anem una mica carregats de tortell, bunyols ........... i avui erem poquets he decidit fer mones individuals, i així segur que no en menjariem més del compte .........

L'he fet tipus sara, amb crema de mantega i granet d'ametlla i per decorar un parell de bombons amb forma d'ou que per les mides de les mones anaven perfectes. 
La recepta del bescuit i de la crema de mantega la trobareu AQUI
Ja fa uns dies que vaig fer un parell de bases de pastissos , que un cop freds guardo al congelador i així va molt bé per el dia que necessites fer un pastis. El dia que els vaig fer; vaig fer-ne també d'individuals, ja que les SARES en agraden molt . 
Aquest matí només he tingut que fer la crema de mantega. He posat amb una espàtula crema de mantega al voltant del pastisset, llavors els he passat per el granet d'ametlla que ja tenia torrat i la resta de la crema de mantega l'he posat en una màniga pastissera amb una boquilla rissada petita i he decorat la part de sobre. Un parells de bombons en forma d'ou i com no les plomes i un pollet. 

dijous, 17 d’abril del 2014

BUNYOLS 2014

 Arriba setmana Santa i  amb ella el temps de fer bunyols ó "brunyols", com dienm a la provincia de Girona.
No us posaré la recepta ja que es la mateixa que faig cada any. Jo els vaig fer ahir ja que per questio de temps  m'anava millor. Mal està que ho digui jo , però han quedat bonissims.
Demà en aré una altre tanda, ja que tinc un dinar de veisn i haig de portar psotres, així que que millor que uns postres tipiques d'aquest dies.
La massa despres d'haver llevat
Preparats per anar a la fregidora

dilluns, 14 d’abril del 2014

BACALLA A LA MUSELINA D'ALL GRATINAT SOBRE LLIT DE PATATES

Si pregumtem un plat tipic de la cuaresma,  crec que tothom ens respondria : EL BACALLÀ.
Es molt versàtil i fins hi tot m'atreviria a dir que hi ha tantes receptes diferents com dies té l'any. El podem fer de moltes manres diferents i, es una plat bó que a més no requereix molt de temps per preparar-lo. 
Ja feia dies que tenia ganes de probar-lo a la muselina i aquest diumenge m'hi vaig posar. He de dir que va encantar i que no serà l'ùltima vegada que el faci.
INGREDIENTS:
2 talls de bacallà per persona
1 patata mitjaneta
tempura

PER LA MAIONESA:
1 ou
3 grans d'all
oli d'oliva
sus de llimona
sal
  • Si el bacallà es salat l'hem de posar a desalar amb aigua Un parell de dies abans , i anar-li canviant l'aigua dos cops al dia. També el podem comprar congelat al punt de sal, que avui dia es troben talls molts bons, llavors; només tenim que posar-lo en una escurridora a  descongelar.
  • Pelem les patates i les tallem a rodanxes de 1/5 cm. amb la mandolina va molt bé. Les rentem i les eixugem amb paper de cuina.  Les fregim a la fregidora i un cop cuites les posem sobre paper per treure l'excés d'oli. 
  • Preparem la tempura, tal i com indica el fabricant,  i hi pasem el bacallà. Jo el vaig posar sobre una reixeta per treure l'excés de tempura. 
  • El fregim en una paella amb abundant oli ben calent, i un cop cuit el posem sobre paper absorbent. 
  • Per fer la maionesa: pelem i tallem ben petits els alls I el posem al vas del turmix, amb una mica de suc de llimona l'ou, la sal i l'oli d'oliva (la quantitat d'oli dependrà de la quantitat que en volguem fer. 
  • Posem el turmix dins el vas fins el fons i ho triturem tot sense aixecar el braç de la batedora dels fons del vas, fins que veiem que ens comença a quedar una pasta espesa i que ja no hi queda oli, llavors podem anar movent la batedora amunt i avall.
  • Un cop feta la maionesa preparem per gratinar-lo. 
  • En una plat que pugui anar al forn hi posem les patates al fons, com si fessim un llit, les salpebrem una mica i hi pdem posar alguna espècia,  a sobre hi posem els talls de bacallà, jo hi poso el costat de la pell a sota. 
  • A sobre cada tall de bacallà hi posem la maionesa (que ens quedi ben cobert) hi ho posem al forn a gratinar. 
  • Servir el tall de bacallà juntament amb algunes patates i ja tenim el plat a punt. 


diumenge, 6 d’abril del 2014

BRAÇ DE GITANO

Ja feia dies que tenia ganes de fer un braç de gitano i fullejant la revista POSTRES de LECTURES, vaig veure aques i vaig decidir fer-lo . Crec que la massa es practicament igual, el que canvia es el farcit i la decoració exterior. A casa comq ue ens agrada més la crema vaig canviar la nata per crema pastissera. 
 INGREDIENTS:
3 ous (la recepta portava 4 )
100 grs. de farina
1oo gr. de sucre
la ratlladura de 1/2 llimona
 sucre glas per decorar
  • Separem els rovells de les clares i les muntem a punt de neu amb el sucre i hi afegim la ratlladura de llimona. 
  • batem els rovells i els incorporem a les clares amb suavitat. 
  • Hi afegim la farina tamissada i ho remenent amb moviments amb enolvents amb una espàtula fins que ens quedi una massa homogènea. 
  • Posem paper  o un silpar sobre una plata del form i hi posem al massa en forma de rectangle. Ens ha de quedar de un cm. de gruix aproximadament. 
  • La posem al forn que tindrem escalfat a 180 º dalt i baix uns 10 minuts. No ens ha de quedar massa cuita la massa; ja que sino al enrotllar-le es trencaria, però si ens queda massa crua s'ens enganchara al drap. El millor es presionar una mica amb el dit i si la massa torna al seu lloc està cuita, si per el contrari ens queda enfonsat es que necessita uns minuts més. 
  • Un cop esta cuita la tombem sobre un drap humit, per tal que la part rosseta quedi a saota. Retirem el silpar o paper del forn i amb el drap humit l'enrotllem i la deixem aixi mentre es refreda. 
  • Un cop freda ja podem farcir-lo amb el que més ens agradi, nata, crema pastissera, trufa, crema de llimona.... etc. 
  • recepta de lemon curd AQUI
  • recepta de trufa AQUI
  • recepta de crema pastissera AQUI


dimarts, 1 d’abril del 2014

CUA DE VADELLA A L'OLLA EXPRESS AL VI NEGRE

Aquesta cua de vadella la vaig fer el dia del meu cumple. La vaig fer com diriem......... per casualitat o a falta de tenir la peça de vadella que volia .......... ja ho diu el refrany que el sabater es el que va més mal calçat... Havia encarregat a principi de setmana,  una llata al majorista on treballo, però ja sé que tinc que tornar-li a recordar abans no s'acabi la setmana, i la casualitat va fer que precisament el dijous hem trobes malament I no pogués anar a treballar .............. ni m'hen recordaba de la llata i menys pensava amb el dinar del diumenge ............ bé el divendres ja vaig poder anar a treballar i quan pregunto si m'havia guardat la llata, hem diu ...................ostres NO! , no hi he pensat més i aquesta setmana no n'ha sobrat cap ( normament aquest temps sempre en sobren)........... no passa res demà ja aniré a la carnisseria.  LLavors hem comenta ......Has fet mai cua de vadella ? ............. NO , va ser la meva resposta ........... es molt bona, si vols en tinc dues .............i com que m'agrada provar coser noves , li dic .........d'acord ja les pots tallar que les faré.
Hem feia una mica de por, ja que pensava que al jovent no li agradaria massa (per precaució vaig rostir un pollastre) i per sorpresa meva, tothom va voler cua de vadella, la van trobar bonissima . 
La vaig fer a olla expres, d'una recepta d'en KARLOS ARGUIÑANO .
 INGREDIENTS:
2 cues de vadella
1 ceba
2 porros
2 pastenagues
1 cabeça d'alls
1 l. de vi negre
aigua
oli d'oliva
  • Primer salpebrem el trossos de cua. 
  • posem oli d'oliva en una cassola, enfarinem el trossos de cua , els posem a la cassola i els daurem. Reservem. 
  • Posem una mica d'oli d'oliva a l'olla express i hi pochem la ceba el porro i les pastanagues. Un cop pochades hi posem la cua, la cabeça d'all i el vi i una mica d'aigua (ens ha de cobrir tota la carn) tapem hi ho deixem uns 40 minuts un cop comenci l'olla a bullir. 
  • Aquest procés millor fer-lo el dia abans. 
  • A l'endemà posem la cua en una cassola i passem el suc pel turmix per triturar les verdures, i el posem a la cassola hi li deixem fer la xup xup, una bona estona, fins que veiem que la carn es desenganxa de l'os. 
  • Per saber quan està cuita , la cua ha de quedar que només de tocar la part de carn amb la forquilla es desenganxa sola. 
  • La podem servir acompanyada d'uns bolets saltejats o bé  d'unes patates. 

LLLLLLLLLLLLL