Jo sempre faig els "brunyols", pel dimecres Sant, o Dijous Sant, tal i com ho havia vist fet sempre a la meva mare i a les veines del poble. Recordo que el dijous Sant era festa anys enrera i es feia un ofici o misa a mitja tarda, i el tema de conversa de les dones era si havien fet el brunyols o no . Unes els acababen de coure; altres els tenien pastats i estaven llevant i els courien tant bon punt acabes la misa, altres aquest anys no m'han quedat tan bé com l'any passat. També recordo aquella olor de brunyols que sortia de totes les cases i que cada veina t'en portava un platet per tastar-los, i tu feies el mateix amb els que havies fet tu .............bé d'això ja han passat uns quants anys .............però jo segueixo fent els brunyols per Setmana Santa .
Ja feia temps que tenia ganes de fer brunyols no tant elaborats com els que faig per setmana Santa I l'atre dia en el blog de la MARINA Tapa't de tapes, va posar una recepta de brunyols, i vaig proposar fer-ne aquest cap de setmana, però la recepta que posava ella era una mica elaborada; així que vaig seguir la que habia posat l'any anterior.
Jo vaig modificar una mica els ingredientes, ja que hem quedaba una massa molt liquida i vaig afegir-hi més farina .
Els resultat van ser uns brunyols molts esponjosos i que t'els menjaves d'una mossegada.
INGREDIENTS:
3 OUS
30 CL. de llet
250 grs. de farina
60 grs. de mantega
60 grs. de sucre
1 sobre de llevat
2 cullaradetes de matafaluga
- Barregem bé els ous amb el sucre.
- Hi afegim la llet, la mantega, el sucre, la matafaluga i la farina I ho remenem béfins que tinguem tots els ingredients ben integrats . Jo ho he fet amb un batidor de varilles.
- Ho deixem reposar una horeta. jo ho he posat sobre el marbre de la cuina tapat amb un drap.
- Posem l'oli a escalfar , millor en un cassò a recipient fondo, ja que els brunyols s'han de coure amb molt d'oli.
- Quan està ben calent (però que no fumeji) hi anem posar cullaradetes de la pasta i quan siguin ben rossets pels dos costats els posem sobre paper absorvent.
- Els arrebossem amb sucre i llestos per menjar.
Son una temptació cada vegada que entres a la cuina et venen ganes d'agafar-ne un.
En un parell d'hores estan fets, així que ideals per fer un diumenge al matí, o després de dinar per tenir-los a punt per berenar.
Us puc assegurar que volaran, la meva filla quan s'ha llevat , ha vist la plata sobre la taula de la cuina I s'en ha cruspit 5 per esmorzar i això que no li agraden massa. Si arriba a venir el meu fill a dinar no en quedaria cap ni un, perque aquest es un devora brunyols.
Ja veieu que escric brunyols, es que jo sempre ho he dit així.
Ha casa també n'hem fet cada any pels dies assenyalats! aquest any encara no n'he fet, i s'acaba el temps! a veure si tinc una mica de temps aquest dissabte. Hem sembla que intentaré fer aquesta recepta.
ResponEliminaSí que són bons! Jo he de fer més d´aqui a Setmana santa...
ResponEliminaBuenísimos, es de los postre se Semana Santa que más me gusta. Te quedaron estupendísimos
ResponEliminaBesos
mmmm! Que bons que semblen! I a més, els has fet amb matafaluga! No sé perquè però m'hi agrada més que l'anís, però no en vaig trobar quan els vaig fer :-( Gràcies per la menció al post, m'ha fet molta il·lusió!! I felicitats per l'èxit, a la teva filla ja veig que no li agraden gaire... oi? hi hi hi. Petonets
ResponEliminaTenen una gran presencia. Felicitats ;)
ResponEliminapero que bons!!! en menjaria a tothora de bunyols! petons
ResponEliminaQué buñuelos más ricos te han quedado Quima...........El corte se ve muy esponjoso............Besitos :D
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Doncs ràpids i molt bons!!! Petons
ResponEliminaJa fa oloreta a bunyols, i si son més ràpids molt millor. Petons,
ResponEliminason divinos y irresistibles
ResponEliminapeto
Quima qué ricos te han quedado y se ven facilitos....besitos y feliz puente
ResponEliminaQué buena pinta Quima!!
ResponEliminahice la semana pasada tus otros buñuelos, lo que tienes agujerito, estaban deliciosos. No me dió tiempo ni de hacerles una foto para enseñártelos. Congelé unos cuantos y los hemos comido hoy, estaban riquísimos.
Estos los prueblo seguro. Muchas gracias por compartirlos guapa.
Ptons.
Quima, provaré la teva recepta.
ResponEliminaSon mes fàcils que els que jo faig i tenen una pinta extraordinaria.....
Petons
Hola !!!aquets bruyols son molt esponyosos, amb quedo amb la recepte, el llevat es tipus royal o de pa ??
ResponEliminapetonets.