Vaig estar mirant alguns blocs , per veure si la massa quebrada ere més o menys igual i un cop ben assebentada vaig improvisar una mica.
INGREDIENTS: van sortir unes 12 tartaletes
150 grs. de farina de rebosteria
50 grs. de farina d'ametlla
1 ou enter
30 grs. de sucre
125 gr. de mantega
un pessic de sal
PER DECORAR:
Maduixes i Kiwi
PER LA CREMA PASTISSERA:
250 ml. de llet
50 grs. de sucre
2 rovells d'ou
20 grs. de maicena
canella i pela de llimona
PER ABRILLANTAR:
1/2 vas de sucre
1/4 de vas d'aigua
1 fulla de gelatina
PER ABRILLANTAR:
1/2 vas de sucre
1/4 de vas d'aigua
1 fulla de gelatina
PRIMER FAREM LA MASSA QUEBRADA
- Barregem la mantega que la tindrem al punt de pomada, amb la farina,l'ametlla, la sal i el sucre . Ens quedara una pasta com sorra.
- llavors hi afegim l'ou i ho remenem bé. Ens ha de quedar una massa fina, però no l'hem de amassar massa, ja que sino ens quedaria dura.
- Un cop tenim la massa l'emboliquem amb paper film i la posem a la nevera
Mentre la massa reposa fem la crema pastissera.
- primer farem la crema pastissera, posem la llet en un cassò que pugui anar al foc juntament amb el canó de canyella i la pella de llimona. (en reservem una mica apart)
- Quan arrenqui el bull hi tirem el sucre i deixem que es refredi una mica .
- En un altre bol barregem el dos rovells d'ou juntament amb la mica de llet que teniem reservada i la maicena.
- Quan la llet s'hagi atemperat una mica; la afegim a la barreja dels ous i la maicena I ho remenem be.
- La posem en un cassó que pugui anar alfoc I anem remenant continuament.
- quan comenci a espesseir la retirem del foc i la posem en una màniga pastisser ai la guardem a la nevera.
- Un cop ha passat et temps de repós (1 hora com a màxim) agafem la massa i la posem entre dos papers per anar al forn i amb el rodet l'estirem bé.
- Ens ha de quedar una làmina ben fina .
- Preparem els motlles untant-los amb mantega. JO com que no tenia motlles de tartaletas, vaig fer servir uns de fer flams que eren una mica amples i baixos.
- Amb un aro o un got tallem la pasta a la mida dels motllos que fem servir.
- La posem amb compte en els motlles i amb els dit ho coloquem bé.
- Els punxem amb una forquilla i els enfornem, a 180º 10 nimuts. Jo passat aquest temps encara eren molt blanques i bavaig posar-hi aire calent uns 3 minuts més.
- Els traiem del forn i les deixem refredar.
- Desfem al microones 50 grs. de xocolata i amb un pincell pintem les tartaletes per dintre, i ens evitarà que amb la crema ens quedin tobes (aquest truquillo el vaig veure al blog la cocina de Frabisa, per cert amb unes receptes i fotos precioses)
- Deixem refredar uns minuts la xocolata i agafem la crema pastissera de la nevera hi hi posem una capa de crema.
- A sobre hi posem les fruites que hagim escollit.
- Les pintem amb l'almibar que previament haurem fet posant a bullir l'aigua i el sucre i quan bulli hi afegim la gelatina hidratada.
QUINES TARTALETES!, fetes de cap a peus per tú!, tenen un aspecte que convida a la mossegada directa!!!. Amb aquests colors ens animem una mica més tots aquests dies grisos i lletjos...Una abraçada Quima!
ResponEliminaSón una bendició!!! Uauu!!...Aquesta recepta és imprescindible en qualsevol blog...
ResponEliminaCom tu m´agrada dedicar els diumenges al mati a preparar un bon dinaret i a fullejar revistes... Unes tartaletes precioses y perfectes.. com m´agrada també combinar la crema i la fruita.... petons,
ResponEliminaideals per després d'un bon dinar!!! petonets Quima
ResponEliminaunes tartaletes perfectes i bonísimes
ResponEliminaSón uns pastissets maquíssims!
ResponEliminaQué buena pinta tienen esas tartaletas de frutas............Se ven muy ricas.........Besos
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Sempre venen de gust, unes tartaletes així un diumenge. I si no s'han de fer massa estona abans millor! Veig que la massa porta ametlla, també. això les deu fer molt aromàtiques! M'encanten, Quima
ResponEliminaQuè bones!
ResponEliminaoohh oohhh elmeu postre preferit! m'encantaaa! petonets
ResponEliminaOstres quina bona pinta, m'ha entrat salivera de fer-ne!!
ResponEliminaQuima aquestes Tartaletes amb crema i fruites t'han quedat super be i tenen de ser molt bones.
ResponEliminaUna delicia de tartaletas las que nos has prepardo, muy ricas, sanas y vistosas. Ademas la masa quebrada que has utilizado es casera, lo que creo que le da aún mejor textura. Un lujo el poder degustar esas buenisimas tartaletas.
ResponEliminaUn beso Paco
Unes postres delicioses, així individual queda super bé!! Les postres amb crema m'agraden molt!
ResponEliminaCon estas tartaletas queda un postre genial y muy ricas, la crema con las frutas queda una combinación muy buena.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Uauuuu, que delicia de tartaletas, un broche de oro para la mejor comida o cena ¡¡¡me encanta!!! Te han quedaddo fantásticas
ResponEliminaun besazo enorme y feliz finde
Qunia bona pinta que fan aquestes tartaletes!
ResponElimina