En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 13 d’abril del 2011

FIDEUÀ


La recepte que us presento avui es molt corrent, però no per això menys bona. He de dir que hem va costar trobar-li el punt; ja que no atinaba amb els tipus de fideus o la manere de fer-los, i crec que degut això era un plat que no feia gaiere soveint , ja que no entusiamabaa ningú, però la cosa va canviar quean hem varen explicar aquesta recepta i els vaig probar.
INGREDIENTS:
1 paquet de fideus del nº 2
1 ceba
tomaquet
brou de peix
1 sepia
escarmarlans o gambes
musclos
cloises
Tallem la ceba ben petitona i la posem a sofregir en una cassola amb una mica d'oli d'oliva, quant esta ben dauradeta hi afegim el tomàquet i deixem que es cogui una miqueta, després hi afegim la sepia i la deixem coure a foc baix, i tapem la cassola, normament amb l'aigua que deixa anar ja ni ha prou perquè es cogui, sinó hi podem afegir una miqueta d'aigua fins que estigui ben tova. Quan la sepia està cuita hi posem el musclos i les almejas perquè s'obrin.  Traiem toto el sofregit de la cassola i el reservem . 

A la mateixa cassola hi posem una mica d'oli d'oliva i ja podem posar-hi els fideus per rossejar-los. Han de quedan ben rossets, aixó els tenim que anar remanant perquè no s'ens cremin.

Si us hi fixeu han de quedar ben marronets. Quan ja estiguin ben rossejats hi tornem a tirar el sofregit que teniem reservat.

Arribat a aquest punt j ahi podem posar el brou, els escamarlans i que es vagi couent, ho rectifiquem de salt i si s'ens queda sense brou ni afegim una miqueta més fins que tinguem el fideus ben cuits, o al punt que cadasqu li agradin.

Si us agrada que quedi ben sec sense gens ni mica de suc, quean us falti una miqueta per la cocció poseu la casola al forn a gratinar i a més us quedaran el fideus de sobre tos de punta.
El brou de peix el feu com tingueu costum de fer-lo, oen el seu cas els que venen ja preparats també van bé.
Normalment es menja amb allioli, però com que a mi no màgrada, no ni faig . Aixó va a gust del consumidor. o del que cuina

9 comentaris:

  1. Quima, a casa sempre estem disposats a menjar-nos una bona fideuà!
    I la teva és extraordinaria!!!!
    Petonets maca,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Ja saps que jo no soc de cuinar , pero l'unic que em surt força bé es l'arrosejat. El faig mes o menys com tu pero jo faig servir el fideus de cavell d'angel. roser

    ResponElimina
  3. En casa nos encanta la fideuá. Con esos ingredientes sólo puede estar no buena, buenísima.
    Besos

    ResponElimina
  4. Doncs si, té molt bona pinta!!! Qui te la va explicar en deu saber un munt, jejejeje! Jo no n'acostumo a fer, som més d'arossos però ens agrada, un bon plat de diumenge.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Ese es un plato buenisimo¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
    Besos

    ResponElimina
  6. Quima te ha quedado deliciosaaaa. besitos y feliz día.

    ResponElimina
  7. De corrent no té res, a mi em sembla un plat de diumenge de luxe!

    ResponElimina
  8. Hola, soy de las Islas Canarias, entré al ver tu blog en Carles, he vivido años en Catalunya y me gusta mucho su gastronomía, en mis Islas es diferente pero tenemos platos riquisimos, típicos de cada Isla, creo que podríamos intercambiarnos alguna de tus aficciones, me encanta tu blog.
    Conozco Banyoles y su lago, un lugar muy bonito, creo que conozco casi toda Catalunya, lo menos es Lérida.
    Enhorabuena, y saludos desde Las Islas Canarias.

    ResponElimina
  9. hola quima sta tambien la he hecho me ha quedado buenisima,gracias,saludos desde banyoles

    ResponElimina