En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 25 d’abril de 2011

MONA DE PASCUA

Hasta hem fa una mica de vergonya posar la meva mona, ja que les que he vist fins ara, son autentiques  meravellas: He de dir que aquest any he hagut d'improvisar del toto, per la manca de previsió.No sé si es cosa de la edat o que el dissabte el meu fill hem va fer aixecar a les 7 del matí per amasar una altre tanda de brunyols, i que el dissabte hem semblava festiu del tot............... que quan al vespre hem va trucar la meva filla preguntant-me si menjariem mona l'endemà , dons no tenia ni ous de xocolata comprats ni res per la decoració, ni tan sols tenia prous ous a la nevera per fer la que volia fer .................mare meva tot van se presas i per por de que l'endemà anés a la fleca-pastisseria on compro el pa i no tinguessin res de xocolata per adornar, vaig anar al super i vaig agafar un paques de kinder xocobons per tenir alguna cosa per decorar la mona ........ si ja sé que no tinc excusa, ja que encara hem vaig descuidar de comprar ous .................mare meva el que fa l'edat o simplement la falta de previsió .
Ara he de dir que dolenta no hem va quedar, ja que ara en queda un trosset molt petitó I aixó que a casa només som quatre per menjar-nos aquesta mona.

 INGREDIENTS

Pel pa de pèssic
5 ous.
125 gr. de sucre
150 gr. de farina
1 sobre de llevat.
mantega per untar el motlle

PREPARACIÓ

Batre els rovells amb el sucre fins a obtenir una pasta blaquinosa ( jo ho faig amb un batedor de varilles elèctric).

Afegir-hi la farina i el llevat passats pel colador o sedàs. Barrejar bé. Batre les clares d' ou a punt de neu i també les afegim a la barreja de farina i rovells. ( Barregem amb compte, amb una espàtula, com si les emboliquéssim).

Posem la pasta en un motllo, untat amb mantega, d' uns 18-20 cm. I ho posem al forn, preescalfat, durant uns 20-25 min a uns 200 graus. 
 PER FER LA TRUFA :

TRUFA

Ingredients:
40 grs de xocolata al 70%
200 grs de nata per muntar
20 grs de sucre

Elaboració:
Trossejar la xocolata. Escalfar la nata amb el sucre i barrejar fins que es dissolgui el sucre. Abocar la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Muntar amb les varilles elèctriques com si fos nata muntada.

vaig fer la trufa el dissabte i el diumenge al matí la vaig farcir. He de dir que m'hauria agradat per sobre posar-hi yema; però com us he dit abans entre el brunyols I la mona vaig calcular malament el ous que necessitaria aquesta setmana i vaig fer cur, així que vaig haber de canviar la decoració. 
Perqué no hi hagués tanta trufa al voltant hi vaig posar una mica de crema de mantega  i granet d'ametlla que ja tenia torrat. 

CREMA DE MANTEGA

100 gr. de sucre
65 ml. d' aigua
300 gr. de mantega

Preparem la mantega

La posem uns minuts al microones perquè s' estovi una mica. Amb el sucre i l' aigua fem un almívar (el coem a foc lent fins que veiem que vol començar a espessir-se). El deixem que es refredi . En reservem unes cullerades per untar el pa de pessic. Posem la mantega en un bol i barrejant amb el batedor de varilles elèctric ( o manual), hi anem afegint l' almívar. Ens quedarà una crema untosa. 

Con veieu no va ser tan desastrosa com semblava, ja que al mati quan vaig anar a la fleca vaig trobar les plomes i els pollets i així va semblar més una mona 

13 comentaris:

  1. qué rica y qué bonita te ha quedado. Una delicia.
    Besos

    ResponElimina
  2. Doncs jo trobo que t'ha quedat sensacional! La cuina ja té això: s'ha de saber improvisar! ;)

    ResponElimina
  3. Quima! aquesta mona també és d'una srtista!!! t'ha quedat fantàstica!!! Bona setmana!

    ResponElimina
  4. no, si ja dic jo que ets tota una marasa. a mi em pasa aixo i vaig directament a la pastiseria a buscarne una . quin esstres .....
    roser

    ResponElimina
  5. Vergonya!!! si vas fer tot això que dius jo diria això mateix, una marassa!!! T'ha quedat super maca, i segur que era boníssima!
    Una abraçada Quima.

    ResponElimina
  6. Quima, no sé quins pèls li trobes a la teva mona! Si t'ha quedat genial!!
    Petons!

    ResponElimina
  7. T'ha quedat genial i aquesta xocolata al mig.... per llepar´se els dits
    petonets

    ResponElimina
  8. Crec que t' ha quedat prou maca, i axió que vas haver d' improvitzar. I segur que era molt bona perquè la foto del tall és una delícia.

    ResponElimina
  9. Hola Quima, guapa tu

    segur que estava molt bona

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Quina gràcia, amb les virutes al voltant sembla que els pollets surtin de dins el pastís!, una cucada de mona!

    ResponElimina
  11. Gràcies pels vostres comentaris. Amb comentaris així, la moral està pels nùvols. Mercè, dons ara que ho dius si que fa l'efecte de que surten de dintre. No hi habia caigut.
    Gràcies.¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  12. Sort que no tenies res a la despensa perquè si no ens prepares una torre eifeel de xocolata, jajaja, t'ha quedat perfecte encara que sigui improvisada.

    ResponElimina
  13. A mi em sembla que t´ha quedat maquíssima!!! un petonet

    ResponElimina