Ara he de dir que dolenta no hem va quedar, ja que ara en queda un trosset molt petitó I aixó que a casa només som quatre per menjar-nos aquesta mona.
INGREDIENTS
Pel pa de pèssic
5 ous.
125 gr. de sucre
150 gr. de farina
1 sobre de llevat.
mantega per untar el motlle
PREPARACIÓ
Batre els rovells amb el sucre fins a obtenir una pasta blaquinosa ( jo ho faig amb un batedor de varilles elèctric).
Afegir-hi la farina i el llevat passats pel colador o sedàs. Barrejar bé. Batre les clares d' ou a punt de neu i també les afegim a la barreja de farina i rovells. ( Barregem amb compte, amb una espàtula, com si les emboliquéssim).
Posem la pasta en un motllo, untat amb mantega, d' uns 18-20 cm. I ho posem al forn, preescalfat, durant uns 20-25 min a uns 200 graus.
PER FER LA TRUFA :
TRUFA
Ingredients:
40 grs de xocolata al 70%
200 grs de nata per muntar
20 grs de sucre
Elaboració:
Trossejar la xocolata. Escalfar la nata amb el sucre i barrejar fins que es dissolgui el sucre. Abocar la nata calenta sobre la xocolata trossejada i remenar bé fins que es fongui tota la xocolata. Deixar refredar a la nevera, millor d’un dia per l’altre. Muntar amb les varilles elèctriques com si fos nata muntada.
vaig fer la trufa el dissabte i el diumenge al matí la vaig farcir. He de dir que m'hauria agradat per sobre posar-hi yema; però com us he dit abans entre el brunyols I la mona vaig calcular malament el ous que necessitaria aquesta setmana i vaig fer cur, així que vaig haber de canviar la decoració.
Perqué no hi hagués tanta trufa al voltant hi vaig posar una mica de crema de mantega i granet d'ametlla que ja tenia torrat.
CREMA DE MANTEGA
100 gr. de sucre
65 ml. d' aigua
300 gr. de mantega
Preparem la mantega
La posem uns minuts al microones perquè s' estovi una mica. Amb el sucre i l' aigua fem un almívar (el coem a foc lent fins que veiem que vol començar a espessir-se). El deixem que es refredi . En reservem unes cullerades per untar el pa de pessic. Posem la mantega en un bol i barrejant amb el batedor de varilles elèctric ( o manual), hi anem afegint l' almívar. Ens quedarà una crema untosa.
Con veieu no va ser tan desastrosa com semblava, ja que al mati quan vaig anar a la fleca vaig trobar les plomes i els pollets i així va semblar més una mona
qué rica y qué bonita te ha quedado. Una delicia.
ResponEliminaBesos
Doncs jo trobo que t'ha quedat sensacional! La cuina ja té això: s'ha de saber improvisar! ;)
ResponEliminaQuima! aquesta mona també és d'una srtista!!! t'ha quedat fantàstica!!! Bona setmana!
ResponEliminano, si ja dic jo que ets tota una marasa. a mi em pasa aixo i vaig directament a la pastiseria a buscarne una . quin esstres .....
ResponEliminaroser
Vergonya!!! si vas fer tot això que dius jo diria això mateix, una marassa!!! T'ha quedat super maca, i segur que era boníssima!
ResponEliminaUna abraçada Quima.
Quima, no sé quins pèls li trobes a la teva mona! Si t'ha quedat genial!!
ResponEliminaPetons!
T'ha quedat genial i aquesta xocolata al mig.... per llepar´se els dits
ResponEliminapetonets
Crec que t' ha quedat prou maca, i axió que vas haver d' improvitzar. I segur que era molt bona perquè la foto del tall és una delícia.
ResponEliminaHola Quima, guapa tu
ResponEliminasegur que estava molt bona
mil petonets Susanna
Quina gràcia, amb les virutes al voltant sembla que els pollets surtin de dins el pastís!, una cucada de mona!
ResponEliminaGràcies pels vostres comentaris. Amb comentaris així, la moral està pels nùvols. Mercè, dons ara que ho dius si que fa l'efecte de que surten de dintre. No hi habia caigut.
ResponEliminaGràcies.¡¡¡¡¡¡
Sort que no tenies res a la despensa perquè si no ens prepares una torre eifeel de xocolata, jajaja, t'ha quedat perfecte encara que sigui improvisada.
ResponEliminaA mi em sembla que t´ha quedat maquíssima!!! un petonet
ResponElimina