En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 28 de maig de 2011

PASTISSETS D'AMETLLA I MADUIXES


Com us vaig explicar en unes entrades més enrera, pel meu cumpleanys hem varen regalar un llibre de postres i tot i que ja n'habia probat alguna de recepta, feia dies que tenias ganes de posar-mi amb calma.
Volia fer algunes postres amb maduixes, aprofitant que ara es quan són més bones. Aixi que després de donar-hi una ullada ja he tingut clar que faria aquests pastissets.
he de dir que no són gens complicats de fer, només que per la propera vegada, hauré de perfeccionar algunes cosetes, però pel demés el resultat ha estat d'alló més bò.
INGREDIENTS: per uns 12 pastissets
6 clares d'ou
185 grs. de mantega desfeta
125 grs. d'ametlles moltes
240 grs. de sucre glass
75 grs. de farina de reposteria
maduixes per docorar o cualsevol altre fruita.

Primerament escalfarem el forn a 200 º.
Posem les clares en un bol i les batem una miqueta amb una forquilla, només perque ens quedin barrejades.
Després hi afegim la mantega que hauren desfet al microones, l'ametlla molta,el sucre i la farina i ho barregerem amb una espatula o cullera de fusta, ben barrejat, procurant de que ens quedin els menys grumolls posible. Veureu que queda una masa una força liquida. Jo le agafat amb un culleró de la sopa per posar-la als motlles:
Omplim els motlles que previament haurem untat amb mantega fosa. Podem fer servir motlles individuals si en tenim , o si tenim els motlles de silicona per les madalenes. Els omplim i hi posem la fruita per sobre.
Els posem al forn uns 25 minuts més o menys, aixó dependrà del forn de cadasqú.
Jo els he posat 15 minuts amb el foc de baix i després 10 minuts amb el forn dalt i bais i aire calent.
Quan veiem que estan daurats els treiem i els deixem refredar 5 minuts i ja els podem desenmotllari hi posem sucre glas pel damunt.
 La presentació ha quedat una mica d'estar per casa però ja he vist en el que he fallat. Jo hi he posat les maduixes tallades en quatre trossos y formant una flor i desprès he vist que tallades així pesaven massa i s'enfonsaven. Així que la propera vegada les tallaré en lamines ben fines i ni posaré per tota la superficie.

En el libre només deia el temps del forn, però no si era la part de baix o dalt, així que en vistes, crec que la propera vedaga els posaré directament dat i baix amb aire calent i li treure una mica de temperatura  i potser amb menys temps ni haura prou.
De totes formas han quedar bonissims i almenys he començat a fer servir el llibre.
Espero que us agradi. 
BON PROFIT ¡¡¡¡¡¡

16 comentaris:

  1. Quima a vegades no ens queda estèticament com ens agradaria però, amb bons ingredients el bon gust està assegurat

    ResponElimina
  2. Aquests pastissets petits hem semblen divertits!!! Y si tenen maduixes molt millor.
    Un petonàs,
    Esther

    ResponElimina
  3. M´agrada fer postres individuals, i aquests tenen una pinta fantàstica. Petons

    ResponElimina
  4. jo............der¡¡¡¡, esto tiene unas pintas estupendas no......¡¡¡¡genial de no poder comer sólo uno¡¡¡¡.
    Lo probaré.
    Bsts

    ResponElimina
  5. T'han quedat uns pastissets molt apetitosos! I el llibre de rebosteria també fa molt bona pinta!!!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  6. Me encantan, son una delicia
    Besos

    ResponElimina
  7. Què bons han de ser!! T'han quedat fantàstics!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Aquest llibre promet eh perquè si totes les receptes són com aquesta...quin perill!!
    Un petonet

    ResponElimina
  9. Hola QUima,

    Que dius??? que no t'han quedat bé??? Però si són iguals que els del llibre!!!
    El que realment importa és que siguessin ben bons i d'això en fan molt bona cara.

    Petons

    ResponElimina
  10. Tienen que estár muy buenos y jugosos me gustan y además tienen una presencia muy bonita.
    Saludos

    ResponElimina
  11. A mi també em costa trobar el punt del forn quan provo una recepta nova... Però segur que igualment eren boníssims! Per berenar ara mateix me'n menjaria un ;)

    ResponElimina
  12. Oh, que bons aquests pastissets i que bonics!!
    Petons!

    ResponElimina
  13. Quima t´ha quedat molt bé...A mi també em passa amb les receptes del llibres; haurien de ser universals però no. De vegades posen unes mesures que no saps per on agafar-les.

    ResponElimina
  14. Buen estreno del libro!!! A veces pasa que las recetas no vienen con todos los datos: temperatura del horno, tiempo aproximado, etc, aunque cada horno es un mundo nos vale para hacernos una idea. De todos modos te han quedado fantásticos.
    Un besito

    ResponElimina
  15. Segur que són molt bons aquests pastissets, només veient els ingredients que porten.

    ResponElimina