Aquest son altres dels aperitius que vaig preparar per celebrar el cumple de meu marit.
Aquest xapinyons els podem tenir preparats amb antelació i justament al moment de servir-los els posem al forn i ja els tenim llestos. Quan tens convidats van molt bé aquest tipus de receptes, ja que et permeten organizarte i tenir-ho tot a punt per quan arribin , sense haber de estar preparant coses a l'ultim moment.
INGREDIENTS:
Xampinyons grossos 2 ò 3 per persona
Gambes pelades grossas 1 per xampinyo o bé dos de petites
oli d'oliva, julibert i un gra d'alls
Primer tallem el xampinyons arran del barret, els rentem bé i els sequem amb un paper de cuina ó bé el posem en una escorredora .
El
passem per una paella amb una mica d'oli d'oliva i els deixem enrrossir
perls dos costas, quan estan rossos els traiem de la pella i els
reservem.
Ara passarem per la paella les gambes. Quan estan fetes les reservem.
Montarem
las brochetas psant un xapinyo a la base i a sobre les gambes , ho
punxem amb un escuradents, i els anem posant en una plata que pugui anar
al forn.
Posem
oli d'oliva en el got del turmix hi posem el julivert (generosament) i
un gra d'all . Ho triturem ben triturat i ho tirem per sobre les
brochetes.
Ho posem al forn uns 10 ó 15 minuts I ja els tenim llstos per servir.
---------------------------------------------------
PERNIL ADOBAT AMB TOMATE
INGREDIENTS:100 grs. de pernil salat tallat ben fi
Uns quantes tomates madures (2 ó 3 dependra de lo grans que siguin)
Oli d'oliva
sal, pebre i especies de pollo
Aquesta
es una recepta que un cop l'has probat segur que repeteixes. Ni ha qui
en diu pernil a la montanyesa, hi ha qui hiposa formatge per sobre, però
a mi me la varen explicar així hi així la faig sense cambiar-hi res.
Agafem
la plata on volem posar-hi el pernil i hi posem al fons especies de
pollo, d'aquestes que tenen en tots els supers. A sobre hi posem el
pernil esmicolat ben petitonet:
ratllem les tomates hi amb l'ajuda d'una cullera l'escampen per sobre el pernil de forma que ens quedi tot ben cubert.
Hi tirem sal i pebre per sobre la tomate i despres un bon rajoli d'oli d'oliva.
Els tapem hi el deixem reposar unes tres o quatre hores.
A l'hora de menjar-lo el podem posar o bé a sobre torradetes o simplement sol.
Qué buena pinta tienen......... Seguro que estaban buenísimos.........Besos :D
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Apuntadissimes quenqueden, les receptes....sobretot m'ha agradat la del pernil adobat !!!
ResponEliminaPetonets.
Quin bon aniversari, el del teu marit! Els xampis m'han agradat molt, però això del pernil adobat... no té preu!!! Petons
ResponEliminaÉs veritat que aquests aperitius que pots tenir fets amb antelació van molt bé! El pernil adobat em semlba molt original.
ResponEliminaQuima, t'ha quedat fantàstic,tu copio i u faré.
ResponEliminaUna abraçada!!!
Quina fila que fa tot.Aquest pernilet es veu deliciós...
ResponEliminaQuima eso no se hace!!!!
ResponEliminaSi ya soñe con aperitivos 1º parte ahora que hago yo ????
Si me dices que hay una tercera ni me levanto de delante del ordenador.
Buenisimos.
Besos y feliz semana
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com
Ja vinc!!!!!!!!!!!
ResponEliminaHola Quima dinar a casa teva deu ser un autentic plaer!
ResponEliminaUns aperitius boníssims
Los otros me gustaron pero estos no se quedan atrás ejje, qué rico todo. besitosss
ResponEliminaSegur que tots van gaudir molt d'aquests entrants!!! fan molt bona pinta!!!
ResponEliminaUauu la recepta de pernil salat amb tomàquet m'ha sorprés! Que bo! Petons
ResponEliminaBuenas tardes Quima. Unos aperitivos exquisitos los que has preparado, tienen una pinta francamente extraordinaria.
ResponEliminaUn saludo Paco