La recepta d'aquest pastis la vaig treure del blog LA REPOSTERIA DE MIGUEL, que sino l'heu visitat , val la peno fer-ho, ja que fa unes postres bonissimes i amb una presentació i muntatage espectacular.
jo no tinc tanta trassa com ell en els muntatges i no vaig atrevirme a partir amb dues capes,tant el bescuit com la mouse; per por de no espifiar-ho, així que vaig fer simplement la capa del bescuit a sota i la de mouse a sobre.
INGREDIENTS BESCUIT :
100 gr. de mantega
30 gr. de Cacao en pols
120 ml. d'aigua.
80 ml. de llet
140 gr. de farina
150 gr. de sucre
1 cullaradeta de bicarbonat
1 Pizca de Sal.
2 ous .
50 gr. de xocolata negra ( jo 70 % de cacau)
1 cullaradeta d'estracte de vainilla
30 gr. de Cacao en pols
120 ml. d'aigua.
80 ml. de llet
140 gr. de farina
150 gr. de sucre
1 cullaradeta de bicarbonat
1 Pizca de Sal.
2 ous .
50 gr. de xocolata negra ( jo 70 % de cacau)
1 cullaradeta d'estracte de vainilla
Jo el vaig fer el dia abans a la tarda
- En un cassó hi posem l'aigua i quan bulli hi posem el cacau en pols Hi ho remenem fins que ens quedi ben desfet.
- Tamissem la farina amb la sal i el bicarbonat.
- Batem la mantega fins que ens quedi ben suau i esponjosa.
- Hi afegim el sucre i ho batem 5 minuts més.
- Després hi afegim els ous d'un a un. No hi tirem l'altre fins que elprimer estigui ben integrat a la massa.
- Despres hi afegim l'extracte de vainilla.
- A la barreja de la mantega i els ous hi anem afegim la farina en tres vegades i ho anem alternant amb la barreja de cacao i ho batem a velocitat mitja.
- Per ultim desfem la xocolata al microones i la afegim a la massa que tenim. Ho remenemt fins que ens quedi tot ben integrat.
- Una vegada tot ben barrejat ho posem al forn a 170 º durant 25 ó 30 minuts. Fem la prova del palillo per saber si està cuit.
- El traiem del forn i el deixem refredar .
- Ho vaig fer en un motlle quadrat , ja que a l'hora de montar-lo ho vaig retallar amb un aro d'aquest de pastisseria. També ho podeu fer en un motllo rodó.
PER DECORAR:
Maduixes
xocolata per fondre
la lamina de per molts anys es comprada.
INGREDIENTS MOUSSE:
250 ml. de nata per montar 35%MG
150 gr. de Nutella.
100 ml. de llet
2 clares d'ou.
4 fulles de gelatina
150 gr. de Nutella.
100 ml. de llet
2 clares d'ou.
4 fulles de gelatina
MOUSSE:
- primer posarem la gelatina amb aigua freda uns 5 minuts
- Montem les claras a punt de neu i les guardem a la nevera.
- Montem la nata i també la guardem a la nevera.
- En un cassó escalfem la llet i li afegim la nutella; remenant fins que ens quedi ben desfeta. Hi afegim les fulles de gelatina ho remenemt perqué ens quedin ben desfetes i deixem que s'atemperi.
- Quan s'hagi refredat hi afegim la nata montada i amb un espatula i amb molt de cura ho remenem fins que ens hagi quedat ben integrada amb la barrega.
- Fem el mateix amb les clares montades.
- Un cop ben barrejat jo vaig forrar un motlle de pastis una mica més gran de la mida que seria el pastis i el vaig forrar amb paper film , hi vaig tirar la barreja i el vaig deixar a la nevera tota la nit.
Per la decoració vaig fondre xocolata i la vaig estirar sobre paper d'anar al forn i la vaig deixar refredar, llavors vaig tallar-la a tires irregulars. També vaig banyar parcialment amb xocolata unes quantes maduixes.
Vaig agafar un aro d'acer , el vaig posar sobre el bescuit i el vaig tallar a la mida que hem donava.
Desprès vaig treure la mouse de la nevera i del motlle i també la vaig tallar amb el mateix aro a la mateixa mida. Com que habia fet la mouse en un motlle de pastissos dels que es desmunten vai agafar la base i la vaig tombar sobre el bescuit .
Llavors perque la part de sobre quedés ben bonica amb la serreta de partir pastisso vaig tallar la capa de sobre que ea la que tocaba al film
Hi vaig posar les maduixes i les tires de xocolata al voltant i ja tenim el pastis llest.
Espectacular!!!
ResponEliminaQue bo el teu marit segur va estar contentissim!!!
Què maco Quima! i quin tall més temptador. AL final he arribat la conclusió que no ens hem d´emmirallar en els altres cadascú de nosaltres és únic, per tant, aquest pastís és únic i impregna la teva personalitat.
ResponEliminaQuima ¡¡¡¡quin pastis!!!! ESPECXTACULAR,
ResponEliminaquina passada , casi casi no m'ho crec , pero si sembla ben be de pastisseria..........
ResponEliminaroser
Quima,t'ha quedat molt meravellós
ResponEliminaFelicitats!!!
Carai, Quima t'ha quedat molt bé!!! Que content debia estar el teu marit, no? Jo encara no he provat de fer cap mousse i ja seria hora, perquè m'agraden molt.
ResponEliminaUna abraçada!
Eres una artista Quima, es una tarta espectacular. Preciosa y buenísima
ResponEliminaBesos
Guau, et va quedar fantàstica! Segur que el teu marit va quedar encantat!
ResponEliminaPEtonets
Sandra
Per posar a l'aparador d'una pastisseria, molt i molt guapa!
ResponEliminaQuima te ha quedado una tarta 10..........Qué rica con esas fresas bañadas en chocolate...........Besos :)
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Quima, quina delícia! I de dos colors i tot! No m'estranya que el teu marit vulgui fer aniversaris, amb regals com aquest!!!
ResponEliminauau, t'ha quedat perfecte! Entre la mousse i el pa de pessic, tot de xocolata, ha de ser molt bo! El pastís perfecte per celebrar com cal un aniversari. I la decoració amb les maduixes i els laterals de xocolata queda molt elegant.
ResponEliminaImpressionant!!!! Jo que sóc una addicta a la xocolata em moro de ganes de tastar-lo!!! Petons
ResponEliminaQuima le has preparado un pastel delicioso a tu marido además te ha quedado espectacular vamos de pastelería de las buenas ehhhh.
ResponEliminaPor cierto me has dejado un comentario en mi blog y sin darme cuenta he pulsado en suprimir, perdona :(
Saludos y Fe licidades
ES-PEC-TA-CU-LAR!, quina meravella de pastís!, les mousses són les meves preferides, ja ho sabeu, però a més a més,t'has lluït amb una presentació fantàstica!, prenc nota quima!, una abraçada.
ResponEliminaUn grandisimo pastel, desde luego te ha quedado genial y la decoración muy bonita, por no hablar del corte !!!
ResponEliminaMuchas gracias por la mención a mi blog, te lo agradezco y me ha gustado que resaltaras que aunque logicamente sabe a chocolate , no es para nada empalagoso , todo lo contrario muy suave,
Besos
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com
Si digo espectacular me quedo corta, parece de pastelería, y una decoración muy bonita, envidia sana.
ResponEliminaUn petó.
Apa!!!! que bonic ha quedat!!!!. Un luxe de pastís. Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaSalutacions, Sandra.
www.miscositassrv.blogspot.com
uaaaauuuu!!! Quima quina cosa més bona!!
ResponEliminaT'ha quedat perfecte!
PTNTS
Dolça
Buenas noches Quima. Un fabuloso pastel o tarta el que has preparado para vuestro aniversario. Me imagino que gustaría una barbaridad por su suavidad y tu marido te lo agradecería un montón. (FELIZ ANIVERSARIO)
ResponEliminaUn saludo Paco
Buenas noches Quima. Un fabuloso pastel o tarta el que has preparado para vuestro aniversario. Me imagino que gustaría una barbaridad por su suavidad y tu marido te lo agradecería un montón. (FELIZ ANIVERSARIO)
ResponEliminaUn saludo Paco
Aquest pastís és peciós i a més ha d'estar boníssim. Quina presentació tan detallista, m'encanta com t'ha quedat.
ResponEliminaMoltes felicitats al teu marit.
Petons
Felicitats!!! és perfecta i delicios!!!bss
ResponEliminaUn pastís maquisim... quin tall més perfecte!! m´encanta. Petons,
ResponElimina