En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 20 de novembre de 2013

CONSERVA DE XAMFAINA

Aquesta recepta ja fa molt dies que la tenia a pendents. Al lidl, tenien els pebrots vermells d'oferta, estaven molt bé de preu i a més eren d'aqui . Venien d'albacete, així que vaig aprofitar i en vaig comprar una bona quantitat i  vaig fer samfaina que aquesta vegada per comptes de congelar-la l'he  guardat com a conserva.
INGREDIENTS:
Pebrot vermell
carbass
ceba
pebrot verd
tomaquet natural ( jo 1 pot de kilo)
  • Tallem la ceba en juliana , i el pebrot a tires . Ho posem en una cassola gran i que es vagi enrossin. 
  • Quan està una mica cuit hi afegim el carbassò tallat a daus , hi ho deixem una estona més
  • Hi afegim al tomate triturada i deixem que es cogi bé, uns 2o o 25 minuts vigilant de que no s'enganxi, si ens fes alta hi afegim un rajolí d'aigua. Hi podem posar una cullaradeta de sucre per restar l'acidesa de la tomata. 
  • Un cop la tenim cuita la posem en pots que previament haurem esterilitzat. Els omplim fins a dalt, els tapem i els hi donem la volta de cap avall perquè ens faci el buit. Perqueè ens faci el buit ho hem de fer amb la xamfaina ben calenta. 
  • Deixem que es refredin bé, jo els hi deixo tot un dia , i llavors ja els podem etiqueta i cap al rebost.
També vaig aprofitar per fer pebrots escalibats i guardar-los amb pots, i així tenir-ne per l'hivern que llavors van molt cars els pebrots.

3 comentaris:

  1. Quina bona idea, Quima!! Així quan es necesita per a fer algún plat o acompañar-lo ja el tens preparat, i a més casolà, que és el millor!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Amb els productes de temporada va molt bé fer-ne conserves! tenir xamfaina preparada ha d'anar molt bé! bona idea!

    ResponElimina
  3. que bonaaa!! ojala tingues el temps i les ganes per fer-la!! aiixxx petons

    ResponElimina