En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 1 de novembre de 2013

PANELLETS 2013-2- I MENU DINAR DE TOT SANTS

 Tal i com us vaig dir a l'entrada anterior els que vaig fer l'altre dia van ser un assaig per els que tenia que fer el dia d'avui. Solventat algun petit contratemps amb un tipus de panellet, i restabler-ta del susto que hem van donar quan hem van dir els preus del pinyons;   la resta han anat perfectes.

INGREDIENTS: Han sortit un 70 panellets aprx.
600 grs. de farina d'ametlla
400 grs. de sucre
1 patata cuita petita
ratlladura de llimona
ALTRES INGREDIENTS:
Pinyons
granet d'ametlla
cireres en almibar
cafe soluble i cacao pur
Chocolate per fondre i fideus de xocolata
mermelada de fruits de bosc
1 boniato cuit. 
  • Primer de tot bullim la patata i el boniato i els deixem refredar. 
  • Pelem la patata i la ratllem o xafem amb una forquilla i la barregem amb la farina d'ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona I ho barregem fins que tinguem una massa homogenia. 
  • Fem una bola i la posem a dintre un bol tapada amb paper film a la nevera I la deixem reposar tota la nit. 
PANELLETS DE PINYONS I D'AMETLLA
  • A l'endemà al matí he començat fen boletes de 15 grs. cada una per fer els de pinyons. Els he passat per clara d'ou i desprès per els pinyons I amb la mà aixafant-los una mica perquè els pinyons quedessin ben enganchats. 
  • un cop fets els he posat en una bandeja per anar al forn on hi he posat paper per anar al forn , perquè no s'enganxessin. 
  • Els d'ametlla els farem del mateix pes només  que els hi donem forma allargada i també els passem per la clara d'ou i desprès per el granet. 
  • Un cop fets tots el panellets d'ametlla i pinyons els pintem amb rovell d'ou i els posem al forns que previament haurem escalfat a 180 º uns 8 minuts. 
  • Passat aquest temps si els veim molt blanquets podem posar el gratinador una mica però amb molt de compte. 
  • Un cop fets el deixem refredar i si el volem brillants els pintem amb almibar que haurem fet amb el mateix pes de sucre i aigua. 
PANELLETS DE MOKA:
  • Agafem uns 150 grs. de massa (aprox. jo he fet uns 12 panellets de cada classe, excepte els de pinyons i ametlla que n'he fet més)  hi hi afegim una cullarada de nescafe i una de cacao puro valor i ho barregem bé.  
  • Fem boletes de uns 15-17 grs. i un cop fetes amb un ganivet i fem un tall al mig, simulant un grà de café. 
  • Els posem al forn uns 8 minuts a 180º.  Millor no deixar-los molta estona o ens quedaran aixafats. Encara que els trobem molt tovets un cop freds ja agafen consistencia. 
  • Un cop fred desfem una mica de xocolata negra al micro i omplim el tall que hi hem fet. 
PANELLETS AMB CIRERA:
  • Aquets son molt sencill de fer, agafem boletes i amb el dit hi fem una mica de forat al mig. 
  • Els pintem amb ou batut i els enfornem 8 minuts a 180 º. 
  • Un cop el traeim del forn hi tirem sucre glas pel damunt I hi posem 1/ cirera a sobre con hi haviem fet el forat.
PANELLETS DE MERMELADA DE FRUITES DEL BOSC
  • Aquets han set un experiment, i tot i no sortir com jo volia , ja que no tenia colorant vermell i a més m'han quedat aixafats l forn i els he hagut de refer amb el mans, han quedat una mica rustics, però de gust bo. 
  • Agafem uns 150 grs. de massa i hi afegim una mica de mermelada (crec que millor haguessin anat si no li hages posat, ja que m'ha aclarit una mica la pasta)  ho barregem bé i fem boletes que amb el dit hi faren un forat al mig (quan dit forat vull dir només enforsar una mica el dit). 
  • Els posem al forn , igual que els altres i quan estiguim hi posem una cullarada de mermelada de fruites del bosc. 
PANELLETS DE BONIATO.
  • Amb la resta de massa que ens queda hi barregem el boniato que teniem cuit i ho barrgem bé: Ens quedara una massa de color taronja. 
  • Fem porcions , i aquets els hi he donat forma de bolet. 
  • Un cop enfornats ( ja sabeu 8 minuts i 180º) , pintem amb xocolata fosa la punta i la passem per fideus de xocolata per simular la terra dels bolets.  (aquets perque no s'abaixes la cama del bolet els he posar amb aire calent i ha anat molt bé)

en la propera entrada us posaré els plats del menu que vaig fer per el dinar; ja que aquesta ja es prou llarga.

10 comentaris:

  1. Això del "sustu" del preu crec que ho patim tots! Es veuen preciosos...de pastsseria.

    ResponElimina
  2. Ai el preu dels pinyons, aquest any gairebé ens agafa un cobriment! T'han quedat preciosos!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Preciosos seria decir muy poco, te han quedado preciosisimos, y seguro que un bocado de Reyes. Mil besicos

    ResponElimina
  4. ñam, ñam,ñam,ñam ,,,me los comeria todos .....

    ResponElimina
  5. Xulíssims, i tens raó respecte això del preu dels pinyons! L'he trobat exageradíssim!

    ResponElimina
  6. El preu és impossible... :(
    Val lal pena fer-los a casa, oi?
    T'han quedat sensacionals!

    ResponElimina
  7. Em solidaritzo amb tu amb recuperar-nos del ensurt quan sents el preu dels pinyons, he llegit que aquest any ha pujat un 40%, que si sempre han estat cars...imagina! Però els panellets et fan recuperar-te, i més els teus que t'han quedat perfectes. Em quedo amb el de moka, m'encanta el cafè i la xocolata junts! Espero que passessis una bona castanyada! Petons

    ResponElimina
  8. tremendos y bien buenos que son, los piñones del pais a 55 euros los pille yo
    Peto

    ResponElimina